Bättre upp - Intervjuer

Intervjuer från tidningen Bättre upp

Ökad efterfrågan på utbildning

Det lönar sig alltid att investera i rätt kompetens och ökad kunskap. Därför har Linde ett brett utbildningsprogram för både den nya logistikarbetaren och den erfarne truckföraren.

Läs mer

Tommy rycker ut och löser svåra truckproblem

Nu fördjupar Linde sitt serviceerbjudande ytterligare. I maj lanserades konceptet regionalteknisk support.

Läs mer

Nu tar vi nästa steg framåt

Linde Sveriges VD Thomas Hasche summerar året 2018 och vad som nu ligger i fokus för att skapa ännu större nytta för våra kunder.

Läs mer

Digitala verktyg styr utvecklingen inom intralogistik

– Vår utmaning blir att optimera och automatisera kundens olika processer för att skapa ett effektivt flöde.

Läs mer

Allt hänger ihop i intralogistikens värld

Allt hänger ihop. Och allt bygger på att förstå kundens process på djupet. – Vår utmaning är att se bortom trucken. Först då kan vi uppfylla det intralogistik handlar om.

Läs mer

Hockeypappan ska sälja fler tungviktare

I slutet av förra året fick göteborgaren Fredrik Börjesson ett efterlängtat besked från Linde – ”vi vill satsa på dig”. Numera är hockeypappan från Lindome ansvarig för Lindes tungviktare – truckar från10 ton och uppåt.

Läs mer

Träffa Lindes nye servicemarknadschef

Rätt serviceorganisation möter automation och andra utmaningar

Läs mer

"Stor potential att utöka både omsättning och marknadsandelar"

Patrik Hedberg, regionchef för Region Nord, ser stor potential att utöka både omsättning och marknadsandelar. Med Linde som helägare får kunderna ett ännu bättre erbjudande.

Läs mer

Marknadsinriktad ekonom med svart bälte leder Linde vidare

Vid årsskiftet är det dags – Linde byter vd. Bengt Alestig går vidare mot nya utmaningar och Thomas Hasche tar klivet till vd-stolen.

Läs mer

Så mycket bättre – det kundvänliga sortimentet

Med sitt breda och unika sortiment har Linde en truck för alla branscher. Jakob Saf, försäljningschef på Linde, sammanfattar detta faktum med ett ord – kundvänligt.

Läs mer

Skål för 40 fantastiska år, Kjell!

För 40 år sedan satt Kjell Augustsson på dåvarande vd:n Per-Mårten Erikssons kontor. Anställningsintervjun slutade med att han sålde en dammsugare till Per-Mårten.

Läs mer

Varför ska det egentligen finnas förardrivna truckar?

Mitt under intervjun ställer Josef Bugariju, Lindes servicemarknadschef, frågan. Frågan symboliserar det systemskifte som är på gång inom materialhantering.

Läs mer

"Att vinna en affär är som att vinna ett VM"

Att göra affärer har gått som en röd tråd genom Jakobs Safs tid på Linde. Han gillar processen, förhandlingarna – och slutförandet, förstås. – Att vinna en affär är alltid en seger. Och i vårt fall finns det alltid två vinnare, för den som köper en Linde gör alltid en bra affär.

Läs mer

”Linde ska stå för ett bekymmersfritt ägande”

Han är van vid mycket hydraulik, omfattande kontroll system och propellrar på upp till nio meter i diameter. Nu börjar Josef Bugariju i en bransch med något mindre produkter än oljetankers och containerfartyg.

Läs mer

Så fort trucken lämnar grinden har vi ansvaret

En truck är som en arbetshäst. Den förväntas jobba timme ut och timme in. Stark, uthållig, pålitlig. Om något händer är det primära att få fart på den igen. Det är då det som finns i lokalen bakom Kent Persson är viktigast av allt. Reservdelslagret.

Läs mer

Linde intervjuer – Intervju med Daniel Rönnbäck

På fritiden tar Daniel Rönnbäck gärna en löprunda. Som affärsområdeschef för Automation kommer han, om inte att få springa, så i alla fall agera i ett högt tempo. Efterfrågan på robottruckar är stor och Linde har förstås ett bra erbjudande.

Läs mer

Roberts fantastiska ekipage

Ägaren var bestämd. Bilen var inte till salu. Men Robert Aho var förälskad. – Jag gav mig inte. Till slut fick jag med mig den här skönheten hem, säger han och stryker med handen över den skinande lacken.

Läs mer

Premiumprodukter i blodet – nu ska Peter paketera Linde

Peter Petterssons tidigare jobb på toppnivå har tagit honom runt hela världen och han har sålt premiumprodukter sedan han började sin yrkesbana på Scania i Södertälje. Det ska han fortsätta med på Linde.

Läs mer

”Vi ska gå från att vara en mycket bra leverantör till att bli en överlägsen leverantör”

Frank Schepp, biträdande chef för produktionen i Aschaffenburg, ansvarar för en komplex produktion där effektivitet och flexibilitet är nyckelord. Snart ska 60 miljoner euro investeras i fabriken – allt för att göra Linde än mer konkurrenskraftigt.

Läs mer