Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Över 80 priser på 32 år – och mer blir det

Utmärkt, helt enkelt!
En motviktstruck från Linde Material Handling firas

Med stort engagemang arbetar vi på Linde för våra kunders framgångar. Sedan mer än 100 år tillbaka levererar vi lösningar för intralogistik som erbjuder exakt det som du behöver för ditt företag. Dina framgångar är nämligen våra framgångar.

För detta har vårt varumärke, våra innovationer, vår design och vår kommunikation återkommande fått utmärkelser. Vi är särskilt stolta över dessa utmärkelser eftersom de är bevis för att vårt arbete för prestanda, säkerhet och ergonomi bär frukt.

Varumärke

Linde-medarbetare bär Linde-logotypen på sin jacka

Inget annat namn står för tillförlitlig teknik, smarta lösningar och innovativa produkter med äkta mervärde som Linde Material Handling. Styrkorna hos vårt varumärke är grunden för hållbara framgångar – för våra kunder, partner och medarbetare. Det visar sig även i alla utmärkelser vi fått. Från imagerankningar till kundnöjdhet – Linde är synonymt med toppkvalitet.

Logotyp Best Brand Award

Best Brand Award

Best Brand Award är en viktig indikator och benchmark för nyttofordonsbranschen. Oavsett om det gäller fordon, kylaggregat eller lastbilsservice så har läsarnas val i tidskrifterna Lastauto Omnibus, trans aktuell, FERNFAHRER och DEKRA-Fachmedien genomförts på ett enhetligt sätt sedan 1997. Marknadsundersökarna på Motor Presse Stuttgart arbetar med de modernaste utvärderingsmetoderna, kontrollerat av notarius publicus och i enlighet med alla dataskyddsbestämmelser. Det garanterar en hög kvalitetsnivå och gör det möjligt för konkurrenter att göra långsiktiga och djupgående jämförelser – där Linde Material Handling framstår som ständig segrare.

Våra utmärkelser

 • 2021 – 1:a plats i kategorin ”Truckar”
 • 2020 – 1:a plats i kategorin ”Truckar”
 • 2019 – 1:a plats i kategorin ”Truckar”
 • 2018 – 1:a plats i kategorin ”Truckar”
 • 2017 – 1:a plats i kategorin ”Truckar/Företag”
 • 2009 – 1:a plats i kategorin ”Truckar/Företag”
 • 2008 – 1:a plats i kategorin ”Truckar/Företag”
 • 2007 – 1:a plats i kategorin ”Truckar/Företag”
 • 2006 – 1:a plats i kategorin ”Truckar/Företag”
 • 2005 – 1:a plats i kategorin ”Truckar/Företag”

Logotyp Image-Ranking Award

Image-Ranking Award

Som uppföljare till tidskriften Logistik Inside genomför VerkehrsRundschau sedan 2002 imagerankningar inom områdena Logistik, Transport och Nyttofordon. I dessa representativa undersökningar tillfrågar TNS Emnid varje år 300 till 400 proffs och ledare inom transport-, logistik- och lastningsbranschen. Sedan 2002 är Linde Material Handling rekordsegrare av den eftertraktade utmärkelsen i kategorin ”Motviktstruckar, hanterings- och lagerteknik”. För att säga det med VerkehrsRundschau-redaktionens ord: ”När det gäller motviktstruckar, truckar, plocktruckar med mera har ingen tillverkare ett så gott rykte som Linde Material Handling.”

Våra utmärkelser

 • 2021 - Bästa varumärke i kategorin ”Motviktstruckar, hanterings- och lagerteknik”
 • 2019 - Bästa varumärke i kategorin ”Motviktstruckar, hanterings- och lagerteknik”
 • 2017 - Bästa varumärke i kategorin ”Motviktstruckar och lagertekniktruckar”
 • 2015 - Bästa varumärke i kategorin ”Motviktstruckar och lagertekniktruckar”
 • 2013 - Bästa varumärke i kategorin ”Motviktstruckar och lagertekniktruckar”
 • 2011 - Bästa varumärke i kategorin ”Motviktstruckar och lagertekniktruckar”
 • 2008 - Bästa varumärke i kategorin ”Lager- och transportteknik” och totalsegrare i alla kategorier
 • 2007 - Bästa varumärke i kategorin ”Lager- och transportteknik” och totalsegrare i alla kategorier
 • 2006 - Bästa varumärke i kategorin ”Lager- och transportteknik” och totalsegrare i alla kategorier
 • 2004 - Bästa varumärke i kategorin ”Lager- och transportteknik”
 • 2002 - Bästa varumärke i kategorin ”Lager- och transportteknik”

Logotyp Superbrands-organisationen

Business Superbrands Award

Superbrands är världens största organisation för värdering av varumärken och sedan 2004 delar man ut utmärkelsen för de starkaste och bästa varumärkena i Tyskland. Oberoende professionella i Superbrands-organisationen nominerar (utifrån tidigare genomförda marknadsstudier) ett lands framstående produkt- och företagsvarumärken som sedan bedöms av en oberoende jury på hög nivå. I ligan med dessa toppföretag ingår även Linde Material Handling sedan 2020.

Innovationer

Linde Safety Guard i en truckhytt

Innovationer är vårt framgångsrecept. Hos Linde Material Handling knyter vi samman tekniskt kunnande med innovationsanda och praktisk yrkeskompetens. En mängd utmärkelser för våra tekniska milstolpar visar att vi bidrar med intelligenta lösningar för att optimera processerna hos våra kunder. Det återspeglas inte minst i priskategoriernas bredd: från produktutmärkelser och miljöpriser till utmärkelser för ergonomi och säkerhet har Linde Material Handling redan vunnit allt.

materialfluss PRODUKT DES JAHRES

Våra utmärkelser

 • 2021 – 1:a plats i kategorin ”Truckar” för vår R-MATIC
 • 2021 – 1:a plats i kategorin ”Truckar – idéteknik” för vår Linde Safety Guard
 • 2020 – 2:a plats i kategorin ”Truckar och FTS” för vår dieseltruck H20 – H35

Läsarna av facktidskriften materialfluss valde för första gången materialfluss PRODUKT DES JAHRES 2020. I 14 kategorier belönar förlaget WEKA Business Medien GmbH sedan dess enastående produkter och projekt som imponerat på kunder inom intralogistik under våren. Redan det andra året kunde vi knipa första plats med två bidrag.

LOGISTRA best practice: Innovationer

Våra utmärkelser

Vid omröstningen online röstade facktidskriften LOGISTRAs läsare om de mest innovativa idéerna för effektivare logistik. Vartannat år ställs 24 kandidater som redaktionen valt i åtta kategorier mot varandra. Den viktigaste bedömningen jämte nyhetsvärdet är den praktiska användbarheten: Alla kandidater ska finnas på marknaden redan nu eller inom en överskådlig framtid. Valet utmärker sig genom den stora bredden hos de presenterade idéerna. Då är det desto mer imponerande att tre utmärkelser för truckar från Linde Material Handling redan står i vår prishylla. Exempelvis för vår innovativa bränslecellsteknik.

DEKRA Award

Tillsammans med WirtschaftsWoche belönar DEKRA framstående koncept, initiativ eller processer inom områdena ”Arbetssäkerhet”, ”Trafiksäkerhet” och ”Hemsäkerhet”. Fokus för priset är på bästa metoder inom dessa kategorier. Inom kategorin ”Arbetssäkerhet” kunde vi 2021 vinna med den ”Interaktiva varningsvästen – Smart personlig skyddsutrustning för att skydda personer i intern trafik”.

Fork Lift Truck Association (FLTA) Awards for Excellence (Archies)

Fork Lift Truck Association delar sedan 1995 ut den prestigefyllda Awards for Excellence till materialtransportbranschens bästa och smartaste hjärnor. FLTA Awards belönar de bästa produkterna inom truckbranschen inom områdena ”Environment”, ”Ergonomics”, ”Safety” och ”Innovation”. 2018 fick låglyftaren T20 SR från Linde utmärkelsen för ”Ergonomi”. Pristagare i kategorin ”Ergonomics” blev 2020 även den ergonomiska ratten hos N20 C från Linde, vars speciella butterfly-design imponerade på juryn.

inter airport Europe 2019 Excellence Awards

inter airport Europe är den ledande internationella fackmässan för flygplatsutrustning, teknik, design och service. Under öppningsfirandet på mässans första dag tilldelades fem utställande företag inter airport Europe 2019 Excellence Awards och priserna överlämnades till de vinnande företagen. Bland dem fanns även Linde Material Handling. I kategorin ”inter RAMP” kunde vi hävda oss med Linde Safety Guard mot 55 konkurrenter. Det innovativa assistanssystemet ökar säkerheten för förare och fotgängare i närheten av trucken.

Industriepreis

Huber Verlag för Neue Medien GmbH delar sedan 2006 varje år ut INDUSTRIEPREIS på Hannovermässan och bidrar därmed till att göra företag i branschen samt deras moderna och innovativa produkter kända för den breda allmänheten. Under överinseende av Jörg Bode, tidigare näringsminister för förbundsstaten Niedersachsen, placerade Linde Material Handling sig två gånger i rad i toppgruppen av över 500 medtävlande.

Våra utmärkelser

 • 2013 - Certifikat inom kategorin ”Driv- och flödesteknik” för Rotrac E2/E4
 • 2012 - Certifikat inom kategorin ”Produkt” för eMotion Electronic Systems & Drives

ÖkoGlobe

Värdarna DEVK Versicherungen och Automobilclub Verkehr (ACV) tilldelar sedan 2007 tillsammans med aktionskonstnären HA Schult, ÖkoGlobe-Institut från universitetet i Duisburg-Essen och en jury bestående av forskare, politiker och företagsrepresentanter ÖkoGlobe för innovationer och projekt från transportbranschen. Sexmanna juryn väljer endast vinnare utifrån miljömässiga kriterier i tio olika kategorier. 2012 gick 3:e-platsen i kategorin ”Internationellt miljöpris för transportindustrin” till Linde Material Handling och Zwiehoff GmbH för sin gemensamma koncepttruck Rotrac E2 / E4.

MM-Logistik-Award

I samband med CeMat Hannover, som är den ledande mässan för intralogistik, tilldelas sedan 2008 MM-Logistik-Award från redaktionen till MM Logistik. Priser delas ut inom totalt nio kategorier.
Segern i kategorin ”Truckar/teknik” kunde vi 2011 kamma hem med vår elektriska motviktstruck E20 – E50.

Design

Skjutstativtruck från Linde i drift i ett lager

Hos Linde Material Handling är designen inget självändamål. Tvärt om: Som vi ser det går produktdesign och truckens funktionalitet hand i hand på alla nivåer. Därför arbetar vi för att med en optiskt tilltalande och varumärkestypisk design se till att synliggöra den höga funktionaliteten hos våra truckar. Bra design garanterar intuitivt rätt hantering av truckar och lagerteknikmaskiner, förbättrar ergonomin och gör att användaren värderar produkten högre. Alla de designutmärkelser vi fått under åren visar med all önskvärd tydlighet att vi här är på rätt spår.

Red Dot Design Award

Våra utmärkelser

 • 2015 för vår P60 – 80/W08-dragtruck
 • 2013 för vår skjutstativtruck R14 – R20
 • 2012 för vår motviktstruck H40 – H50
 • 2011 för vår elektriska motviktstruck E20 – E50
 • 2008 för vår dieseltruck H80
 • 2007 för vår elektriska motviktstruck E12 – E20
 • 2006 för vår dieseltruck H120
 • 2005 för vår elektriska låglyftare T20 – T24
 • 2003 för vår motviktstruck H30 D
 • 1991 för vår skjutstativtruck

Red Dot Design Award delas ut sedan 1955 för framstående produktdesign och anses vara en av de mest välrenommerade designpriserna i världen. Varje år belönar juryn de mest attraktiva, funktionella och innovativa produkterna från en mängd olika branscher. Även vi kommer regelbundet i fråga för denna åtråvärda kvalitetsstämpel med våra truckar i kategorin ”Produktdesign”. Senast fick vi Red Dot Design Award 2015 för vår dragtruck P60-80/W08. Så är löd Red Dot-juryns motivering: ”Denna dragtruck har lyckats med en dynamisk formgivning och utmärkt ergonomi och sätter därmed nya måttstockar i sin fordonskategori.”

iF Product Design Award

Våra utmärkelser

 • 2013 för våra skjutstativtruckar R14 – R20
 • 2012 för vår motviktstruck H40 – H50
 • 2011 för vår elektriska motviktstruck E20 – E50
 • 2007 för vår skjutstativtruck R14 – R17 X
 • 2003 för vår motviktstruck H30 D
 • 1999 för vår plocktruck N20
 • 1997 för vår ledstaplare L12 och vår elektriska motviktstruck E10

Sedan 1954 har utmärkelsen Industrie Forum Design Award delats ut för framstående prestationer inom området design. Bakom priset står idag föreningen iF Industrie Forum Design som inför utdelningen av priserna 2001 grundade företaget iF International Forum Design GmbH. Lindes truckar har gång på gång kunnat hävda sig i kategorin ”Produktdesign” och då framför allt för faktorer som attraktivitet, säkerhet, ergonomi och innovation. Juryn har i sina motiveringar regelbundet framhävt att användarvänlighet och hög effektivitet går hand i hand hos våra truckar.

German Design Award

Sedan 2012 delar rådet för formgivning ut German Design Award. Prisutdelningen ses som en höjdpunkt inom den internationella designbranschen. 2019 utsåg jurymedlemmarna den siktoptimerade roadstervarianten av vår elektriska motviktstruck E20 – E35 R till segrare i kategorien ”Excellent Product Design Utility Vehicles”.

Observeur du Design

2018 fick roadsterversionen av Lindes elektriska motviktstruck E20 – E35 R det renommerade franska industridesignpriset Observeur du Design, som årligen delas ut av designsällskapet Agence pour la promotion de la création industrielle (APCI).

Universal Design Award

Med Universal Design Award prisar Deutsche Bauzeitschrift (DBZ) produkter, koncept och tjänster inom temat formgivning. 2012 gick en av utmärkelserna till vår dieseltruck H40 – H50.

Kommunikation

Truckar från Linde Material Handling deltar i StaplerCup.

Offentligt arbete är för oss ett ständigt sökande efter kreativa och lekfulla inramningar för att presentera våra tekniska innovationer för en bred publik. Samtidigt använder vi våra kommunikativa möjligheter för att lyfta fram viktiga branschteman. Det uttalade målet för vår årliga StaplerCup är exempelvis att offentligt visa uppskattning för truckförares kunnande och därmed vässa deras känsla för arbetssäkerhet. Därför är vi extra glada att våra ansträngningar under åren återkommande har belönats med renommerade priser.

Best of Business to Business Award (BoB)

Våra utmärkelser

 • 2014 i kategorin ”Produkt” för vår Magic-Lifter
 • 2012 i kategorin ”Public Relations” för vår El-gokart Linde E1
 • 2010 i kategorin ”Live Communication” för vår StaplerCup
 • 2009 i kategorin ”Live Communications och mässor” för vår StaplerCup

BoB delas sedan 1997 ut för framstående arbete inom B2B-kommunikation och anses vara den mest renommerade kreativitets- och koncepttävlingen i branschen. Sedan 2017 äger utdelningen rum under ledning av Deutscher Marketing Verband. De mest framgångsrika koncepten och åtgärderna för kommunikation i Tyskland, Österrike och Schweiz belönas varje år. Under åren har vi flera gånger tilldelats BoB, exempelvis för vår numera världsomspännande StaplerCup eller vår världrekord-gokart Linde E1. En annan utmärkelse fick vi för vår Magic-Lifter som vi fram tills nu kunnat visa effektiviteten hos vårt assistanssystem Dynamic Mast Control (DMC) med.

Internationella tyska PR-priset

Våra utmärkelser

 • 2013 i kategorin ”Produkt” för vår El-gokart Linde E1
 • 2010 i kategorin ”Event” för vår StaplerCup (Tyskland)
 • 2010 i kategorin ”Iscensättning” för vår StaplerCup (Österrike)

Sedan 1970 delar Deutsche Public Relations Gesellschaft (DPRG) ut detta pris, som anses vara en av de viktigaste utmärkelserna för kommunikationsproffs i de tyskspråkiga länderna. Tävlingen ses som en branschövergripande måttstock för innovationskraften hos koncept och kampanjer inom området för strategisk kommunikation. Samtliga pristagare genomgår en process i flera steg där deras arbeten bedöms av en renommerad jury bestående av kommunikationsproffs och forskare. 2010 fick vi för första gången denna prestigefyllda utmärkelse för genomförandet av StaplerCup. Ytterligare en utmärkelse kom 2013, denna gång för vår elektriska gokart Linde E1. Med den kunde vi demonstrera prestationsförmågan hos våra elektriska motviktstruckar även för en lekmannapublik.

ECON Award

Våra utmärkelser

 • 2012 Guldmedaljen i kategorin ”PR-aktivitet” för vår El-gokart Linde E1
 • 2011 Special Award i kategorin ”PR-aktiviteter” för vår StaplerCup

ECON Awards delas ut sedan 2007. Econ Verlags och Handelsblatt-Gruppes tävling belönar varje år kandidater för bästa företagskommunikation i de tyskspråkiga länderna. En jury bestående av erkända kommunikationsspecialister analyserar och bedömer alla bidrag och beslutar om tilldelningen av utmärkelserna. 2011 gav denna expertpanel oss Special Award i kategorin ”PR-aktiviteter” för vår StaplerCup. Motiveringen löd: ”Sedan 2005 övertygar Linde med en storslagen PR-kampanj med en tävling där truckförare står i centrum. Företagets styrkor etableras på ett synnerligen sympatiskt och intimt sätt.” Bara ett år senare fick vi utmärkelsen på nytt, denna gång för vår elektriska gokart Linde E1.

Intermedia Globe Gold Award

Television & Corporate Media Awards tilldelas varje år för framstående lösningar inom områdena Information, Utbildning och Underhållning på internationell nivå. Under den 20:e World Media Festival i Hamburg 2019 fick vårt utbildningsspel ”City of Goods” Intermedia Globe Gold Award i kategorin ”Learning Programmes”. Spelet skapades i samarbete med det tyska programvaruföretaget IMC och ska utbilda lagermedarbetare.

GALAXY Award

I denna internationella tävling som utspelas i USA bedömer en jury bestående av medlemmar i International Academy of Communications Arts and Sciences (IACAS) de bästa marknadsföringseventen, PR- eller online-aktiviteterna. 2013 fick vi guldmedaljen i kategorin ”Special Events – Product Awareness” för StaplerCup.

PR Report Award Gold

Sedan 2003 premierar PR Report Awards varje år framgångsrika kampanjer, projekt och personer inom professionell kommunikationshantering. 2007 fick vi Gold Award för vår StaplerCup som årets mest framgångsrika PR-projekt i kategorin ”Business to Business”.