Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Nästa generations staplare och låglyftare är här

22 feb. 2017

Nu lanserar Linde Material Handling en ny serie staplare och låglyftare anpassade för intensiva applikationer. Truckarna är framtagna med fokus på förarkomfort och kompakt design och är utrustade med smarta lösningar för maximal produktivitet och låg energiförbrukning.

De första modellerna som lanseras i serien är låglyftarna Linde T14 S, T20 S/SF och T25 S/SF med en lyftkapacitet på 1,4 - 2,5 ton samt dubbelstaplarna Linde D12 S och D12 SF med 1,2 tons lyftkapacitet och 2 124 mm lyfthöjd.

Samtliga truckar, förutom instegsmodellen T 14 S, kommer finnas tillgängliga med två typer av förarutrymmen, ”S” (Stand) och ”SF” (Stand in Front). I S-versionen står föraren i en 90-gradig vinkel vänd mot färdriktningen, vilket säkerställer god sikt både framför och runt trucken. Det höga, vadderade ryggstödet ger föraren en ergonomisk arbetsställning. I SF-versionen står föraren istället rakt mot färdriktningen vilket ger särskilt god sikt över lasten. SF-versionen rekommenderas för användare som lastar och lossar mycket från lastbil.

Både S- och SF-versionen erbjuder en säker konstruktion där både förarens kropp och händer är väl skyddade. Truckens hastighet reduceras vid kurvtagning vilket bidrar till en säkrare körning.

Truckarna i serien är endast 770 mm breda vilket innebär en reducering med 20 mm jämfört med tidigare modeller. Tack vare den kompakta designen är det nu ännu enklare att manöverera trucken i trånga ytor som lastkajer eller vid blockstapling.

T14 S, T20 S/SF och T25 S/SF

Nya serien staplare och låglyftare är anpassade för intensiva applikationer. Truckarna är framtagna med fokus på förarkomfort och kompakt design och är utrustade med smarta lösningar för maximal produktivitet och låg energiförbrukning.

Förbättrad ergonomi och ökad produktivitet
En av de stora ergonomiska fördelarna med den nya serien är att förarutrymmet är fjäderupphängt och helt frånkopplat från chassit – en helt unik konstruktion som markant reducerar vibrationerna hos föraren.

S-versionen erbjuder även det innovativa ”Tip Control”-konceptet med lättåtkomliga reglage som enkelt kan manövereras även om föraren bär handskar.

Serien är utrustad med en kraftfull 3 kW-motor. 1,4-tonsmodellen går i 8 km/h med last och 10 km/h utan medan 2,0- och 2,5-tonsmodellerna gör 10 respektive 12 km/h. De klarar även av lutningar upp till 15 procent med last vilket gör att dem passar idealt för lastning på lastbil eller vid längre transporter.

Fler modeller i serien lanseras inom kort.