Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

En truck för alla tillfällen

5 juli 2018

Kombinationen av Linde Roadster och säkerhetstillval skapar ”den perfekta trucken”

Linde Material Handling presenterar ”den perfekta trucken” – en specialutgåva av företagets Roadstermodell. Det unika truckkonceptet med de senaste säkerhetsfunktionerna visar möjligheterna som finns idag för att göra truckförarnas arbete ännu säkrare och öka produktiviteten ytterligare.

När Lindes produktchefer skulle identifiera den ideala trucken med maximal effektivitet och säkerhet blev det snabbt tydligt. Den elektriska motviktstrucken Linde E20-E35 Roadster med 2-3,5 tons lastkapacitet är den optimala grunden för ”den perfekta trucken”. Förare får oslagbar sikt i trucken som har ett panoramatak i pansarglas och saknar skymmande A-stolpar. Truckens konstruktion är unik med de överliggande tiltcylindrarna som absorberar belastningar som uppstår vid körning.

Maximal säkerhet och produktivitet

Linde Roadster är med sina tillval den perfekta trucken. Bland tillvalen finns stödsystemet Linde Safety Pilot active, optiska varningen Linde TruckSpot, LED Stripes-belysning, integrerade gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregatet ”View”, innovativa CS20-däck, ett panoramatak i pansarglas och ett energieffektivt litiumjonbatteri.

– Antalet säkerhets- och stödsystem Linde erbjuder är omfattande. ”Den perfekta trucken” visar en stor mängd lösningar paketerade i en truck. Det påvisar den imponerande bredden av produkter och tjänster som Linde erbjuder, förklarar Björn Walter, produktchef för motviktstruckar på Linde Material Handling.

Den perfekta trucken

Linde roadster E20-E35 är “den perfekta trucken” tack vare stödsystemet Linde Safety Pilot, den optiska varningen Linde TruckSpot, den nya LED Stripes-lösningen, det integrerade gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregatet ”View”, innovativa CS20-däck, ett härdat panoramaglastak och ett energieffektivt litiumjonbatteri.

Tillval för ökad säkerhet

Linde Safety Pilot är en central del för truckens höga säkerhetsstandard. Förarstödsystemet hjälper föraren att undvika tippolyckor genom att bevaka och visa parametrar som lyfthöjd, tyngdpunktsavstånd, lastvikt och körhastighet. Vid farliga situationer kan systemet ingripa och ovarsamhet undviks effektivt.

Linde TruckSpot är en optisk varningsutrustning som projekterar en stor röd varningstriangel på golvet drygt fyra meter bakom trucken. Fotgängare och andra förare ser att trucken är i rörelse och kan tidigt reagera.

Den perfekta trucken är också utrustad med LED Stripes på masten och på baksidan. LED Stripes ger en jämn och bred belysning – med vitt ljus i färdriktningen och rött ljus i motsatt riktning.

Den perfekta trucken

Med ”den perfekta trucken” presenterar Linde Material Handling en specialutgåva av företagets Roadstermodell. Ett unikt truckkonceptet kombineras med de senaste säkerhetsfunktionerna.

Målet med det integrerade gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregatet ”View” är att ge bättre sikt över gafflar och last. För förare blir det möjligt att placera last snabbare, mer precist och säkrare.

Trucken har ett litiumjonbatteri för maximal tillgänglighet. Snabbladdning gör att tidskrävande batteribyten inte längre är nödvändiga och säkerställer tillsammans med högre energitäthet längre drifttider.

För optimal prestanda har den perfekta trucken CS20-däck. Dess L-formade profil förbättrar dragkraften och lågt rullmotstånd ökar körsträckan samt minskar energiförbrukningen.

– Med den perfekta trucken visar Linde vad som är möjligt. Funktionerna sätter nya standarder inom branschen, avslutar Björn Walter.

Marknad & Product Management chef

Felicia Lewis