Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Linde Safety Pilot – nu tillgängligt även för dieseltruckar

26 okt. 2016

Linde Material Handlings förarstödssystem Linde Safety Pilot lanseras nu som tillval för dieseltruckar.

Linde Safety Pilot är ett unikt säkerhetssystem för truckförare som Linde Material Handling tog fram 2014. Vid lanseringen fanns det endast tillgängligt för eltruckar men lanseras nu som tillval även för dieseltruckar.

Ökad säkerhet på arbetsplatsen

På många arbetsplatser saknar truckförarna information kring viktiga parametrar såsom lyfthöjd, lastvikt, körhastighet och lastens tyngdpunkt, vilket ökar risken för olyckor. Linde Safety Pilot hjälper truckföraren att minimera risker genom en kontinuerlig övervakning av dessa parametrar.

Via en display vid förarplatsen har föraren enkel tillgång till alla uppgifter som behövs för att använda trucken och dess utrustning på ett säkert sätt. Det bidrar till att farliga situationer kan undvikas vilket minimerar risken för olyckor och förbättrar arbetssäkerheten.

Behovsanpassat system
Linde Safety Pilot finns i två versioner, Select och Active, vilket innebär att varje företag kan välja de funktioner som passar deras specifika behov. Alla parametrars maxgräns kan förinställas vilket innebär att varken förare eller truck utsätts för onödiga risker. Utöver detta förses trucken med en hastighetsindikator på displayen samt bränslemätare för dieseltruckar.

Select visar fortlöpande information om lastens vikt och på vilken lyfthöjd lasten befinner sig. Andra funktioner är justering av truckens hastighet, automatiskt förinställning av tiltfunktionen och förval av lyfthöjd.

Active är en utökad version av Select. Förutom de funktioner som finns i Selectversionen har Active en lastsensor som utifrån lastens tyngdpunkt automatiskt begränsar truckens lyft- och lastegenskaper. På Active finns också ett elektroniskt lastdiagram som visar hur högt en viss typ av gods får lyftas beroende på dess vikt och längd.