Dieseltruck lastar en lastbil

Reportage, trender och intervjuer

Magasin

Få nyheter och insikter direkt i din inkorg

Reportage

Connect - det lönar sig att vara ansluten

Med Lindes fleet managementsystem Connect är truckförare och truckansvariga helt anslutna. Allt hänger ihop. Och allt bygger på att förstå kundens process på djupet.

Läs mer om Connect

Framtiden börjar här

Live i Göteborg – morgondagens materialhantering. Det var vad besökarna i Lindes monter på Logistik & Transport fick uppleva.

Läs mer om mässan

Allt hänger ihop i intralogistikens värld

Allt hänger ihop. Och allt bygger på att förstå kundens process på djupet. – Vår utmaning är att se bortom trucken. Först då kan vi uppfylla det intralogistik handlar om.

Läs hela intervjun om intralogistik

Nästan hela Linde på plats hos Tetra Pak

Tetra Paks breda sortiment av förpackningar gör livet lättare för miljarder människor världen över. Lindes breda trucksortiment gör att Stefan Hjerpe kan känna sig trygg att verksamheten vid Tetra Paks anläggning i Lund oförtrutet löper på.

Läs reportaget från Tetra Pak

Naturligt samarbete mellan människor och robottruckar

Det är inte många som slår den franska metallförpackningstillverkaren Massilly när det gäller automation. I huvudfabriken i Cluny fortlöper nästan hela produktionen på ett närmast magiskt sätt. Det är bara lagerhanteringen på slutet som måste ske manuellt – åtminstone hittills. Nu tar robottruckar från Linde över den uppgiften.

Läs reportaget från Massilly

MT15 levererar bakom kulisserna

På Mall of Scandinavia är varupåfyllning och godslogistik avgörande för att försäljningen i de över 200 butikerna ska fungera. Lindes eldrivna låglyftare MT15 spelar en viktig roll bakom kulisserna i Nordens största köpcentrum.

Läs reportaget från Mall of Scandinavia

Intervjuer

Träffa Lindes nye servicemarknadschef

Rätt serviceorganisation möter automation och andra utmaningar

Till intervjun med Henrik Adolfsson

Centralisering och lösningar från biluthyrningsbranschen

Linde förstärker inom korttidshyra och kommer bland annat att komplettera sitt nuvarande erbjudande med en centralt hanterad flotta.

Till intervjun med Hans Gunnestad

Så mycket bättre – det kundvänliga sortimentet

Med sitt breda och unika sortiment har Linde en truck för alla branscher. Jakob Saf, försäljningschef på Linde, sammanfattar detta faktum med ett ord – kundvänligt.

Till intervjun med Jakob Saf

Marknadsinriktad ekonom med svart bälte leder Linde vidare

Vid årsskiftet är det dags – Linde byter vd. Bengt Alestig går vidare mot nya utmaningar och Thomas Hasche tar klivet till vd-stolen.

Till intervjun med Thomas och Bengt

"Stor potential att utöka både omsättning och marknadsandelar"

Patrik Hedberg, regionchef för Region Nord, ser stor potential att utöka både omsättning och marknadsandelar. Med Linde som helägare får kunderna ett ännu bättre erbjudande.

Till intervjun med Patrik Hedberg

Linde intervjuer – Intervju med Daniel Rönnbäck

På fritiden tar Daniel Rönnbäck gärna en löprunda. Som affärsområdeschef för Automation kommer han, om inte att få springa, så i alla fall agera i ett högt tempo. Efterfrågan på robottruckar är stor och Linde har förstås ett bra erbjudande.

Läs mer

Premiumprodukter i blodet – nu ska Peter paketera Linde

Peter Petterssons tidigare jobb på toppnivå har tagit honom runt hela världen och han har sålt premiumprodukter sedan han började sin yrkesbana på Scania i Södertälje. Det ska han fortsätta med på Linde.

Läs mer

Allt föds i Lindes hjärta

I Aschaffenburg sker utvecklingen, testningen, stora delar av produktionen, allt som gör namnet Linde synonymt med kvalitet inom materialhantering

Läs mer

”Vi ska gå från att vara en mycket bra leverantör till att bli en överlägsen leverantör”

Frank Schepp, biträdande chef för produktionen i Aschaffenburg, ansvarar för en komplex produktion där effektivitet och flexibilitet är nyckelord. Snart ska 60 miljoner euro investeras i fabriken – allt för att göra Linde än mer konkurrenskraftigt.

Läs mer

Mer på gång 2017 än någonsin på Linde

Det vill inte säga lite, för inom Linde händer det alltid mycket.

Läs mer

Skål för 40 fantastiska år, Kjell!

För 40 år sedan satt Kjell Augustsson på dåvarande vd:n Per-Mårten Erikssons kontor. Anställningsintervjun slutade med att han sålde en dammsugare till Per-Mårten.

Läs mer

Roberts fantastiska ekipage

Ägaren var bestämd. Bilen var inte till salu. Men Robert Aho var förälskad. – Jag gav mig inte. Till slut fick jag med mig den här skönheten hem, säger han och stryker med handen över den skinande lacken.

Läs mer

Linde ordnar och genomför utbildningar på ett smidigt sätt

Med 700 anställda i Sverige är det givet att Höganäs satsar hårt på utbildning av sina medarbetare. På trucksidan har de samarbetat med Linde i många år.

Läs mer

Systemskifte på gång inom materialhantering

Det stod klart redan tidigare, men blev ännu mycket tydligare på World of Material Handling, Lindes egen mässa i Offenbach i maj.Truckvärlden som den såg ut för bara fem-tio år sedan finns inte kvar.

Läs mer

Så fort trucken lämnar grinden har vi ansvaret

En truck är som en arbetshäst. Den förväntas jobba timme ut och timme in. Stark, uthållig, pålitlig. Om något händer är det primära att få fart på den igen. Det är då det som finns i lokalen bakom Kent Persson är viktigast av allt. Reservdelslagret.

Läs mer

"Att vinna en affär är som att vinna ett VM"

Att göra affärer har gått som en röd tråd genom Jakobs Safs tid på Linde. Han gillar processen, förhandlingarna – och slutförandet, förstås. – Att vinna en affär är alltid en seger. Och i vårt fall finns det alltid två vinnare, för den som köper en Linde gör alltid en bra affär.

Läs mer

Produkter & Trender

Optioner breddar Lindes utbud ytterligare

Trenden är tydlig – kundanpassningarna av Lindes truckar ökar. Optionerna gör att det redan breda sortimentet blir ännu större.

Läs mer

Linde Robotics – marknadens mest avancerade automationslösning

Hur ska modern materialhantering bli ännu effektivare och säkrare? En viktig del är robottruckar, anpassade till automatiserade system. Linde är drivande i utvecklingen och erbjuder marknadens mest avancerade och kostnadseffektiva automationslösning.

Läs mer

DMC förstärker säkerheten i Lindes skjutstativare

Trenden är tydlig. Lyfthöjderna i lager och logistikcenter blir allt högre. Med fler höga lyft blir säkerheten extra viktig.

Läs mer

Evenemang

Stort engagemang för automationsevenemang

Automationsevenemangen som genomfördes under våren 2018 väckte stor uppmärksamhet.

Läs mer

Lyckad roadshow med säkra lösningar

När kraven på effektivitet ökar, måste även säkerhetslösningarna moderniseras. Vårens Linde Safety Roadshow lyfte fram trucksäkerhetens betydelse – utrustning och tjänster som både ökar lönsamheten och säkerheten på arbetsplatsen. – Syftet med vår rikstäckande turné var att fokusera på säkerhetsfrågorna samt att öka kunskapen. Intresset visar att kunderna uppskattar vårt initiativ, säger Felicia Ek, projektledare för turnén.

Läs mer