Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Bulmor väljer Linde Material Handling som återförsäljare i Sverige

11 maj 2022

Den världsledande tillverkaren av specialbyggda sidlastare och fyrvägstruckar, Bulmor, väljer Linde Material Handling som exklusiv återförsäljare i Sverige. Avtalet gäller även Bulmors elsidlastare.

Österrikiska Bulmor är världsledande inom kundanpassade materialhanteringslösningar för långt, tungt och skrymmande gods. Företaget har rötter ända från 1879 och levererar årligen över 350 specialutvecklade sidlastare och fyrvägstruckar till en rad olika branscher.

– Jag är mycket stolt och glad att Bulmor valt oss som exklusiv distributör i Sverige. Bulmors unika produktportfölj med sidlastare och fyrvägstruckar kompletterar vår. Vi har redan tagit vår första order med det nya avtalet och ser fram emot att hjälpa Bulmor växa i Sverige, säger Karl Serneberg, Sverigechef för Linde Material Handling AB.

Bulmor är ett välkommet tillskott för Lindes rikstäckande sälj- och serviceorganisation som ser stora kundfördelar med de båda varumärkena i portföljen.

– Vi kan möta kundernas utmaningar med Bulmors specialanpassade och användarvänliga lösningar för sidlastare och fyrvägstruckar, samtidigt som vi erbjuder en utmärkt service över truckens hela livscykel. Det är en vinnande kombination, säger Magnus Svensson, produktspecialist Linde Material Handling.

Prioriterar den svenska marknaden

Bulmor vill öka närvaron på den svenska marknaden och ser avtalet med Linde Material Handling som en viktig del av sin tillväxtstrategi.

– Som premiumtillverkare ser vi att de nordiska länderna passar oss eftersom de värdesätter säkra och effektiva produkter med lång livslängd. Den svenska marknaden är viktig för oss och har en stor potential. I Linde Material Handling får vi en kompetent partner som kan ge heltäckande och professionell support till kunder över hela landet, säger Andreas Leonhartsberger, Global försäljningschef, Bulmor industries GmbH.

Stor satsning på elektrifiering

Bulmor satsar stort på elektrifiering och idag står elektrifierade fordon redan för 65 procent av tillverkningen.

– Vi jobbar med elektrifieringen varje dag. Hela sidlastarportföljen upp till tjugo ton är elektrifierad och vi har de mest effektiva eldrivna truckarna i sina klasser. Vi lanserar den första sidlastaren på 12 ton och vi är stolta över att kunna presentera den på LogiMAT i slutet av maj 2022, säger Andreas Leonhartsberger.

Läs mer om Bulmors sidlastare och fyrvägstruckar på www.bulmor.com

Elektrisk sidlastare från Bulmor.
Laddning av en elektrisk sidlastare från Bulmor.
Elektrisk sidlastare från Bulmor.
Laddning av en elektrisk sidlastare från Bulmor.