Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Vi utökar sortimentet av kraftfulla elektriska motviktstruckar – nu för laster upp till 5 ton

25 apr. 2023

För två sedan lanserade Linde Material Handling de första modellerna i X-serien som består av elektriskt drivna motviktstruckar vars prestanda och kraft är likvärdig med en dieseldriven motsvarighet. Nu utökas serien med modellerna Linde X35 – X50, med lastkapacitet från 3,5 – 5 ton.

Tidigare har den robusthet och prestanda som krävs för tuffare miljöer, framför allt utomhus, bara funnits hos dieseltruckar. Med Lindes truckar i X-serien kan man få de miljömässiga fördelarna med eldrift förenat med kraften och prestandan hos dieseldrivna.

- Att kunna erbjuda ett elektriskt alternativ med samma prestanda som en dieseldriven motsvarighet är vi på Linde helt unika med. Det gör det enklare för kunder inom industrier som exempelvis papper-, trä- och kemikalier att välja en mer hållbar lösning, säger Magnus Svensson, Product Manager på Linde Material Handling.

Ny motorgeneration är nyckeln till ökad prestanda

Den höga prestandan hos eltruckarna uppnås genom en ny motorgeneration – synkrona reluktansmotorer (SRM+) utrustade med permanentmagneter vars främsta fördelar är hög energieffektivitet, snabb responstid och lågt underhållsbehov. Motorerna är vätskekylda för att bibehålla maximal prestanda över krävande arbetsskift.

Optimerad modellserie

De nya truckarna i X-serien är anpassade för användning på ojämnt underlag utomhus med hög markfrigång och stora hjul. Truckarna i X-serien erbjuder föraren betydligt mer utrymme och en klart förbättrad sikt över både lasten och omgivningen. Truckarna är de säkraste i sin klass och har smarta assistanssystem i standardutförandet. Linde Curve Assist reducerar hastigheten i kurvor automatiskt och Linde Load Assist begränsar lyft- och tiltfunktionen när gaffelvagnen överstiger maxkapacitet. De har även en klart förbättrad ergonomi, tack vare det avvibrerade chassiet blir körningen mer jämn och behaglig – oavsett underlag.

Uppkopplade för en smidigare service

X-truckarna är utrustade med en integrerad dataöverföringsenhet som standard, vilket gör det möjligt att föra över relevant data till befintliga fleet management-system. Detta gör det enkelt att förbättra fordonshanteringen, underhållet och fjärrdiagnostiken vilket ökar tillgängligheten och effektiviteten.