Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Linde förvärvar startupbolaget Comnovo

19 juli 2017

Linde Material Handling förvärvar Tysklandsbaserade startupbolaget Comnovo. Genom förvärvet utvecklar Linde Material Handling sitt redan breda sortiment av säkerhetslösningar med innovativ teknologi inom utrustning för lokalisering av fordon.

Startupbolaget Comnovo har utvecklat ett innovativt system för fordonslokalisering. Systemet kan se igenom pallar, portar och till och med väggar för att med precision varna människor som befinner sig i närheten när ett fordon närmar sig.

– Systemet kan snabbt optimera rutter och exempelvis identifiera närmaste truck för att skapa en transporteringsorder eller hitta lämpligaste laddningsstation, säger Dr. Andreas Lewandowski, en av grundarna till Comnovo.

Linde Material Handling har under det senaste decenniet systematiskt utvecklat innovationer för säker, men också effektiv, materialhantering och materialflöde.

– Som leverantör av lösningar för effektiva materialflöden är vi otroligt engagerade i hur vi kan förbättra säkerheten i våra kunders verksamheter. I Comnovo hittar vi en dynamisk och kreativ partner med en innovativ portfolio inom teknologi. Tillsammans kommer vi utöka Lindes bredd av förarstödssystem och utveckla dem ytterligare för våra kunder, säger Andreas Krinninger, styrelseordförande för Linde Material Handling.