Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Nya allroundmaskiner för effektiv palltransport från Linde Material Handling

13 juni 2022

Med den nya generationens Linde T14 – T20 lanserar Linde Material Handling kompakta låglyftare med lastkapacitet mellan 1,4 - 2 ton. En ökad efterfrågan på elektriska låglyftare gör de nya Linde T14 – T20, utrustade med kompakta litiumjonbatterier, till en perfekt kollega på lagret.

Låglyftande truckar är bland de mest använda fordonen vad gäller att transportera gods över korta och medellånga sträckor. De finns i nästan alla industrier och sätts ofta på prov under tuffa förhållanden, som vid lastning och lossning bland mycket människor och maskiner eller exempelvis vid smala lastplatser där varje centimeter räknas.

För vissa verksamheter är det särskilt viktigt att utrustningen är lättmanövrerad, andra att den är så tyst som möjligt. Med nya Linde T14 – T20 behöver man inte kompromissa. Truckarna har även en hög komfort, bästa möjliga skydd för truckföraren mot skador, tillförlitlig prestanda samt enkel och kostnadseffektiv service.

En liten truck för många användningsområden

Den nya uppdaterade och behändiga Linde T14 har en lastkapacitet på 1,4 ton och är i första hand avsedd för transport av varor inom detaljhandel och i stadsmiljöer. Linde T16 och T18 med lastkapacitet på 1,6 respektive 1,8 ton används främst för lastning och lossning vid laststationer. Linde T20-modellen med en lastkapacitet på 2,0 ton är utformad för mer krävande uppgifter inom industriell produktion.

Optimerad konstruktion

Den tydligaste ändringen i designen hos de nya truckarna är det betydligt kortare chassit hos Linde T14 och T16, detta tack vare det kompakta litiumjonbatteriet. Resultatet ger en kortare längd och således en smidigare och mer manövrerbar truck. Litiumjonbatteriet har även en integrerad laddare som tillval, vilket gör att man enkelt kan stödladda trucken vid vilket eluttag som helst.

Användarkomfort och säkerhet är A och O

I den nya designen av truckarna har utvecklarna lagt särskild vikt vid användarkomfort och säkerhet. Den långa och lågt monterade styrarmen gör att föraren alltid håller sig på ett säkert avstånd. Truckens hastighet anpassar sig automatiskt till styrspaksställningen, exempelvis går trucken långsammare vid brantare underlag.

Det låga chassit fungerar som ett fotskydd för föraren. En sensor som är integrerad i chassit fungerar även som en smart stötfångare och stänger av trucken vid lätt fotkontakt. Ett specialformat styrhandtag omsluter och skyddar förarens händer. Samtliga reglage på det ergonomiska manöverhandtaget kan enkelt och exakt skötas med båda händerna. Breda handtag gör det även lättare att arbeta med handskar, vilket är fördelaktigt i exempelvis kylrum. En display på chassit ger all relevant information utan att distrahera föraren från sitt arbete.

Den särskilt tysta motorn, den lika tysta hydraulpumpen och specialutrustning som t.ex. tredubbla lasthjul håller ljudnivån under den kritiska gränsen på 60 decibel, vilket gör att truckarna lämpar sig för användning i stadsområden under kvälls- och nattetid.

Smidig service

För ett smidigt arbete för serviceteknikern kan all fordonsdata läsas in via ett centralt gränssnitt. Uppdateringar och nya funktioner kan importeras snabbt via en dataöverföringsenhet. Övervakning i realtid av vissa parametrar, t. ex. temperatur och drifttid, kan användas för att förebygga skador.

Nya låglyftande trucken Linde T14 manövreras i ett trångt utrymme.