Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Linde Material Handling lanserar revolutionerande truck utan A-stolpar

11 aug. 2016

Nu lanserar Linde Material Handling nya Linde Roadster, en unik motviktstruck utan skymmande A-stolpar vilket ger en oslagbar sikt och ökad säkerhet.

Lindes eltruckar i modellerna E20-E35 tillhör några av Europas bästsäljande motviktstruckar. Truckarna är bland annat utrustade med hydraulcylindrar som tiltar stativet vilket Linde Material Handling utnyttjat i sin senaste innovation. Tack vare truckens konstruktion absorberar tiltcylindrarna de stötbelastningar som uppstår vid körning vilket skyddar föraren och eliminerar behovet av A-stolpar. Resultatet är den banbrytande modellserien Linde Roadster. Linde Roadster ger föraren en unik överblick över körfältet vilket väsentligt ökar säkerheten. För de verksamheter som har behov kommer både tak samt vind- och bakruta i säkerhetsglas finnas tillgängligt som tillval.

Maximal sikt – ökad säkerhet
För truckföraren är ostörd sikt en förutsättning för att kunna framföra trucken på ett säkert sätt. Nya Linde Roadster erbjuder maximal sikt från förarstolen vilket är en stor fördel för alla typer av verksamheter och särskilt för dem med höga krav på förarens synfält. Det handlar exempelvis om lager och industrier där det passerar många gående. Med en vindruta utan A-stolpar kan fotgängare och objekt i körriktningen upptäckas i god tid, vilket inte bara reducerar olycksrisken utan också förbättrar förarens arbetsmiljö.

Generöst grundutförande
Linde Roadster lanseras som tillval för samtliga Lindes eltruckar i modellerna E20-E35. Truckarna i Roadsterutförande har samma generösa grundspecifikation som motsvarande standardmodell, exempelvis dubbla pedaler, Linde Load Control och drivaxel med dubbla drivmotorer. Det finns självklart även möjlighet att montera komfortfunktioner som display för Linde Safety Pilot, skrivplatta eller mobiltelefon i trucken.