Lindetruck med BlueSpot
För ökad säkerhet, effektivitet och komfort

Eftermontering och tillbehör till truck

Med 85 standardmodeller och över 6 000 utrustningsvarianter har Linde Material Handling lösningar för alla logistikuppgifter. Kraven på truckens utrustning kan förändras över tid, exempelvis på grund av nya säkerhetsbestämmelser, förändrade logistikprocesser eller krav på högre komfort hos föraren eller användaren. I många fall räcker det med en enkel eftermontering, så att en truck exempelvis anpassas till nya krav eller moderniseras. Hela truckflottan kan förses med samma utrustning och få samma egenskaper. Linde säljer passande eftermonteringslösningar och tillbehör för högre säkerhet, effektivitet och komfort. Bland annat finns varningssystemet Linde BlueSpot™, komponenter för automatisk registrering och överföring av drifttid och en praktisk hållare för mobiltelefoner.

Beställ trucktillbehör

Säkerhet

Det finns inget utrymme för kompromisser när det handlar om arbetsplatssäkerhet. Linde säljer därför eftermonteringslösningar, från optiska varningssignaler till förarstödsystem som ökar säkerheten för både föraren och fotgängarna i anläggningen. Linde BlueSpot™ förbättrar uppsikten över truckar som närmar sig och Linde OrangeBelt™ garanterar bältespåtagningen varje gång. Ett exempel på förarstödsystem är Linde Speed Assist.

Läs mer om våra säkerhetslösningar

Linde BlueSpot™

Med den innovativa körvägsvarnaren Linde BlueSpot™ ökar arbetssäkerheten genom en blå LED-punkt som varnar fotgängare och andra truckförare om att trucken närmar sig.

Läs mer om BlueSpot
Linde BlueSpot
Video om Orange Belt

Garanterad bältespåtagning med OrangeBelt™

Linde OrangeBelt™ kontrollerar låsningen och hindrar föraren från att köra iväg utan bälte. Den tydliga signalfärgen visar tydligt om föraren är fastspänd. OrangeBelt™ ökar driftsäkerheten – enkelt och effektivt.

Linde Speed Assist

Linde Speed Assist

Truckar som kör i för hög hastighet i svårnavigerade eller hårt trafikerade arbetsområden ökar risken för olyckor. Ömtålig last kräver också lämplig hastighet för att godset inte ska skadas. Med Speed Assist har Linde utvecklat ett stödsystem som finns tillgängligt som fabriks- eller eftermonterad lösning för installation på truckens skyddstak.

Video med Linde Speed Assist hos Meyer-varvet

Effektivitet

De olika lösningarna i Lindes fleet management system connect: gör truckflottan intelligent. Med connect länkas truckarna ihop och tillhandahåller information som främjar värdefullt och säkert arbete. Och du behåller överblicken över truckarnas utnyttjande och servicestatus, och du kontrollerar även åtkomster och behörigheter. Vid behov erbjuder Linde även utvalda connect:-produkter för eftermontering.

Digital färdskrivare

Med "connect:dt operating hours" har du alltid koll på hur en truck utnyttjats. Används det för lite, eller kanske används det redan alltför mycket? Är det dags för underhåll? Med kunskap om drifttiden blir det lättare att planera serviceintervaller, optimera utnyttjandegraden och förebygga flaskhalsar. Och du slipper registrera drifttiden manuellt.

Mer om connect:dt operating hours

Automatisk felrapport

"connect:dt trouble codes" överför felkoderna från truckstyrningen. Slitage identifieras i tid och avbrott förebyggs. Du får en överskådlig rapport via e-post där du ser truckens status. Om du vill kan systemet också informera kundtjänst automatiskt. Med "connect:dt trouble codes" är din truckparks tillgänglighet alltid optimerad.

Mer om connect:dt trouble codes

Klicka istället för att använda nyckel

Med "connect:ac access control" kan du alltid se vilken förare som kör en viss truck. Hantera dina körbehörigheter – gör truckarna tillgängliga via PIN-kod eller RFID. Sätt stopp för obehörig användning och borttappade nycklar.

Mer om connect:ac access control

Analys av prestanda

Med lösningen "connect:an usage analysis" får du information om användnings-, stopp- och underhållstider samt andelen lyft, sänkningar och körningar hos varje enskild truck. Informationen som registreras hjälper dig se hur truckflottan presterar och om det går att förbättra hur truckarna används och körs.

Mer om connect:an usage analysis

Komfort

Truckförare tillbringar flera timmar varje dag i trucken. Därför är det extra viktigt att arbetssituationen är optimal. Det bidrar till en effektiv verksamhet och maximal förarkomfort. Lindes moderna förarplatser kan vid behov anpassas med en mängd olika tillbehör. Bland annat säljer Linde förstärka stolsöverdrag eller eftermonterbara hållare för elektroniska apparater. Det ger möjlighet att anpassa truckutrustningen, reglagen och arbetssättet optimalt till föraren.

Trähandtag för Lindetruck

Trähandtag för joysticks

Trähandtaget för Lindes joysticks är ett snyggt sätt att sätta personlig prägel på förarplatsen Det hårda träet är på många sätt bättre än vanliga plastmaterial. Förutom den angenäma känslan är den mindre känslig för smuts och minskar risken för plastallergier. Alla trähandtag tillverkas i Tyskland och är unika.

Video about terminal holder

Terminalhållare

Med eftermonteringslösningar för terminalhållare kan de befintliga truckarna i parken enkelt anpassas för användning av elektroniska terminaler. Den stabila och höjdjusterbara hållaren sätts fast i truckens högra A-stolpe och kan vinklas till önskat läge. Den har en strömkontakt så att skärmen kan användas utan avbrott.

Linde stolsöverdrag

Stolsöverdrag

Truckens säten utsätts för smuts och slits genom de många på- och avstigningarna. Slitaget kan göra klädslarna trista att se på och obekväma för föraren. Stolsöverdrag med mikrofibervelour är lättskötta och tål hård användning. Konstläderinsatserna på sidan skyddar också mot nötning.

Video about phone holder

Telefonhållare

Mobilhållaren ger föraren ständig uppsikt och kontroll över skärmen. Hållaren fästs med klämma eller sugpropp och passar för alla typer av truckar.

Video about clipboard

Dokumenthållare

En klassisk dokumenthållare förbättrar ordningen och effektiviteten på förarplatsen utan särskilda insatser: Snabb tillgång till arbetsdokument och optimal läsbarhet tack vare LED-belysning.

Snöblad från Linde

Snöblad

Snöblad i galvaniserat stål vilket ger en avsevärt ökad livslängd. Snöbladet är försett med en fjädrande dämpning för en bekvämare snöröjning.

Dubb från Linde

Dubb

Dubb med hårdmetallkärna i mitten för maximal slitstyrka. Dubben kan demonteras efter säsong och återanvändas nästkommande år.