Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Världens mest framgångsrika elektriska motviktstruck

16 nov. 2017

Linde Material Handlings elektriska motviktstruck från 386-serien är den mest tillverkade trucken av sitt slag. Nyligen lämnade den 111 111:e motviktstrucken fabriken. Framgången beror till stor del på truckens enastående mångsidighet och tillförlitlighet.

När de första modellerna i Lindes 386-serie lanserades 2006 var efterfrågan för motviktstruckarna enorm. Med en innovativ konstruktion och toppmonterade tiltcylindrar, samt ett omfattande ergonomikoncept, överträffas framgången som föregångaren i 335-serien haft.

– Våra kunder efterfrågade en E-truck från Linde, med liknande prestanda som en truck med förbränningsmotor men fri från utsläpp. Det faktum att trucken har skapat en brant försäljningskurva under elva års tid visar att vårt koncept har varit och fortfarande är rätt, säger utvecklaren Wolfgang Hock.

Firande i fabriken i Aschaffenburg för den 111 111:e trucken i 386-serien.

Firande i fabriken i Aschaffenburg.

386-serien har flera funktioner som garanterar hög prestanda och säkerhet. I serien finns också 30 olika modeller, vilket innebär att motviktstrucken kan användas överallt oavsett om det är inom transport och logistik eller tillverkningsindustrin.

– Linde utvecklas snabbt till att erbjuda lösningar för materialhantering. Det förändrar dock inte motviktstruckens centrala betydelse för vår verksamhet. Vi fortsätter att använda vår expertis och passion för detta. Jag är stolt över att Linde tillverkar världens mest framgångsrika serie för elektriska motviktstruckar. Vi kommer att göra allt för att det ska förbli så i framtiden också, säger Andreas Krinninger, styrelseordförande för Linde Material Handling.