Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Litiumjonteknologin fortsätter att göra framsteg

14 sep. 2017

Linde Material Handling planerar att i slutet av året återigen utöka sitt utbud av litiumjondrivna truckar med modellerna E20-E30. Med lastkapacitet mellan 2-3 ton har modellerna, inklusive motsvarande Roadstermodeller, energieffektiva och underhållsfria batterier med lång livslängd och hög prestanda. Redan nu har försäljningen av motviktstruckarna med 90V litiumjonbatterier påbörjats.

I slutet av 2016 lanserade Linde litiumjondrivna motviktstruckar med lastkapacitet mellan 1,4–1,8 ton. Nu när även modellerna E20-E30 lanseras med litiumjonbatterier öppnas ett stort segment upp för innovativ litiumjonteknologi. Stefan Prokosch, Head of Product Management Counterbalance Trucks på Linde, är övertygad om att de många fördelarna med teknologin kommer återspeglas i försäljningssiffrorna.

– Vi får hela tiden positiv respons från kunder som redan använder de mindre modellerna av litiumjondrivna truckar. Teknologin är tillförlitlig och extremt energieffektiv, och dessutom väldigt enkel att hantera, säger Prokosch.

Litiumjonutrustningen eliminerar behovet av batteribyten, service och underhåll av batteriet. Tack vare möjligheten att pausladda batteriet när som helst är ökad tillgänglighet en annan fördel. Hos Linde får kunder en generös garanti för litiumjonbatterier, som sträcker sig över åtta år.

Linde öppnar ytterligare ett stort segment för innovativ litiumjonteknologi.

Linde öppnar ytterligare ett stort segment för innovativ litiumjonteknologi.

Linde har lagt stor vikt vid en intelligent uppsättning av litiumcellerna för att säkerställa en tillräcklig strömförsörjning för de elektriska truckarna. Resultatet blir en nästintill konstant spänning på 90V vilket minskar värmebelastningen på truckkomponenterna, även under tung användning.

Litiumjonteknologin har visat sig vara värdefull, inte minst på grund av den ökade säkerheten. Det underhållsfria batteriet eliminerar risker som till exempel läckande batterisyra och klämolyckor på grund av ovarsam hantering vid batteribyte.

Med Lindes genomarbetade säkerhetskoncept för litiumjonteknologi undviks skador och fel som uppstår på grund av till exempel övertryck, överhettning, djupurladdning samt yttre skadepåverkan. Omfattande krocktester har genomförts där batteriet bland annat utsattes för kraftig yttre påverkan av en fullastad truck med 8 tons lastkapacitet.

Motviktstruckarna Linde E20-E30 i modellserien 387 finns tillgängliga i Lindes sortiment av litiumjondrivna truckar i slutet av året.