Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Smart logistiktävling för teknikstudenter

11 jan. 2018

Linde Material Handling stöder det nyligen lanserade initiativet ”The Smart Logistics Challenge – How to Deliver, Tomorrow” från European Materials Handling Federation (FEM). Tävlingen uppmuntrar ekonomi- och teknikstudenter över hela Europa att presentera idéer för framtida utmaningar i branschen.

Många människor är inte medvetna om de enorma ansträngningar som görs av hundratusentals logistikarbetare i företag för att snabbt och säkert transportera gods och varor till sina slutdestinationer. Intralogistiken arbetar på många platser i det dolda, i kontrast till dess viktiga roll när det kommer till att ta itu med ekonomiska utmaningar som e-handel och Industri 4.0. För branschens fortsatta tillväxt krävs framför allt en sak i framtiden – de bästa idéerna.

– Vårt mål är att unga människor ska ta sig an spännande ämnen inom materialhanteringsteknik och fundera över hur godshanteringen kan fungera i framtiden, berättar Christophe Lautray, ordförande för FEM och styrelsemedlem (CSO) på Linde Material Handling.

Christophe Lautray

Christophe Lautray, ordförande för European Federation of Materials Handling and Storage Equipment (FEM) och styrelsemedlem (CSO) på Linde Material Handling.

– Med tävlingen riktar vi oss mot en bred grupp av studenter och vill inspirera dem till vår bransch, fortsätter Christophe Lautray.

Tävlingen The Smart Logistics Challenge är öppen för alla studenter på europeiska universitet. Bidrag kan skickas in fram till 30 mars. 30 finalister går sedan vidare till nästa omgång, där de får hjälp av branschexperter för att färdigställa sina koncept. Därefter utses sex vinnare som tilldelas priser. Intresserade studenter kan skicka in sina bidrag på webbplatsen https://www.smartlogisticschallenge.eu och följa diskussioner på sociala medier genom att använda #DeliverTomorrow.