Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Linde Material Handling vinner pris för sina bränsleceller

19 dec. 2023

Linde tilldelas första pris i kategorin "Drivkomponenter" vid Best of Industry Award 2023 med sitt bränslecellssystem Linde HyPower 24V.

Bränsleceller är ett innovativt och hållbart drivsystem som tankas på vätgas. Det fungerar på liknande sätt som batterier där energi uppstår genom kemisk reaktion. I Lindes bränsleceller reagerar vätgas och syre med varandra och producerar energi.

De största fördelarna med bränsleceller är snabba laddningstider och noll utsläpp. Kommer dessutom vätgasen från förnybara källor är det helt klimatneutralt. Systemet är även optimerat för låg ljudnivå.

Med Linde HyPower 24V kan Linde erbjuda sina kunder en helhetslösning med truckar, bränsleceller och service.

– Med vårt 24V bränslecellssystem stärker vi vår position som teknologiledare med det mest omfattande utbudet av energilösningar i vår bransch, sa Torsten Rochelmeyer, Senior Director Strategy & Solution Portfolio på Linde Material Handling, när han tog emot priset.

Best of Industry Award är en industritävling som presenteras av ett flertal branschtidningar. Företag som lanserade nya eller förbättrade produkter mellan juni 2022 och mars 2023 var berättigade att ansöka. I år röstades det på 160 innovationer i 24 kategorier, med totalt 20 000 röster.