Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Kundcase

Här hittar du alla våra kundcase.

Schneider Electric

När man började använda sig av de automatiserade truckarna L-MATIC AC från Linde Material Handling optimerade Schneider Electric, som är en ledande leverantör av digitala energi- och automatiseringslösningar, effektiviteten i sitt logistikcenter i Sant Boi de Llobregat, Spanien.

Läs mer

Elektrisk truck i sitt rätta element

Först kom en testprodukt och sedan två till – och inom kort har alla 8-tonstruckar bytts ut mot varianter med miljöskonsam litiumjonteknik. Hos den stora mineralvattenproducenten Gerolsteiner visade Linde E80 tydligt att elektriska truckar var klart bättre än förbränningsvarianterna även vid kontinuerlig drift.

Läs mer

Oslagbar manövrering – garanterat utsläppsfri

Elektrifiera hela truckparken i framtiden: Detta har varit målet för Liebherrs specialister när de under flera veckor testat den elektriska motviktstrucken E160.

Läs mer

Ser inte bara bra ut på papperet

Livet är hårt inom pappersindustrin: Hos papperstillverkaren Smurfit Kappa Wrexen Paper & Board används motviktstruckarna nästan utan avbrott och med full last – dag som natt, i tryckande hetta och isande kyla. En extrem användningssituation där det nya dieseldrivna kraftpaketet Linde H50 fick möjlighet att visa vad det gick för redan innan det introducerades på marknaden.

Läs mer

Schneider Electric

När man började använda sig av de automatiserade truckarna L-MATIC AC från Linde Material Handling optimerade Schneider Electric, som är en ledande leverantör av digitala energi- och automatiseringslösningar, effektiviteten i sitt logistikcenter i Sant Boi de Llobregat, Spanien.

Läs mer

Flexibla lagerlösningar hos PostNord TPL

Lönsamhet, människor och hållbarhet är ledord hos oss på Linde. Sällan har det märkts tydligare än i PostNords TPL-lager i Norrköping. Här finns alla Lindes trucktyper representerade, anpassade till den verksamhet som bedrivs.

Läs mer

Smurfit Kappa LithoPac satsar på säkerhet

Hos Smurfit Kappa LithoPac i Nybro värderas säkerheten högt. Därför är stödsystemet Linde Safety Guard en självklarhet i verksamheten.

Läs mer

En säker miljö för anställda och kunder

Precis som kvaliteten i produktionen är säkerheten avgörande för Trensums Food i Tingsryd. Med hjälp av säkerhetssystem från Linde har de säkrat miljön för både anställda och kunder.

Läs mer

Klimatsmarta maträddare

Matsmart är maträddarna som växer så att det knakar. För att klara av att hantera ca 120 000 produkter om dagen utvecklar det konstant sin truckflotta.

Läs mer

Framgångsrika truckar med bränsleceller hos BMW

Bränsleceller börjas användas allt mer inom intralogistiken. Har det någon framgång som energisystem för truckar? Är det något företag som vet är det BMW.

Läs mer

Autotruckar lysande lösning på Fagerhult

Tysta som möss transporterar Lindes autotruckar armaturer på Fagerhult Belysning. Investeringen i autotruckar hos det välkända företaget har blivit en framgång.

Läs mer

Tiden talar för litiumjontruckar hos Elgiganten

”Vi sparar drygt 16 000 kronor per truck och år. Det gör att vi kommer att räkna hem satsningen relativt snabbt.” Elgiganten satsar fullt ut på litiumjontruckar.

Läs mer

Säkra truckar från Linde är en styrka på Forsmark

Det finns inga arbetsplatser i Sverige som har så rigorösa säkerhetsbestämmelser som kärnkraftverken. Och här finns 25 truckar från Linde.

Läs mer

Bekymmersfritt samarbete på visionärt stålverk

Tung industri. Inget symboliserar detta tydligare än stålindustrin. En verksamhet som ställer enorma krav på precision, säkerhet och styrning i en process som ständigt är igång.

Läs mer

På Centro har alla förare rätt utbildning

– Vi är noggranna med att våra förare har rätt truckkort. Välutbildade förare är bättre förare, säger lagerchefen Roger Eriksson. På Centro är alla truckförare välutbildade förare.

Läs mer

Precisionsmaskin på Norrlands trä

Linde 1401 är en arbetshäst, utrustad för att Norrlands tuffa klimat. För Norrlands trä är den en förutsättning för företagets framgång, för förarnas hälsa och för bättre livsmiljö.

Läs mer

Goda förutsättningar för Lindes montörer

”Där man har de största utmaningarna ska man ha de bästa förutsättningarna”. Med det mottot har Lindes produktionsavdelning för specialanpassningar fått ett rejält lyft.

Läs mer

Lindetruckar hanterar stålet i Sveriges största tält

Lagertältet vid en av landningsbanorna inte ut som något speciellt. Åk närmare – och det är imponerande stort. Precis som Lindes 16-tonnare och kapaciteten att hantera SSAB:s stålrullar.

Läs mer

Schenker tar full kontroll över truckflottan

Hos DB Schenker har man full kontroll över truckflottan tack vare Lindes innovativa fleet management-system Linde connect.

Läs mer

Stortruckar från Linde är spindeln i nätet

Att varna för kvaliteten på Uddeholms verktygsstål behövs dock inte. Det är bäst i världen.

Läs mer

Komplett truckflotta från Linde

Tetra Paks breda sortiment av förpackningar gör livet lättare för miljarder människor världen över. Lindes breda trucksortiment gör att Stefan Hjerpe kan känna sig trygg att verksamheten vid Tetra Paks anläggning i Lund oförtrutet löper på.

Läs mer

Väloljad maskin i Nordens största mässanläggning

Samarbetet mellan Linde och Stockholmsmässan är långt och lyckat. Nordens största mässanläggning har en kombinerad truckflotta med egna och hyrda truckar för att matcha sina behov.

Läs mer

Roadster förser Optimera med optimal säkerhet

Säkerheten är i fokus hos Optimera. Den goda sikten truckförarna får med Lindes E30 Roadster bidrar till ökad säkerhet hos Optimera i Rosersberg.

Läs mer

AD Bildelar accelererar i nytt centrallager

AD Bildelar flyttade nyligen till sitt nya centrallager med effektivare lagerhantering och bättre arbetsmiljö. Här rullar världsunika truckar.

Läs mer

MT15 levererar bakom kulisserna

På Mall of Scandinavia är varupåfyllning och godslogistik avgörande för att försäljningen i de över 200 butikerna ska fungera. Lindes eldrivna låglyftare MT15 spelar en viktig roll bakom kulisserna i Nordens största köpcentrum.

Läs mer

Naturligt samarbete mellan människor och robottruckar

Det är inte många som slår den franska metallförpackningstillverkaren Massilly när det gäller automation. I huvudfabriken i Cluny fortlöper nästan hela produktionen på ett närmast magiskt sätt. Det är bara lagerhanteringen på slutet som måste ske manuellt – åtminstone hittills. Nu tar robottruckar från Linde över den uppgiften.

Läs mer

Dynamic Mast Control på PostNords nya truckar

Den första tanken är – hur är det möjligt? För inte kan väl svajningen på en skjutstativtrucks mast åtta och en halv meter upp i luften med en last på 1 400 kg avstanna på en och en halv sekund?

Läs mer

Snabb inflyttning för Teknikmagasinet tack vare Lindetruckar

När Teknikmagasinet flyttade från Järfälla till Eskilstuna gick det undan. På en dryg månad förvandlades en tom byggnad till ett fullt fungerande centrallager. Linde var med från början.

Läs mer

Hyrtruckar för event på Tele2 Arena

Rihanna på Tele2 Arena i Stockholm den 4 juli. Låtar som ”Stay”, ”Love on the brain” och ”Fourfiveseconds” förtrollar de drygt 35 000 åskådarna i arenan. Vad har det med truckar att göra? Mer än du tror.

Läs mer

Linde ordnar och genomför utbildningar på ett smidigt sätt

Med 700 anställda i Sverige är det givet att Höganäs satsar hårt på utbildning av sina medarbetare. På trucksidan har de samarbetat med Linde i många år.

Läs mer

Allt föds i Lindes hjärta

I Aschaffenburg sker utvecklingen, testningen, stora delar av produktionen, allt som gör namnet Linde synonymt med kvalitet inom materialhantering

Läs mer

Vägen till framgång för nya stortruckar på Stora Enso Hyltebruk

Den är stor som en kompakt sommarstuga, hög som en elefant och smidig som ett kattdjur. Truckföraren Magnus Bertilsson tronar högst upp, i den vändbara hytten. Med full kontroll och exakthet manövrerar han åtta ton tidningspapper med klämaggregatet. På Stora Ensos pappersbruk i Hyltebruk har två nya H100 just börjat tjänstgöra.

Läs mer

Lindetruck lastar metallskrot åt Stena

En blå Lindetruck på Volvos fabriksområde i Olofström!? Vad betyder det? Jo, att Stena Recycling sköter Volvos återvinning av metallskrot från produktionen. Och att en Lindetruck går att få i vilken färg som helst.

Läs mer

Viktig komponent hos Volvo

Sedan 1984 har Jan-Åke Sjöstedt jobbat med truckar på Volvo i Olofström. De senaste ett och ett halvt åren har han gjort det i Lindes värld, sedan Linde Material Handling och Volvo Cars tecknat ett omfattande underhålls- och serviceavtal. – Vi får bättre back-up och snabbare leveranser nu, säger han.

Läs mer

Linde connect avgjorde upphandlingen av truckar

connect, Lindes nya Fleet management- verktyg, sitter i alla Aditros truckar. – Det var en avgörande del i upphandlingen. Fleet management fanns med i våra grundkriterier, förklarar Johannes Gussander.

Läs mer

Ett bryggeri av världsklass kräver truckar av världsklass

När Mikael Karlsson berättar om Spendrups använder han ofta ordet ”familjen”. Inte enbart för att Spendrups är ett familjeföretag, utan också för att de som jobbar för företaget verkar känna sig som en del av en stor och framgångsrik familj. En familj som har gjort en lång resa.

Läs mer