Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Linde Material Handling utökar utbudet av explosionsskyddade truckar

19 dec. 2022

Sedan lanseringen av Lindes nya elektriska motviktstruckar för ett drygt år sedan har modellserien satt nya standarder för ergonomi, produktivitet och säkerhet. Nu blir modellerna E25 – E35 även tillgängliga i explosionsskyddat utförande. Truckarna bygger på en innovativ teknisk plattform som är ett resultat av en omfattande marknadsundersökning som gett en bild av såväl prestanda- och funktionskrav.

Inom bland annat kemiindustrin, livsmedelstillverkning och återvinningsindustrin finns risken att potentiellt explosiva blandningar av gaser, ångor och damm skapas. Truckar som används i den typen av hantering ska därför garantera ett omfattande explosionsskydd, samtidigt ska de vara effektiva, ergonomiska och smidiga. Det är med just detta i åtanke Linde Material Handling utvecklat sina explosionsskyddade truckar – och nu senast Linde E25 – E35 för ATEX zoner. Truckarna för zon 2/22 finns tillgängligt redan nu och truckarna för zon 1/21 lanseras i mitten av 2023.

Genomtänkt design

Den explosionsskyddade truckens chassi, hytt och stativ ger föraren en tydlig överblick över last och arbetsmiljön. Förarplatsen är mer generöst dimensionerad än de tidigare modellerna och erbjuder exempelvis mer huvudutrymme. Skydd mot statisk uppladdning tillhandahålls av plastklädsel, golvmattor och däck samt av sätesklädsel och armstöd som är tillverkade av dissipativa material. För första gången är de främre och bakre torkarna samt takluckorna för ATEX zon 1/21 elektriskt manövrerade som standard.

Tydligt säkerhetstänk

Säkerhetsrelevanta värden, som exempelvis temperaturer på olika komponenter, övervakas och varningar visas på en separat display. Dessutom ger appen “EX Monitoring“ truckföraren specifika åtgärdsrekommendationer, exempelvis om trucken behöver svalna av. Appen övervakar även säkerhetskritiska slitagedelar och uppmanar i ett tidigt skede om en service behöver bokas.

Till de nya explosionsskyddade truckarna finns även ett omfattande tillvalsprogram med säkerhetssystem och belysningslösningar. Det finns ett stort urval av belysningsutrustningar så som LED-strålkastare, Linde BlueSpot, VertiLight och LED Stripes. Bland säkerhetssystemen finns bland annat Linde Load Assist, Safety Pilot och Linde Safety Guard. Truckarna är även förberedda för fleet management systemet Linde connect som möjliggör en digital hantering av truckflottan med bland annat åtkomstkontroll och skadeövervakning.

Den nya motviktstrucken Linbe E25 - E35 finns nu i explosionsskyddad version.