Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Linde Material Handling firar 50 år i Sverige

19 mars 2024

I år firar Linde Material Handling sitt 50-årsjubileum i Sverige. Den ledande leverantören av truckar och intralogistiklösningar ser tillbaka på ett halvt sekel av framgångar och blickar samtidigt mot framtiden.

Allt började 1974 när Per-Mårten Eriksson, som då var reparatör på maskinföretaget Milenz, besökte en lager- och transportmässa i Köpenhamn. Där fick han syn på Lindes truckar och föll direkt för deras design – små och smidiga eltruckar, precis vad som efterfrågades på den svenska marknaden. Två dagar senare lämnar han Köpenhamn med tre Lindetruckar. Det blev startskottet på den framgångssaga som i år firar 50 år i Sverige.

Linde Material Handling är idag en av de ledande aktörerna på den svenska truckmarknaden. Med drygt 500 medarbetare, fem regionkontor och ett 20-tal serviceverkstäder fokuserar Linde på stark lokal närvaro och att finnas där kunderna finns.

50-årsjubileet kommer uppmärksammas på olika sätt under hela året – från nostalgiska tillbakablickar till firanden med både kunder och medarbetare. I höst kommer jubileumsevent hållas på Lindes regionala anläggningar i Malmö, Göteborg, Stockholm, Örebro och Örnsköldsvik.

– Jag är otroligt stolt över det vi och våra engagerade medarbetare har byggt under dessa första 50 år i Sverige, säger Jacob Sjöstrand, Sverigechef på Linde Material Handling. Att vi nu firar 50 år av framgång med våra innovativa lösningar och produkter känns stort. Jag ser fram emot att fira denna milstolpe tillsammans med alla fantastiska medarbetare, kunder och leverantörer som tillsammans med oss arbetar för en säkrare och effektivare materialhantering.

Linde Material Handling fortsätter nu resan framåt för att vara en långsiktig och pålitlig partner med innovativa lösningar som stödjer kundernas verksamheter för många år framöver.