Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Eftermontering och trucktillbehör

För ökad säkerhet, effektivitet och komfort
Lindetruck med BlueSpot

Med 85 standardmodeller och över 6 000 utrustningsvarianter kan Linde Material Handling erbjuda ätt lösning oavsett verksamhet. Men vi vet att kraven på truckars utrustning kan förändras över tid, exempelvis på grund av nya säkerhetsbestämmelser, förändrade logistikprocesser eller högre krav på komfort från förarna. I många fall räcker en enkel eftermontering, där trucken exempelvis anpassas till nya krav eller uppgraderas till den senaste teknologin. Du kan även standardisera utrustningsnivån på hela din truckflotta för att få samma egenskaper. Linde erbjuder eftermonteringslösningar och tillbehör för högre säkerhet, effektivitet och komfort. Här finns bland annat det innovativa assistanssystemet Linde Safety Guard, körvägsvarnaren Linde BlueSpot™, komponeneter för automatisk registrering av drifttimmar och praktiska hållare för smartphones.

Beställ trucktillbehör

Säkerhet

Det finns inget utrymme för kompromisser när det handlar om säkerhet på arbetsplatsen. Linde erbjuder därför ett brett utbud av eftermonteringslösningar, från optiska varningssignaler till förarstödsystem som ökar säkerheten för både förare och gående. Körvägsvarnaren Linde BlueSpot™ förbättrar synligheten av truckar som närmar sig, Linde OrangeBelt garanterar att bältet alltid används och Linde Speed Assist anpassar automatiskt hastigheten i svårnavigerade eller hårt trafikerade områden.

Läs mer om våra säkerhetslösningar

Linde Safety Guard

I truckmiljöer pågår en ständig interaktion mellan människor och maskiner. Linde Safety Guard är ett innovativt stödsystem som ökar säkerheten för truckoperatören och fotgängare som rör sig runt trucken.

Läs mer

Linde TruckSpot

Smala gångar, korsningar med dålig sikt och oöverskådliga områden gör det svårt för fotgängare att i tid se en truck som backar. Linde TruckSpot är ett optiskt varningssystem som avger en ljussignal.

Läs mer

Linde VertiLight och Linde LED Stripes

Bra belysning är viktigt för ett säkert och effektivt arbete med truckar. Med Linde VertiLight och Linde LED Stripes erbjuder Linde Material Handling två innovativa belysningskoncept.

Läs mer
Video med Linde Speed Assist hos Meyer-varvet

Effektivitet

De olika modulerna i fleet managementsystemet Linde connect: gör truckflottan intelligent. Med connect länkas truckarna ihop och tillhandahåller information som främjar värdefullt och säkert arbete. Du får en bättre överblick över truckarnas utnyttjandegrad och servicestatus, och kan enkelt kontrollera åtkomster och behörigheter. Linde erbjuder flera connect-moduler för eftermontering på befintlig flotta och tredjepartstruckar.

Digital färdskrivare

Med connect:dt operating hours har du alltid full koll på hur truckarna nyttjas. Används de för lite, eller kanske alltför mycket? Är det dags för underhåll? Med kunskap om drifttiden blir det lättare att planera serviceintervaller, optimera utnyttjandegraden och förebygga flaskhalsar. Och du slipper registrera drifttiden manuellt.

Läs mer om connect:dt operating hours

Automatiska felrapporter

connect:dt trouble codes överför felkoderna från trucken vilket gör att slitage snabbt kan identifieras och avbrott förebyggas. Du får en överskådlig rapport via e-post där du ser truckens status. Om du vill kan systemet också informera kundtjänst automatiskt. Med connect:dt trouble codes är din truckflottas tillgänglighet alltid optimerad.

Läs mer connect:dt trouble codes

Ett klick istället för en nyckel

Med connect:ac access control kan du alltid se vilken förare som kör en viss truck. Du kan också hantera körbehörigheter och göra truckarna tillgängliga via PIN-kod eller RFID som effektivt sätter stopp för obehörig användning och borttappade nycklar.lar.

Läs mer connect:ac access control

Analys av prestanda

Med lösningen connect:an usage analysis får du information om användnings-, stillestånd- och underhållstider samt andelen lyft, sänkningar och körningar hos varje enskild truck. Informationen som registreras hjälper dig se hur truckflottan presterar och om det går att förbättra hur truckarna används och körs.

Läs mer connect:an usage analysis

Komfort

Truckförare tillbringar många timmar varje dag i trucken. Därför är det extra viktigt att ergonomin är optimal. Det bidrar till en effektiv verksamhet och maximal förarkomfort. Lindes moderna förarplatser kan vid behov anpassas med en mängd olika tillbehör. Bland annat finns förstärka stolsöverdrag eller eftermonterbara hållare för elektronisk utrustning. Det ger möjlighet att anpassa truckutrustningen, reglagen och arbetssättet till föraren.

Trähandtag för Lindetruck

Trähandtag för joysticks

Trähandtaget för Lindes joysticks är ett snyggt sätt att sätta personlig prägel på förarplatsen. Det hårda träet är på många sätt bättre än vanliga plastmaterial. Förutom den angenäma känslan är den mindre känslig för smuts och minskar risken för plastallergier. Alla trähandtag tillverkas i Tyskland och är unika.

Video about terminal holder

Terminalhållare

Med eftermonteringslösningar för terminalhållare kan de befintliga truckarna i truckflottan enkelt anpassas för användning av elektroniska terminaler. Den stabila och höjdjusterbara hållaren sätts fast i truckens högra A-stolpe och kan vinklas till önskat läge. Den har en strömkontakt så att skärmen kan användas utan avbrott.

Linde stolsöverdrag

Stolsöverdrag

Truckens säten utsätts för smuts och slits genom de många på- och avstigningarna. Slitaget kan göra klädslarna trista att se på och obekväma för föraren. Stolsöverdrag med mikrofibervelour är lättskötta och tål hård användning. Konstläderinsatserna på sidan skyddar också mot nötning.

Video about phone holder

Mobilhållare

Mobilhållaren ger truckföraren ständig uppsikt och kontroll över skärmen. Hållaren fästs med klämma eller sugpropp och passar för alla typer av truckar.

Video about clipboard

Dokumenthållare

En klassisk dokumenthållare förbättrar ordningen och effektiviteten på förarplatsen utan särskilda insatser: Snabb tillgång till arbetsdokument och optimal läsbarhet tack vare LED-belysning.

Snöblad från Linde

Snöblad

Snöblad i galvaniserat stål ger en avsevärt ökad livslängd. Snöbladet är försett med en fjädrande dämpning för en bekvämare snöröjning.

Dubb från Linde

Dubb

Dubb med hårdmetallkärna i mitten för maximal slitstyrka. Dubben kan demonteras efter säsong och återanvändas nästkommande år.