Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Kompakta precisionsmästare med stor potential

20 nov. 2020

De är smalare än en EUR-pall och har utmärkt manövrerbarhet och lastkapacitet. Linde Material Handlings nya låglyftare Linde T20 FP och Linde T25 FP samt dubbelstaplaren Linde D10 FP är smidiga truckar med fast förarplats som imponerar med sina exakta köregenskaper och robusta konstruktion.

När det kommer till att förflytta pallar gäller principen desto smalare truck, desto bättre. De nya låglyftarna Linde T20 FP och Linde T25 FP lever upp till de högt ställda kraven. Med en chassibredd på endast 720 millimeter gör truckarna det möjligt att förflytta gods med hög precision. Eftersom truckarna är smalare än EUR-pallarna de transporterar skyddas chassit från skador på sidorna, vilket annars är ett vanligt problem. Den minskade bredden är också en stor fördel när det kommer till att manövrera trucken i trånga utrymmen och smala gångar.

Dubbelstaplaren Linde D10 FP är ideal för att lasta lastbilar så effektivt som möjligt. Trucken har en lastkapacitet på totalt 2 000 kg vid dubbelpallshantering och hela 1 200 kg på huvudlyften vid enkelpallshantering.

Ergonomisk förarmiljö

Samtliga tre modeller är utrustade med en fast förarplats. Trucken är utrustad med två handtag som hjälp vid backning och en förarplattform som är endast 200 millimeter hög vilket gör det enkelt för föraren att kliva på. Förarplattformen är 538 millimeter bred och kan som tillval utrustas med dämpad upphängning för bästa komfort även vid ojämna underlag. Det ergonomiskt utformade styrhandtaget ger enkel åtkomst till alla kör- och lyftfunktioner med en hand.

Som tillval till de nya låglyftarna finns bland annat ett höj- och sänkbart styre och en multifunktionsdisplay som ger snabb access till viktig information som drifttimmar, laddstatus och felmeddelanden.

Med säkerhet i fokus

Truckarna är designade med säkerheten i fokus och erbjuder föraren en ostörd sikt över färdriktningen och lasten, vilket underlättar det dagliga arbetet. De adaptiva bromsfunktionerna anpassas bland annat efter lastens vikt samtidigt som den integrerade dödmansbrytaren säkerställer att föraren befinner sig i trucken vid körning.

Den fasta förarplattformen med stålsidor skyddar föraren samtidigt som de invändiga handtagen samt centralt positionerade styrarmen säkerställer att förarens axlar, armar och händer alltid befinner sig inom truckens kontur.

Andra säkerhetsfunktioner som finns tillgängliga är Linde Curve Control som automatiskt sänker hastigheten i kurvor, Linde Speed Management som anpassar hastigheten till lastens vikt, och Linde BlueSpot som varnar gående och andra förare med en tydlig, blå LED-ljuspunkt. Genom att ansluta trucken till fleet management-systemet Linde connect ökar säkerheten ytterligare tack vare funktioner som åtkomstkontroll och krocksensorer.

Lindes nya låglyftare i arbete