Välkommen till pressområdet

Här hittar du pressmeddelanden från Linde Material Handling. Du kan enkelt sortera bland dem efter kategori och datum. Kontakta oss gärna om du har frågor.

Kontaktperson
Marknad & Product Management chef

Felicia Lewis

Filtrera pressmeddelanden

Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocesserna

En av de främsta flaskhalsarna i plockprocesser är momentet när truckföraren går mellan truck och ställage. Linde Material Handlings lösning är de nya semi-automatiserade plocktruckarna Linde N20 SA och N20 C SA.

Läs mer

Ny elektrisk truckgeneration med högsta prestanda och kraft

Linde Material Handling lanserar nästa generations elektriska motviktstruck, en helt ny modellserie som kombinerar de bästa funktionerna från dieseltruckar med de miljömässiga fördelarna med eldrift. Nya Linde X20 – X35 kännetecknas av hållbarhet, prestanda och säkerhet.

Läs mer

Elektriska motviktstruckar – en 50 år lång framgångsresa

Linde Material Handling lanserade sin första elektriska motviktstruck 1971 och har sedan dess fortsatt utveckla innovativa och avancerade elektriska truckar. Idag är Linde marknadsledande inom segmentet.

Läs mer

Linde Material Handling når viktig milstolpe – en miljon producerade motviktstruckar

Sedan år 1959 har Linde Material Handling producerat motviktstruckar i Aschaffenburg, Tyskland, och i mars rullade den miljonte motviktstrucken ut – en minst sagt viktig milstolpe.

Läs mer

Den ideala transportören i ny kompakt design

Robust, flexibel och snabb – så kan man bäst beskriva den nya generationen av låglyftaren MT15 från Linde Material Handling. Den ideala transportören för korta sträckor kommer nu i ny version med litiumjonteknologi som ökar tillgängligheten.

Läs mer

Nya innovativa lösningar för säkrare hantering på höga höjder

Linde Material Handling lanserar nu två nya optioner för skjutstativtruckar. Med Rack Protection Sensor reduceras risken för kollisionsskador på ställage, medan en ny multifunktionsjoystick ger truckföraren full kontroll över hanteringen genom enkla ergonomiska handrörelser.

Läs mer

Automatiserade experter för tung last och trånga utrymmen

De nya automatiserade höglyftande ledstaplarna L-MATIC HD är de senaste tillskotten i vår automationsportfölj. Truckarna är särskilt lämpade för tung last och trånga utrymmen.

Läs mer

Kamerabaserad detektering av gående ökar säkerheten

Linde Material Handling samarbetar med teknikbolaget Retenua för att förebygga truckolyckor genom förarassistanssystemet emitrace®. Systemet övervakar en definierad riskzon och varnar så snart gående närmar sig trucken genom att detektera reflexer på varselkläder.

Läs mer

Nå nya höjder med nästa generations automatiserade skjutstativtruck

Den automatiserade skjutstativtrucken Linde R-MATIC sätter en ny standard för lyfthöjder och navigering i smala gångar. Med en lyfthöjd på upp till 11,25 meter och lastkapacitet på 1,6 ton är robottrucken den perfekta lösningen för hantering på höga höjder.

Läs mer

Kompakta precisionsmästare med stor potential

De är smalare än en EUR-pall och har utmärkt manövrerbarhet och lastkapacitet. De nya låglyftarna Linde T20 FP och Linde T25 FP samt dubbelstaplaren Linde D10 FP är smidiga truckar med fast förarplats som imponerar med sina exakta köregenskaper.

Läs mer

Linde Material Handling Sverige får guld för sitt hållbarhetsarbete av EcoVadis

För andra året i rad har Linde Material Handling Sverige tilldelats guld av den oberoende organisationen EcoVadis. Materialhanteringsleverantörens hållbarhetsarbete rankas dessutom högre än föregående år.

Läs mer

Smidig allroundtruck för laster upp till 1 ton

Den nya mångsidige elmotviktstrucken E10 hanterar smidigt laster upp till 1 ton. En riktig allroundtruck konstruerad för dagliga transporter som kräver en kompakt och smidig truck.

Läs mer

Nya dragtruckar för effektivare materialhantering

Nu lanseras en trio av nya dragtruckar. Modellerna är kompakt utformade och erbjuder överlägsen manövrerbahet, säkerhet och komfort.

Läs mer

Nya plocktruckar ökar produktiviteten

Högre plockfrekvens, mer ergonomisk arbetsmiljö och ökad säkerhet. Det är några av fördelarna med Linde Material Handlings nya plocktruck V08.

Läs mer

Interaktiv väst varnar för truckar

Nu lanserar Linde Material Handling ”Interactive Warning Vest” – en väst som skyddar gående genom att ge tidig varning när truckar närmar sig.

Läs mer

Nästa generations motviktstruck är här

Nu lanserar vi nästa generationens förbränningsdrivna motviktstruckar. De uppkopplade truckarna sätter nya standarder för säkerhet, produktivitet och tillgänglighet.

Läs mer

Guld från EcoVadis för Linde Material Handlings hållbarhetsarbete

Linde Material Handling har nu fått betyget GULD från EcoVadis, det ledande systemet för utvärdering av ledande leverantörers hållbarhetsarbeten.

Läs mer

Bränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistik

Nu lanserar Linde Material Handling dragtrucken P250 med ett av framtidens mest lovande energisystem – bränsleceller.

Läs mer

Effektivt orderplock med nya Linde N20 C

Linde Material Handling lanserar nu åtta nya plocktruckar för låg nivå i serien Linde N20 C. De nya modellerna säkerställer ett bekvämt, säkert och kostnadseffektivt orderplock.

Läs mer

Nytt koncept för logistiktåg

Lindes nya koncept Trolley Supply Truck kombinerar logistiktågets fördelar med smidigheten hos en motviktstruck.

Läs mer

Utökat utbud av explosionsskyddade truckar

Linde erbjuder en bred produktportfölj med explosionsskyddade truckar, och nu utökar vi vårt utbud med nya skjutstativtruckar.

Läs mer

Trucken Roadster lanseras med bränsleceller

Nu finns Lindes revolutionerande truckmodell Roadster tillgänglig med ett av framtidens mest lovande energisystem – bränsleceller.

Läs mer

Nya truckmodeller för trånga utrymmen

Linde utökar nu sortimentet av låglyftare och staplare med produkter anpassade för trånga utrymmen.

Läs mer

Lindes truck vinner prestigefylld designtävling

Linde Material Handlings banbrytande motviktstruck Roadster har utsetts till vinnare i den prestigefyllda designtävlingen German Design Awards.

Läs mer

Ökad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence

Den nya funktionen Zone Intelligence reducerar automatiskt truckars hastighet i riskfyllda zoner vilket ökar säkerheten för både människor, truckar och infrastruktur.

Läs mer

Komplett utbud av litiumjondrivna truckar

Genom att synkronisera drönaren med en automatiserad pallstaplare möjliggörs konstant strömtillförsel och spårning på lagret.

Läs mer

Varning för truck!

Nu lanseras det optiska varningssystemet Linde TruckSpot. Systemet är en vidareutveckling av Linde BlueSpot som idag är säkerhetsstandard världen över. Linde TruckSpot projekterar en röd varningstriangel på golvet och visar tydligt för fotgängare att en truck närmar sig.

Läs mer

En truck för alla tillfällen

Linde Material Handling presenterar "den perfekta trucken" - en specialutgåva av vår Roadstermodell. En unik kombination av Linde Roadster och våra säkerhetstillval.

Läs mer

Lösningarna för att hantera komplexa logistikkrav

Intralogistikeventet ”World of Material Handling” har startat

Läs mer

All truckdata samlat på ett ställe

Fleet management-lösningen “connect” finns nu tillgänglig för alla truckar

Läs mer

Lindes nya låglyftare och ledstaplare

Linde utökar sitt sortiment av låglyftare och staplare.

Läs mer

Stabil truck med Active Stability Control

Active Stability Control är det nya innovativa systemet som konstant skannar av golvets struktur och kompenserar för de ojämnheter som upptäcks. Tack vare ASC är trucken alltid på ett säkert golv.

Läs mer

360 graders sikt runt trucken

Linde presenterar det nya kamerasystemet Surround View

Läs mer

Självgående automatiserad dragtruck

Linde Material Handling presenterar automatiserad dragtruck för produktionslogistik

Läs mer

Effektivt arbete med rätt truckbelysning

Linde Material Handling utökar sitt sortiment av arbetsbelysning

Läs mer

Smidigare kommunikation för ökad effektivitet

Linde Material Handling presenterar app för tilldelning av jobbuppgifter

Läs mer

Förhindra truckrelaterade olyckor

Stödsystemet Linde Safety Guard förhindrar olyckor

Läs mer

Simplexity är lösningen

Tredje upplagan av intralogistikmässan World of Material Handling

Läs mer

Ett lysande exempel på trucksäkerhet

Linde BlueSpot – en succé världen runt.

Läs mer

Ökad förarkomfort i nya låglyftare och staplare

Nya truckar från Linde Material Handling ger ökad förarkomfort, säkerhet och prestanda

Läs mer

Smart logistiktävling för teknikstudenter

Linde Material Handling stöder FEM-initiativet ”The Smart Logistics Challenge” vilket är en logistiktävling för teknikstudenter. Tävlingen uppmuntrar ekonomi- och teknikstudenter över hela Europa att presentera idéer för framtida utmaningar i branschen.

Läs mer

Bättre sikt för ökad säkerhet

Nya gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregatet ”View” från Linde Material Handling förbättrar förarens sikt över gafflarna avsevärt – framför allt vid lastning och lossning.

Läs mer

Litiumjonteknologi i hela lagret

När det ska investeras i nya truckar överväger många att byta från blysyrabatterier till litiumjonteknologi. Med över 30 litiumjondrivna lagertruckar i Linde Material Handlings utbud kan kunder nu utföra majoriteten av sin lagerlogistik med litiumjondrivna modeller.

Läs mer

Världens mest framgångsrika elektriska motviktstruck

Linde Material Handlings elektriska motviktstruck från 386-serien är den mest tillverkade trucken av sitt slag. Nyligen lämnade den 111 111:e motviktstrucken fabriken. Framgången beror till stor del på truckens enastående mångsidighet och tillförlitlighet.

Läs mer

Linde Material Handling AB förvärvar Nordtruck AB

Linde Material Handling AB, som sedan tidigare äger 25 % i Nordtruck AB, förvärvar nu Nordtruck AB i sin helhet. Förvärvet är en del i företagets tillväxtstrategi och innebär en renodling av marknadsbearbetningen då Nordtruck AB integreras i den egna regionala organisationen.

Läs mer

Linde Material Handling presenterar nya smalgångstruckar

Linde Material Handlings nya generation av smalgångstruckar i K-serien tar pallhantering och orderplock till nästa nivå. Truckarna har en imponerande lyfthöjd på 18 meter samt kraftigt förbättrad prestanda, säkerhet och ergonomi.

Läs mer

Thomas Hasche tillträder som VD på Linde Material Handling AB

Den 1 januari 2018 tillträder Thomas Hasche tjänsten som verkställande direktör på Linde Material Handling AB. Samtidigt lämnar nuvarande VD Bengt Alestig företaget.

Läs mer

Litiumjonteknologin fortsätter att göra framsteg

Linde Material Handling planerar att i slutet av året återigen utöka sitt utbud av litiumjondrivna truckar med modellerna E20-E30. Med lastkapacitet mellan 2-3 ton har modellerna, inklusive motsvarande Roadstermodeller, energieffektiva och underhållsfria batterier med lång livslängd och hög prestanda.

Läs mer

Linde förvärvar startupbolaget Comnovo

Genom förvärvet utvecklar Linde Material Handling sitt redan breda sortiment av säkerhetslösningar med innovativ teknologi inom utrustning för lokalisering av fordon.

Läs mer

Nytt förarstödssystem skyddar människor och gods

Linde Material Handling lanserar Linde Load Management – ett smart förarstödssystem anpassat för staplare. Systemet visar all viktig lastdata via en skärm och korrigerar automatiskt vid ovarsam hantering. Olyckor som orsakar skador på människor, gods och utrustning undviks och det interna materialflödet blir säkrare och mer effektivt.

Läs mer

Automatiserade smalgångstruckar (VNA)

Den förarlösa nyheten Linde K-MATIC har 1,5 tons lyftkapacitet och möjliggör automatiserad hantering av pallar på höjder upp till 12 meter.

Läs mer

Nästa generations staplare och låglyftare är här

Nu lanserar Linde Material Handling en ny serie staplare och låglyftare anpassade för intensiva applikationer. Truckarna är framtagna med fokus på förarkomfort och kompakt design och är utrustade med smarta lösningar för maximal produktivitet och låg energiförbrukning.

Läs mer

ePicker – ny truck anpassad till e-handel

E-handeln i Sverige befinner sig i en stark tillväxtfas där omsättningen fortsätter att öka varje år. Det nya sättet att handla varor ställer även nya krav på materialhanteringen. För att möta den ökade efterfrågan på truckar anpassade till e-handeln lanserar Linde Material Handling nu ePicker.

Läs mer

Linde lanserar motviktstruckar med litium-jon-batterier

Litium-jon-truckar har blivit allt mer populära under de senaste åren. För att möta den ökade efterfrågan lanserar Linde Material Handling nu fem motviktstruckar utrustade med de energieffektiva och underhållsfria batterierna.

Läs mer

Linde Safety Pilot – nu tillgängligt även för dieseltruckar

Linde Material Handlings förarstödssystem Linde Safety Pilot lanseras nu som tillval för dieseltruckar.

Läs mer

Linde Material Handlings CSO utsedd till ny ordförande för FEM

Christophe Lautray, CSO på Linde Material Handling, har utsetts till ny ordförande för den europeiska branschorganisationen European Materials Handling Federations (FEM).

Läs mer

Linde Material Handling lanserar revolutionerande truck utan A-stolpar

Nu lanserar Linde Material Handling nya Linde Roadster, en unik motviktstruck utan skymmande A-stolpar vilket ger en oslagbar sikt och ökad säkerhet.

Läs mer

Besöksrekord för Lindes egna truckmässa

Den 9-25 maj gick Linde Material Handlings egen mässa World of Material Handling av stapeln i Offenbach, strax utanför Frankfurt. Med över 7 000 besökare från ett femtiotal länder slog mässan nytt besöksrekord.

Läs mer

Nya funktioner hos Lindes låglyftare

2004 lanserade Linde låglyftarserien T20-T25 SP som snabbt gjorde succé runt om i världen. Idag har fler än 33 000 låglyftare sålts och Linde är marknadsledande i segmentet. Nu lanseras en rad nya tillvalsfunktioner som förbättrar truckarnas ergonomi och prestanda.

Läs mer

Nytt fleet managementsystem ger kunden full kontroll på truckflottan

Nu lanserar Linde Material Handling Connect, ett innovativt fleet managementsystem som låter kunden utnyttja sin truckflotta så effektivt och säkert som möjligt.

Läs mer

Linde Material Handling utökar utbudet av robottruckar

Nu lanserar Linde Material Handling två nya truckmodeller i den innovativa robottrucksserie Linde MATIC. Linde MH:s målsättning är att på längre sikt kunna erbjuda automatiserade versioner av alla produktserier och i och med lanseringen av låglyftaren Linde T-MATIC och motviktsstaplaren Linde T-MATIC AC tas nästa steg på vägen.

Läs mer

Linde Material Handling publicerar sin första hållbarhetsrapport

Den världsledande truckleverantören Linde Material Handling publicerade nyligen sin första hållbarhetsrapport. Rapporten följer den globala standarden ”G4 Guidelines of Global Reporting Initative” (GRI) och beskriver hur Linde Material Handling arbetar med hållbarhet i hela organisationen.

Läs mer

Litiumjontruckar på framfart

Linde MH utökar sitt sortiment av truckar utrustade med litiumjonbatterier

Läs mer

Vätgasdrivna truckar – ett alternativ för framtiden

BMW Group, Linde Material Handling och Institute of Technical University Munich (TUM) har presenterat resultaten av deras H2IntraDrive-projekt som genomförts på BMW:s fabrik i Leipzig.

Läs mer

Öka trucksäkerheten med Linde Speed Assist

Med väderoberoende radarteknologi, stegvis anpassningsbar svarstid och justerbar känslighet ger denna lösning från Linde Material Handling en helt ny standard för säkerhet inom intralogistik.

Läs mer

World of Material Handling 2016

Nu har Europas ledande tillverkare av industritruckar beslutat att åter arrangera denna lyckade mässa i samma format med fokus på ökad nätverksbaserad, digitaliserad och automatiserad intern logistik.

Läs mer

Kompakt dragtruck anpassad till Lean Production

Linde Material Handling utökar sitt sortiment av dragtruckar med en kompakt dragtruck med två tons dragkapacitet.

Läs mer

Utmärkt sikt även med skrymmande last

Höjbar hytt är det senaste tillskottet i utbudet av säkerhetsprodukter hos Linde Material Handling.

Läs mer

Flexibel lagertruck med komfort och kraft

Med sin stödbensstaplare Linde L14 - L20 i lyftkapaciteterna 1,4 till 2,0 ton, lanserar nu trucktillverkaren Linde Material Handling en ny generation av flexibla lagertruckar.

Läs mer

Innovativa autotruckar

Ny teknisk utveckling för obemannade, robotiserade truckar i fokus som lösning att ytterligare effektivisera det interna materialflödet. Det säljs inom ramen för Linde Robotics och har utvecklats i samarbete med robotspecialisten Balyo.

Läs mer

Liten EVO, stor nytta

Med lanseringen av sin nya diesel, gasol- och CNG gaffeltruck Linde H14 till H20 EVO, har trucktillverkaren Linde Material Handling tagit dess minsta serie i 1.4 till 2,0 tons lyftkapacitet till nästa nivå.

Läs mer

Fler och fler kundanpassade truckar

Under de senaste 10 åren, har inget annat trucksegment upplevt en motsvarande tillväxt än den som ses i kundanpassade lösningar.

Läs mer

Snabbare och säkrare logistik med Dynamic Mast Control

Linde Material Handlling lanserar ett viktigt och innovativt förarassistans-system för skjutstativtruckar, som kommer att finnas tillgängligt på marknaden i slutet av mars för Lindes skjutstativtruckar i serien R14-20.

Läs mer

Linde Safety Pilot – Ett tekniskt genombrott

Linde Material Handling introducerar ett unikt system för förarstöd

Läs mer

Nya tungviktare utrustade med eldrift

Den nya serien Linde E60 till E80 omfattar fyra modeller med lastkapacitet på mellan sex och åtta ton, samt en version med en lastkapacitet på åtta ton och 900-mm tyngdpunktsavstånd.

Läs mer

Linde inspirerade flera tusen besökare med ett helt nytt mässkoncept

Under tre framgångsrika veckar presenterade Linde sin egen mässa”World of Material Handling” . Ett omfattande utbud av produkter och tjänster samt aktuella trender och framtidsvisioner visades på utställningen i Mainz, Tyskland.

Läs mer

Komplett system för litiumjonteknik

Linde Material Handling (MH) införlivar de första lagertruckarna som har litium-jon batterier i sin produktportfölj.

Läs mer

Dieseltruckar från Linde har de lägsta avgasutsläppen

Som en del av Lindes utvecklingsstrategi, används utvärderingar av miljöprestanda för att analysera och dokumentera produkternas miljöpåverkan under hela deras livscykel.

Läs mer

Skjutstativtrucken belönas med designpris

Linde R14-R20 har tilldelats den internationellt kända ”red dot design award” i Essen, Tyskland.

Läs mer

40 år i Sverige

Mycket har hänt sedan 1974 då Linde startade sin verksamhet i Sverige, både med truckarna och med företaget.

Läs mer

Designad för banan

Linde Material Handling Linde presenterar nya E2 elektriska gokarten på SPS IPC Drives.

Läs mer