Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Effektivt orderplock med nya Linde N20 C

20 juni 2019

Linde Material Handling lanserar nu åtta nya plocktruckar för låg nivå i serien Linde N20 C. De nya modellerna säkerställer bekvämt, säkert och kostnadseffektivt orderplock för laster mellan 1,2-2,5 ton upp till 2,8 meters plockhöjd.

Från byggbutiker och matgrossister till biltillverkare och läkemedelsleverantörer – orderplockning är en central del på alla typer av lager. I utvecklingen av nya N20 C har Linde Material Handling haft fullt fokus på förarvänligheten. Redan i grundutförandet ger truckarna en hög körkomfort med genomtänkt ergonomi och säkerhet.

Arbetet på lager har de senaste åren blivit allt mer komplext. Kortare leveranstider efterfrågas, säsongstopparna kräver mer och arbetskostnaderna ökar. Samtidigt ska plockfrekvensen och genomströmningen av artiklar höjas, felplock minskas och arbetsrelaterade sjukdomar förebyggas.

- Med urvalet modeller av våra nya plocktruckar kan våra kunder hålla nere sina logistikkostnader samtidigt som effektiviteten ökar, säger Eloïse Lévêque, International Product Manager på Linde Material Handling.

Förbättrad ergonomi för effektivare processer

Tack vare placering av batteri, förarplattform och gafflar, där Linde anammat den standardiserade marknadsdesignen, passar nya N20C särskilt bra för förare i mixflottor. Den låga instegshöjden på knappt 130 millimeter och det breda insteget (428 eller 418 millimeter beroende på modell), gör det enkelt att kliva i och ur trucken, något som görs frekvent i det dagliga arbetet med orderplock.

Ergonomiskt placerade handtag i ryggstödet ger föraren ett säkert grepp, även vid backning. Som tillval finns möjligheten att välja till luftdämpad förarplattform som reducerar stötar och skakningar när föraren kör på ojämnt underlag. Det vadderade ryggstödet, vilket säkerställer en säker körposition, går att anpassa efter förarens längd. En utfällbar förarstol (utrustad med sensorer för föraravkänning) finns också integrerad för längre distanser eller väntetider. Optimal komfort säkerställs genom tillvalet vadderat knästöd.

Linde N20 C navigeras med en ny typ av ratt utrustad med ergonomiska körreglage. För att säkerställa en så distraktionsfri körning som möjligt har truckskärmen placerats under ratten. Skärmen visar tydligt den viktigaste informationen – som batteristatus och serviceinformation.

Skräddarsydd efter kundens behov

Nya N20 C-serien erbjuder en rad valmöjligheter: dubbelpalls-version (D), långa stödben och korta gafflar (LoL), saxlyftsutförande (LX), förlängda gafflar upp till 3 100 mm och i High Performance-version (HP). Alternativen innebär att truckarna kan skräddarsys helt efter verksamhetens specifika krav.

Då allt fler lager inte längre enbart har plockplatser i ställagets lägsta nivå, utan även högre upp, finns N20 C även tillgänglig med en förarlyftande plattform som gör att föraren på ett säkert sätt kan nå gods upp till höjder på 2,8 meter. N20 C finns tillgänglig både med traditionella blysyrabatterier och effektiva litiumjonbatterier. Det stora utbudet av batterier (345-620 Ah) innebär att det finns lösningar för alla olika typer av behov.