Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Linde Material Handling breddar sitt utbud av automatiserade truckar

9 apr. 2024

I takt med att globala marknader växer och kraven på effektivitet ökar, har behovet av automatisering inom intralogistiken blivit allt större. Automation förbättrar arbetsflöden, minskar kostnader, ökar säkerheten och sänker miljöpåverkan. Med framsteg inom teknik och mjukvaruutveckling är automatiserade lösningar genomförbar i nästan alla lager- och produktionsområden, från enkla till komplexa uppgifter. För att möta detta växande behov breddar Linde Material Handling nu sin portfölj av automatiserade truckar.

Nya modeller för fler användningsområden

Två nya modeller förstärker nu Lindes befintliga utbud, Linde L-MATIC HD k och Linde L-MATIC C, båda designade för flexibilitet och säkerhet i varierande lagermiljöer.

Linde L-MATIC HD k, en automatiserad ledstaplare, hanterar gods upp till 1,6 ton med en lyfthöjd på upp till 3,8 meter, vilket gör den idealisk för en rad olika transport- och lagringsbehov. Denna modell är utrustad med avancerade säkerhetssystem, inklusive 360° säkerhetsskannrar och lastsensorer, som möjliggör säker navigering och automatisk detektion av hinder för att minska risken för olyckor. För att möta olika driftskrav erbjuds flera laddningsalternativ, både manuell och helt automatisk laddning. I det senare fallet kan AGV:n automatiskt ansluta till en laddstation, vilket möjliggör en driftstid på upp till 18 timmar som kan förlängas till kontinuerlig 24/7-drift. Linde L-MATIC HD k kommer även med två olika mjukvarulösningar för driftsättning som garanterar en snabb och effektiv implementering.

Linde L-MATIC C, en kompakt automatiserad ledstaplare med en lastkapacitet på 1,2 ton, presenterades som en avancerad prototyp nära serieproduktion under intralogistikmässan LogiMAT i Stuttgart. Denna modell är särskilt anpassad för användning i trånga utrymmen. Med dess imponerande mått på endast 1 785 millimeter i längd och 840 millimeter i bredd, utmärker sig L-MATIC C som en flexibel och skalbar lösning för palltransport i trånga utrymmen. Denna effektivitet kompletteras av ett inbyggt litiumjonbatteri och nyutvecklad mjukvara för enkel driftsättning, vilket gör den till en idealisk partner för modern materialhantering. Trucken beräknas lanseras år 2025.

Framtidssäkrad automatisering och energieffektivitet

De nya automatiserade truckmodellerna representerar en anpassning till den moderna intralogistikens skiftande behov, genom att erbjuda lösningar som inte bara är tekniskt framstående utan också bidrar till en hållbar utveckling. Med ett fokus på framåtblickande teknologi och miljöansvar, arbetar Linde för att säkerställa en framtid där intralogistiken är både säker och hållbar.

Linde Material Handlings utbud av automatiserade truckar.