Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocesserna

29 juni 2021

En av de främsta flaskhalsarna i plockprocesser är momentet när truckföraren går mellan truck och ställage. Linde Material Handlings lösning är de nya semi-automatiserade plocktruckarna Linde N20 SA och N20 C SA. Genom att plocktruckarna automatiskt följer med föraren sparas värdefull tid och effektiviteten höjs med upp till 20 %.

En tidskrävande del av plockprocessen är när truckföraren går mellan truck och ställage, ett moment som kräver både tid och energi utan att skapa något riktigt värde. Att utföra dessa moment om och om igen resulterar i ökad trötthet hos truckföraren, vilket i sin tur ökar risken för felaktigheter i arbetet. Allt detta samtidigt som kraven på lagerarbete ökar - plockfrekvensen ska höjas, felaktigheter ska minskas och hälsoproblem hos medarbetarna förhindras.

De nya semi-automatiserade plocktruckarna Linde N20 SA och N20 C SA är svaret på denna problematik. Truckarnas främsta uppdrag är att korta ner gång- och körsträckorna vid orderplock, samtidigt som föraren inte längre behöver gå in och ut ur trucken vilket minskar olycksrisken.

Vid din sida - helt automatiskt

Ett av de vanligaste sätten att hantera orderplock i lagret är att plocka gods på en sida. Truckföraren kör fram trucken till sitt nästa stopp, kliver ur den, plockar godset och sedan upprepas denna manöver. De nya smarta plocktruckarna använder istället „follow-me“-funktionen för att följa dig till nästa stopp. Trucken positionerar sig direkt med gafflarna i anslutning till godset som ska plockas, så att truckföraren bara behöver plocka upp godset och ställa det på pallen, utan någon extra manöver.

För de arbeten som kräver hantering av gods från båda sidor i gången, finns en ”stop-and-go”-funktion. I detta läge rör sig trucken i mitten av gången och startas eller stoppas manuellt av föraren vida fjärrkontrollen.

Oavsett vilken funktion som används kan medarbetarna lägga mindre tid på icke-värdeskapande arbetsuppgifter vilket höjer effektiviteten med upp till 20 %. Båda funktionerna är baserade på radioteknik som kan ställas in med centimeterprecision.

Vid slutet av gången stannar trucken automatiskt för att undvika eventuella kollisioner. Genom att föraren kliver på trucken avslutas det semi-automatiska läget och trucken kan manuellt köras till nästa gång.

Säker avläsning av omgivningen

Plocktruckarna är utrustade med en högpresterande säkerhetskanner som detekterar fotgängare och andra truckar. Tack vare skannerns placering lågt ner på trucken kan även andra oväntade hinder upptäckas vilket förebygger kollisioner och olyckor.

För att även undvika skador på ställage håller truckarna dessutom alltid ett säkert avstånd på minst 50 centimeter, något som kan anpassas efter verksamhetens behov.

Lindes semi-automatiserade plocktruck N20 i arbete i ett lager
Den nya semi-automatiserade plocktrucken arbetar sida vid sida med truckföraren
De nya semi-automatiserade plocktruckarna höjer effektiviteten med upp till 20 %
Lindes semi-automatiserade plocktruck N20 i arbete i ett lager
Den nya semi-automatiserade plocktrucken arbetar sida vid sida med truckföraren
De nya semi-automatiserade plocktruckarna höjer effektiviteten med upp till 20 %