Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Designad för banan

2 jan. 2014

Linde Material Handling Linde presenterar nya E2 elektriska gokarten på SPS IPC Drives

Linde Material Handling presenterar nya E2 elektriska gokarten på SPS IPC Drives Under huven på E2 finns samma drivkomponenter som hjälpte gokarten Linde E1 att inrätta ett nytt världsrekord. I motsats till E1, har den nya modellen utformats för att tillgodose behovet av uthyrning på gokartbanor. Fordonet, som utvecklats i samarbete med RiMo transportutrustning, härstammar från drivsystemet hos serieproduktionen för Lindes eltruckar.

Den nya gokarten E2 når topphastighet på 85 kilometer i timmen, alltså inte riktigt lika snabbt som E1 racing kart. Men dess acceleration på 5,1 sekunder från 0 till 70 kilometer i timmen kan få hjärtat hos alla gokart-fans att slå lite snabbare.

Lindes miljö S kit ger en maximal effekt på 16 kW och karten kan köra upp till 30 mil på en laddning. Ingenjörerna på Linde Material Handling tog över installation och ledningsdragning av samtliga elektriska komponenter och utvecklade programvara och inställning av körbeteendet.

Kompakt och utsläppsfri - perfekt för gokartbanor inomhus

Rimo transportutrustning GmbH & Co KG blev en erfaren partner för byggandet av karten. Denna kartbyggare hade redan tillverkat modeller enligt de höga krav som Michael Schumacher ställde. Samarbetet med RiMo har medfört att kompakta elektriska kartar kan användas på alla gokartbanor. De är prisvärda och praktiska alternativ speciellt för gokartanläggningar inomhus, vilka omfattas av stränga avgaskrav.

Individuella körlägen och autentiskt ljud

Det speciella med den nya karten är att driftläget kan individuellt anpassas till körskickligheten. Vanligtvis är gokarts som man hyr relativt långsamma. Dock med möjlighet att ge yrkesförare högre hastigheter och snabbare acceleration.

Då E2 anpassades för uthyrning, uppmärksammades också passande motorljud. För många besökare på gokartbanor är ljudet av motorerna en viktig del av körupplevelsen. Detta elimineras med eldrift som knappast låter alls. För att göra körupplevelsen perfekt ändå kan en ljudmodul, baserad på motorvarv, installeras. Allt efter hastigheten producerar denna modul autentiskt ljud.