Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Automatiserade experter för tung last och trånga utrymmen

1 feb. 2021

De nya automatiserade höglyftande ledstaplarna L-MATIC HD är de senaste tillskotten i Linde Material Handlings automationsportfölj. Truckarna kommer i två utföranden, för lastkapacitet på 1,6 ton respektive 2,0 ton, och är självgående medhjälpare, optimerade för tunga lyft i trånga utrymmen.

L-MATIC HD är helt automatiserade höglyftande ledstaplare utvecklade för tunga lyft och trånga utrymmen. Det som särskiljer de nya modellerna är att de kan hantera laster på upp till 2 ton, vilket är den högsta lastkapaciteten i segmentet.

Pålitligt och säkert arbete på lagret

Tack vare sin intelligenta mjukvara interagerar truckarna säkert och effektivt med människor och manuella truckar i verksamheten. Truckarna är utrustade med ett säkert system av kameror och lasrar som konstant skannar av omgivningen och stannar vid eventuella hinder. Truckarna navigerar sig snabbt och effektivt med geonavigationssystemet som säkerställer truckens rutt.

L-MATIC HD är som standard utrustad med laserskanner bak och fram samt Side Safety Bumper som gör att trucken stannar om den skulle komma i kontakt med människor. Som tillval finns även Side Safety Scanner, som detekterar om gående närmar sig och stannar innan kontakt sker. Omfattningen av fälten som skannas av kan anpassas helt efter behov och även utifrån truckens hastighet.

Robottruckarna är utrustade med ytterligare säkerhetsutrustning som nödstoppsbrytare samt varningssystemet Linde BlueSpot. L-MATIC HD fungerar som en hybridlösning, vilket innebär att operatören enkelt kan ta över och köra trucken helt manuellt.

Innovativ 3D-kamera säkerställer exakt pallhantering

De självgående ledstaplarna är utrustade med en innovativ 3D-kamera som sätter nya standarder för exakt pallhantering. 3D-kameran läser av pallens exakta mått samtidigt som den identifierar den tomma pallplatsen i ställaget, vilket säkerställer en så exakt placering som möjligt.

Enkel integration – oavsett IT-system

L-MATIC HD styrs helt av den medföljande programvaran, och uppdraget kan antingen startas automatiskt eller manuellt på truckens skärm. Detta möjliggör att kommunikationen kan ske även utan koppling till verksamhetens befintliga IT-system. Truckarnas programvara kan också på ett enkelt sätt integreras med andra system som exempelvis brandlarm, portar och transportband.

Truckarnas underhållsuppgifter kan enkelt läsas ut på en dator, och det finns även möjlighet att konfigurera system för fjärrdiagnostik – för en så smidig service som möjligt.

Den självgående ledstaplaren L-MATIC HD i ett lager