Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

All truckdata samlat på ett ställe

17 maj 2018

Fleet management-lösningen “connect” finns nu tillgänglig för alla truckar

Den omfattande fleet management-lösningen ”connect” från Linde Material Handling finns nu tillgänglig för alla truckar. Nu kan lösningen dessutom användas på maskiner från tredjepartstillverkare.

Med modern elektronik går det att samla stora mängder data från dagens truckar. Informationen behöver kunna både läsas och utvärderas. Med Lindes modulära fleet management-lösning ”Linde connect” är det möjligt för hela truckflottan – på nya truckar eller för eftermontering. Nu kan också truckar från tredjepartstillverkare integreras, vilket skapar nya möjligheter för företag med en blandad truckflotta.

– Med den tillgänglighet som ”Linde connect” ger, erbjuder vi våra kunder full transparens för deras flotta. Tack vare möjligheten att integrera tredjepartsvarumärken är vårt system även högst lämpligt för blandade flottor, säger Anke Hensel, Senior Director Business Solutions på Linde Material Handling.

En lösning med många fördelar

Funktionerna i ”Linde connect” delas upp inom tre områden – åtkomstkontroll, truckdata och användningsanalys. Connect gör det möjligt att etablera ett effektivt användarkontrollsystem där förare måste logga in i trucken med ett RFID-chip eller en pinkod innan arbetet påbörjas. Den som ansvarar för flottan vet därför vem som kör vilken truck och när, vilket förenklar planeringen och säkerställer mer varsam hantering med truckarna.

Mjukvaran connect:desk ger en perfekt överblick och fungerar som ett kontrollcenter. I mjukvaran sammanställs alla data som analyseras, kartläggs och övervakas. Användaren kan få rapporter över bland annat tillgänglighet, detaljerad användning samt prognos av drifttimmar. Lösningen gör det enklare att identifiera outnyttjad potential, undvika stilleståndstider och optimera truckanvändningen.

Linde connect är mer än bara kostnadseffektivt. Med funktioner som stötrapporter ökar säkerheten i verksamheten. Funktionen gör det möjligt att spåra när en förare utsatt trucken för en stöt, som vid en kollision eller på grund av ett hål i vägbanan.

Data i mjukvaran förblir i företagets IT-nätverk och kunden kan själv kontrollera alla data. Linde erbjuder dessutom sina kunder en webbläsarbaserad version som hanteras på en extern server. Lösningen gör det möjligt att ta del av fördelarna med ett modernt fleet management, inte minst för företag med begränsade IT-resurser.

Marknad & Product Management chef

Felicia Lewis