Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Assistanssystemet Linde Motion Detection vinner Best of Industry Award 2022

17 jan. 2023

Linde Material Handling har tilldelats priset “Best of Industry Award 2022“ för sitt assistanssystem Linde Motion Detection. Assistanssystemet som förhindrar kollisioner med fotgängare och andra truckar tilldelades den prestigefyllda utmärkelsen i kategorin lagerutrustning.

Linde Motion Detection är ett assistanssystem för motviktstruckar som förhindrar kollisioner med fotgängare eller andra truckar genom att registrera rörelser bakom. När en rörelse registreras när trucken är stillastående förhindrar systemet den från att börja köra. Dessutom varnas föraren genom sin bildskärm och fotgängaren genom en ljudsignal.

Under årets tävling ”Best of Industry Award” var det totalt 190 bidrag i 24 kategorier. Tävlingen avgjordes baserade på nästan 20 000 röster som pågick under fem månaders tid.

- Att olyckor, varav en del allvarliga, inträffar gång på gång inom intern transport är dessvärre en realitet, sa Bernd Maienschein, fackredaktör för MM Logistik, tidningen som arrangerar tävlingen, vid prisutdelningen. Linde Motion Detection är en säkerhetsåtgärd som resulterar i färre olyckor och högre produktivitet tack vare sin automatiska stoppfunktion.

Linde Motion Detection går att monteras på trucken i efterhand. Systemet har ingen konstant varningston vid backning, något som ofta bidrar till att öka den redan höga ljudnivån som ofta är i lagermiljöer.

- Vi är väldigt glada över att ha fått det här erkännandet från kunder och branschexperter. Det visar tydligt hur viktigt säkerhet är i en lagerverksamhet och motiverar oss att fortsätta på denna resa mot Vision Zero, säger Nicklas Jander, Product Manager på Linde Material Handling Sverige.