Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Nya dragtruckar för effektivare materialhantering

11 juni 2020

Lindes nya trio dragtruckar P40 C, P40 C B och P60 C gör materialförsörjningen säkrare, effektivare och mer ergonomisk – även i trånga utrymmen. Modellerna är kompakt utformade och erbjuder överlägsen manövrerbarhet, säkerhet och komfort.

Dragtruckar har under de senaste åren fått en viktig roll i många verksamheter. Truckarna används främst som ett dragfordon för logistiktåg där de exempelvis levererar material till produktionslinor på industrier, transporterar varor till butiker på flygplatser, serverar måltider på sjukhus eller används som ”hyllor på hjul” på lager.

Linde Material Handling lanserar nu tre nya dragtrucksmodeller som alla finns tillgängliga med litiumjon- eller blysyrabatterier. Linde P40 C med fyra tons dragkapacitet och maximal hastighet på upp till 13 kilometer per timme, Linde P40 C B med fyra tons dragkapacitet och maximal hastighet på upp till 10 kilometer per timme och Linde P60 C med sex tons dragkapacitet och maximal hastighet på upp till 13 kilometer per timme Modellerna är endast 800 millimeter breda vilket gör dem lättmanövrerade även i trånga utrymmen. Från plattformen har föraren en ostörd sikt över omgivning, vagn, dragkoppling och last vilket säkerställer maximal säkerhet. Dragtruckarna är konstruerade så att föraren alltid är skyddad inom truckens konturer. Vid en eventuell kollision absorberar de robusta stötfångarna effektivt kraften.

Prestanda och utrustning för högt ställda krav

Truckarna är utrustade med en rad säkerhetssystem redan som standard, exempelvis Linde Curve Control som automatiskt reducerar hastigheten i kurvor, avancerade bromssystem och automatisk stoppfunktion när föraren kliver av plattformen. Utöver standardutrustningen finns en rad tillval som ytterligare höjer säkerheten.

För att ge optimal ergonomi till föraren har plattformens dämpning optimerats vilket lett till 30 % lägre vibrationer jämfört med tidigare modeller. Det breda, låga insteget, höj- och sänkbar ratt och justerbart ryggstöd med utfällbart säte bidrar också till en ökad komfort för föraren. Används dragtrucken som en del av ett logistiktåg finns möjligheten att höja/sänka logistikvagnarna från förarplatsen.