Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Elektriska motviktstruckar – en 50 år lång framgångsresa

24 maj 2021

Linde Material Handling lanserade sin första elektriska motviktstruck 1971 och har sedan dess fortsatt utveckla innovativa och avancerade elektriska truckar. Idag är Linde marknadsledande inom segmentet. Snart väntar nästa stora höjdpunkt, i juni lanseras nämligen en helt ny generation elektriska motviktstruckar.

Vid lanseringen av den första elektriska motviktstrucken för 50 år sedan såg ingen potentialen inom elektrisk drivning, utvecklingen var främst ett alternativ för inomhusbruk. Men med den batteridrivna trucken påbörjades ett helt nytt kapitel för Linde.

Några av höjdpunkterna från den första serien elektriska motviktstruckar var en tvåmotorig framhjulsdrift som möjliggjorde svängmanövrar i trånga utrymmen och det numera välkända tvåpedalssystemet. Med tiden ökade efterfrågan på elektriska motviktstruckar då allt fler kunder ville ha ett emissionsfritt alternativ. Som ett resultat utökades urvalet av elektriska truckar med högre lastkapacitet för att passa fler applikationsområden.

Revolutionerande teknik

Utvecklingen inom elektronik parallellt med digitaliseringen innebar nya tekniska möjligheter i produktutvecklingen av elektriska motviktstruckar. Den första trucken med trefasmotor adderades till Lindes produktportfolio 1999. Här utvecklades modellspecifika driv- och styrmoduler vilket möjliggjorde kombinationen av kraftfulla motorer med den unika Lindeteknologin. Resultatet? Den unika kompaktaxeln.

Under åren följde fler viktiga tekniska framsteg. Bland annat inbyggd laddare, automatisk handbroms och digital batteriindikator.

Säkra, effektiva och lönsamma – med hög prestanda

Utöver högre prestanda och lägre energiförbrukning har säkerhet och ergonomi alltid varit I fokus för vidareutvecklingen av Lindes elektriska truckar. Under de senaste 50 åren har många banbrytande och unika funktioner lanserats. Här återfinns exempelvis förarassistanssystemet Linde Safety Pilot som aktivt hjälper föraren att inte överlasta trucken och reglerar körhastighet utifrån lastens position samt Linde Roadster som var marknadens första motviktstruck utan A-stolpar.

Linde fortsätter att driva utvecklingen i segmentet framåt. Den 16 juni är det världspremiär för nästa elektriska truckgeneration – och du är välkommen att delta.

Läs mer och registrera dig på ► Yourway.Linde-mh.com.

Elektriska motviktstruckar från Linde Material Handling - en 50 år lång framgångsresa