Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Interaktiv väst varnar för truckar

2 dec. 2019

Nu lanserar Linde Material Handling ”Interactive Warning Vest” – en väst som skyddar gående genom att ge tidig varning när truckar närmar sig. Det smarta plagget är en vidareutveckling av assistanssystemet Linde Safety Guard som förhindrar truckrelaterade olyckor.

Alla som jobbar inom materialhantering vet hur enkelt det är att gå bland lagergångarna och drömma sig bort, för att i sista sekund upptäcka att en truck kommer. Det är en farlig situation som kan ha allvarliga konsekvenser.

- I situationer där sikten är dålig för både förare och gående är det avgörande att bägge parter blir varnade i god tid, säger Benjamin Reis, Manager Safety Sales på Linde Material Handling. Med vår Interactive Warning Vest varnas både förare och fotgängare mycket effektivt, även innan de ser varandra.

Västen är baserad på assistanssystemet Linde Safety Guard som har en precision på upp till 10 centimeter, och fungerar genom väggar och dörrar. Systemet gör att truckföraren får information om att en eller flera fotgängare närmar sig, och från vilket håll de kommer. Samtidigt varnas fotgängaren med ljud, ljus och vibrationer från den portabla enheten. Fram till nu har enheten behövts spännas fast i den gåendes kläder.

Smart väst med integrerad varningsfunktion

Genom integreringen med en varningsväst har den portabla Safety Guard-enheten nu blivit ännu smidigare. Sitter västen på, är assistanssystemet automatiskt med. Västen är utrustad med LED-belysning på både bak- och framsida och lyser vid normala förhållanden med 40 % styrka. Om en truck närmar sig kommer LED-banden istället börja blinka med full ljusstyrka.

- Det är svårt att missa när västen varnar, vilket ökar säkerheten för både truckförare och gående, säger Benjamin Reis.