Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Nya innovativa lösningar för säkrare hantering på höga höjder

26 feb. 2021

Linde Material Handling lanserar nu två nya optioner för skjutstativtruckar. Med Rack Protection Sensor reduceras risken för kollisionsskador på ställage, medan en ny multifunktionsjoystick ger truckföraren full kontroll över hanteringen genom enkla ergonomiska handrörelser.

Rack Protection Sensor varnar för hinder i tid

Kollisionsskador på ställage är ett vanligt förekommande problem vid godshantering, och orsakas främst av truckens stödben när föraren är upptagen med att fokusera på lasten ovanför.

- Det är lätt för truckföraren att missa vad som händer på marken, när man samtidigt måste hålla full fokus på lasten vid arbete på hög höjd, förklarar Alexander Schmidt, Senior Product Manager Reach Trucks på Linde Material Handling.

Skadade ställage kostar inte bara pengar, de är även tidskrävande att hantera och stör den dagliga driften.

Linde Material Handlings lösning på problemet är Rack Protection Sensor. Systemet består av två ljussensorer placerade över truckens stödben. Sensorerna varnar om ett hinder identifieras och trucken bromsas automatiskt in och förhindrar en eventuell kollision.

Rack Protection Sensor är aktivt vid körhastigheter under 5 km/h. Om föraren accelererar trucken över den definierade gränsen så stängs systemet automatiskt av.

Systemet finns tillgängligt som tillval för Linde R14 – R25, med lastkapacitet på 1,4 till 2,5 ton, och erbjuds även snart som en eftermonteringslösning för dessa.

Rack Protection Sensor varnar för hinder i tid

Enkel manövrering med ergonomisk multifunktionsjoystick

Den andra nyheten för skjutstativtruckar som Linde Material Handling lanserar är en innovativ multifunktionsjoystick. Utifrån en ergonomisk studie har joysticken utvecklats i samarbete med Fraunhofer Institute (IAO) och Porsche Industriedesign. Resultatet är en joystick helt utformad efter förarens hand, för ett så bekvämt och effektivt arbete som möjligt.

Joysticken kan enkelt manövreras i alla riktningar medan förarens hand naturligt vilar i ett ergonomiskt läge. Den följsamma multifunktionsjoysticken säkerställer en full kontroll av körriktning, utskjut och lyftfunktioner som kan styras intuitivt, med minimal ansträngning från föraren.

Samtliga hydraulfunktioner är ergonomiskt placerade och manövreras enkelt och snabbt vilket resulterar i ökad produktivitet och möjliggör en mer instinktiv körning. De ergonomiskt placerade komponenterna gör att föraren kan lägga sin fulla uppmärksamhet på lasthanteringen.

Enkel manövrering av trucken med ergonomisk multifunktionsjoystick