Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Fleet management

Den uppkopplade truckflottan
Smalgångstruckar från Linde är uppkopplade tack vare fleet management-systemet connect.

Gör din truckflotta intelligent

Digitaliseringen fortsätter att förändra intralogistiken. Tack vare moderna enheter som kontinuerligt samlar in data kan komplexa lager- och transportprocesser optimeras. Med hjälp av nätverk och avancerade sensorer kan truckar och andra enheter agera autonomt. Det här öppnar upp för helt nya möjligheter för att göra både truckflottan och hanteringen av den mer intelligent.

Fleet management-systemet Linde connect ger dig exakt den information du behöver för att effektivt kunna hantera din truckflotta. Oavsett om det handlar om produktionsflöden eller processer på ett lager kan connect koppla samman dina truckar och ge dig aktuell status. connect gör flotthanteringen mer kostnadseffektiv och ökar tillgängligheten för varje enskild truck, samtidigt som säkerheten ökar.

Produktfamiljen connect från Linde Material Handling digitaliserar din flotthantering.

Hitta rätt alternativ för din fleet management

connect:desk

Det lokala fleet management-programmet connect:desk används för administration, övervakning och analys av truck- och förardata. Alla data sparas på kundens lokala server.

Läs mer om connect:desk

Fördelarna med fleet management

Kostnadseffektivitet

Få full koll på status, nyttjandegrad och tillgänglighet för hela truckflottan.

Säkerhet

Förebygg obehörig användning, felhantering och andra risker - för ökad säkerhet i lager och produktion.

Transparens

Registrera och administrera data för förare och truckar, skapa rapporter och organisationsstrukturer - för en transparent hantering av truckflottan.

Service

Minska antalet olyckor, överbelastning och skador på truckarna och håll koll på underhållet - för en effektiv och väl underhållen truckflotta.

Hårdvara som förenklar flotthanteringen

Hårdvarukomponenterna i Linde connect kopplar ihop truckflottan och databasprogramvaran. Enheterna samlar ihop och överför data och gör den tillgänglig för vidare analys och bearbetning. Dessutom fungerar de som elektroniska tändlås med PIN- eller RFID-kod.

Våra nya truckar levereras från fabrik med hårdvaran till Linde connect installerad som standard. För äldre truckar finns alla komponenter tillgängliga för eftermontering, det gäller även för truckar från andra tillverkare.

connect: Kretskort från Linde Material Handling

Rådgivning och support

Rådgivare från Linde på plats hos kunden

Våra lokala experter finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig bygga upp, anpassa och driva din fleet management. Alla truck- och programvarukomponenter i Linde connect vidareutvecklas löpande och nya funktioner tillkommer.

Vill du veta mer?

Fleet management - vanliga frågor

Vad är fleet management?

Fleet management är den centrala styrningen och hanteringen av en truckflotta. Det handlar framförallt om att optimera tillgängligheten för alla enskilda truckar och koordinera de sträckor som körs. För att detta ska vara möjligt samlar truckarna in data, som ger information om allt från aktuell status till belastning. Ett fleet managementsystem hjälper till att optimera processer och identifiera problem.

Vem kan ha nytta av ett fleet management-system?

För truckansvariga som har till uppgift att planera truckanvändningen, optimera processer och sänka driftkostnader är ett fleet management-system till stor nytta. Kraven som ställs på fleet management-system skiljer sig åt mellan olika företag och beror i stor utsträckning på truckflottans storlek. Med ett modernt fleet management-system kan du vara trygg med att du får ut det mesta av din truckflotta. Systemet är anpassat så att det passar både den erfarne truckansvarige men även den med mindre erfarenhet.

Vad är det som är så speciellt med fleet management från Linde?

Linde connect är en modern fleet management-lösning som är uppbyggd av moduler vilket gör den anpassningsbar efter kundspecifika krav och behov. Systemet kopplar upp dina truckar och ger dig access till viktig information i realtid. Tack vare denna transparens kan truckflottan användas på ett säkrare och mer lönsamt sätt.