Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Den ideala transportören i ny kompakt design

9 mars 2021

Robust, flexibel och snabb – så kan man bäst beskriva den nya generationen av låglyftaren MT15 från Linde Material Handling. Den ideala transportören för korta sträckor kommer nu i ny version med litiumjonteknologi som ökar tillgängligheten.

Den nya låglyftande trucken MT15 är särskilt utformad för att transportera gods snabbt och säkert, även i trånga utrymmen.

- Med den nya generationen MT15 lanserar vi en truck som är smidig och lätt, men med alla viktiga funktioner som finns i Lindes DNA, så som kvalitet, säkerhet, ergonomi och prestanda, säger Toufik Oussou, Senior Product Manager Warehouse på Linde Material Handling.

Den nya låglyftaren är designad med kompakta mått, där den totala bredden på 620 mm gör det enkelt för föraren att hantera trucken, även i riktigt trånga utrymmen. Den lätta vikten gör också att trucken är smidig att använda på exempelvis entresolplan och lastbilsramper.

En vidareutvecklad version

Den nya generationen MT15 är utvecklad med säkerhet, flexibilitet och effektivitet i åtanke, allt i en kompaktare design än föregångaren.

Den vidareutvecklade styrarmen är lång och lågt placerad, vilket säkerställer att truckföraren alltid är på ett säkert avstånd. Styrarmen samlar truckens viktiga funktioner för enkel åtkomst.

Säkerheten ökas ytterligare tack vare chassits låga kanter som skyddar mot till exempel skador på förarens fötter. Trucken är även utrustad med effektiva bromssystem som möjliggör bromsning även i lutningar. Och den nya multifunktionsdisplayen ger föraren enkel åtkomst till all nödvändig information under drift.

MT15 har en maxhastighet på 5,5 km/h olastad och 5 km/h med last, vilket gör den till en av de snabbaste truckarna i sitt segment.

Ökad tillgänglighet tack vare litiumjonteknologi

Den nya generationen MT15 är utrustad med ett 48V litiumjonbatteri som möjliggör snabb laddning och ökar tillgängligheten med effektiv arbetstid på upp till tre timmar. Batteriet laddas enkelt med hjälp av den inbyggda laddaren. För maximal flexibilitet finns även en extern laddare och extra batterier som enkelt byts genom plug and play.

Låglyftaren MT15 från Linde Material Handling i ny kompakt design