Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Kunskap och insikter

Här hittar du alla våra artiklar där vi delar med oss av matnyttig kunskap och spännande insikter.

Från servicetekniker till VD – starten för Linde Sverige

I en intervju med vår nyligen fyllda 90-årige grundare Per-Mårten Eriksson, får vi hela historien om hur Linde blev till i Sverige.

Läs mer

Är tiden inne för eldrivna truckar inom tung hantering?

Är tiden inne för eldrivna truckar inom tung hantering? Vi pratar med vår specialist för att reda ut frågan om eldrivna truckar verkligen kan ersätta dieseldrivna.

Läs mer

Daglig tillsyn – nyckeln till maximal prestanda och ökad säkerhet

För att upprätthålla en smidig och effektiv intralogistik är det avgörande att ha fungerande truckar. En kraftfull metod för att minimera risken för stilleståndstider, är att se till att den dagliga tillsynen sköts.

Läs mer

4 nycklar för en mer hållbar materialhantering

Materialhanteringen, med sin stora miljömässiga inverkan på vår planet, spelar en avgörande roll i vårt gemensamma arbete mot en grönare framtid. I denna artikel tittar vi närmare på fyra viktiga nycklar för att främja en mer hållbar materialhantering.

Läs mer

6 viktiga tips för säkrare truckverksamhet

I de flesta truckverksamheter råder tät trafik, hög ljudvolym och en ständig interaktion mellan människor och maskiner samtidigt som arbetet ska gå snabbt och effektivt. Vi har samlat våra viktigaste tips när ni ska se över säkerheten där truckar används.

Läs mer

Internationella kvinnodagen

Den internationella kvinnodagen i ära passar vi på att hylla några av våra grymma kvinnliga kollegor! Läs deras intervjuer här.

Läs mer

En ljus framtid för grön energi

Intresset för alternativa energikällor har blivit allt större och vätgas är en av de lösningarna som är i ropet. Bränsleceller är ett energisystem med stor potential. Här reder vår expert ut fördelarna och vilken verksamhet systemet passar.

Läs mer

Möt Jacob Sjöstrand – Linde Material Handlings nya Sverigechef

Jacob Sjöstrand är sedan årsskiftet ny Sverigechef hos oss på Linde Material Handling. I den här intervjun får du chansen att lära känna honom bättre.

Läs mer

”Kundernas val allt viktigare för hållbar logistik”

Målet är att koncernen ska minska CO2-påverkan med 30 procent till 2027. Men den kanske viktigaste insatsen Linde Material Handling gör inom hållbarhet handlar om kundernas val av produkter.

Läs mer

Att tänka på vid köp av en begagnad truck

Begagnade truckar är en god investering, både för miljön och ekonomin. Men det gäller att se upp, för precis som när det gäller begagnade bilar finns det en del fallgropar att undvika. Vi delar här med oss av våra bästa tips för ett lyckat köp begagnat!

Läs mer

Fyra fördelar med serviceavtal

Den som vill lägga minimalt med tid på truckservice men ändå få maximal tillgänglighet väljer ett av Lindes serviceavtal. Vi vet att olika företag har olika krav och önskemål, vi erbjuder därför olika typer av serviceavtal.

Läs mer

Därför ska du se över kunskapsläget hos truckförarna

Företagen är ansvariga för att ge truckförare lämplig utbildning för sin arbetsuppgift. Förutom de rättsliga aspekterna finns det många andra goda skäl till att förarna ska vara utbildade. Läs mer om vikten av rätt utbildning här.

Läs mer

Tips för att öka truckbatteriernas livslängd

Att underhålla och sköta våra eldrivna truckars batterier är egentligen inte så knepigt men det finns några enkla tips man kan hålla sig till för att öka livslängden. Läs mer om dem här!

Läs mer

Litiumjonbatterier driver utvecklingen

Litiumjonbatterier är idag självklara i allt från mobiltelefoner till elbilar, de börjar nu även ta mark i truckar. Läs mer om fördelarna av litiumjonbatterier när vi diskuterar teknologin närmare med vår expert.

Läs mer

HVO100 - Ett fossilfritt drivmedel till dieseltruckar

Våra dieseldrivna truckar är numera godkända att använda med det fossilfria bränslealternativet HVO100. Ett klimatsmarta alternativ som kan reducera koldioxidutsläppet med upp mot 90%.

Läs mer

Smarta uppkopplade truckar

Precis som moderna bilar meddelar när spolarvätskan börjar ta slut, när det är dags för service eller att en lampa är trasig, har uppkopplade truckar full koll på sin status och meddelar om något behöver åtgärdas.

Läs mer

Linde får guld i hållbarhet

Linde har nu fått guldrating av den internationella organisationen EcoVadis för sitt hållbarhetsarbete. QHSE-chef Jessica Borg berättar om vad nästa steg blir i Lindes hållbarhetsresa.

Läs mer

Rätt energi för eltruckar

Efterfrågan på kostnadseffektiva och hållbara energisystem för eltruckar ökar allt mer. Men hur ska man veta vilken lösning som är rätt för sin verksamhet?

Läs mer

Trucksäkerhet utan kompromisser

Med konceptet "Vision Zero. Safety in our world" vill Linde Material Handling helt eliminera olyckor inom materialhantering. Säkerhet har alltid varit en självklarhet.

Läs mer

Ökad efterfrågan på utbildning

Det lönar sig alltid att investera i rätt kompetens och ökad kunskap. Därför har Linde ett brett utbildningsprogram för både den nya logistikarbetaren och den erfarne truckföraren.

Läs mer

Tommy rycker ut och löser svåra truckproblem

Nu fördjupar Linde sitt serviceerbjudande ytterligare. I maj lanserades konceptet regionalteknisk support.

Läs mer

Nu tar vi nästa steg framåt

Linde Sveriges VD Thomas Hasche summerar året 2018 och vad som nu ligger i fokus för att skapa ännu större nytta för våra kunder.

Läs mer

Digitala verktyg styr utvecklingen inom intralogistik

– Vår utmaning blir att optimera och automatisera kundens olika processer för att skapa ett effektivt flöde.

Läs mer

Allt hänger ihop i intralogistikens värld

Allt hänger ihop. Och allt bygger på att förstå kundens process på djupet. – Vår utmaning är att se bortom trucken. Först då kan vi uppfylla det intralogistik handlar om.

Läs mer

Träffa Lindes nye servicemarknadschef

Efter sex år på Linde har Henrik Adolfsson tagit över som servicemarknadschef. Hans mål är att utveckla servicemarknadsenheten genom att höja kompetensen och förstärka organisationen.

Läs mer

"Stor potential att utöka både omsättning och marknadsandelar"

Patrik Hedberg, regionchef för Region Nord, ser stor potential att utöka både omsättning och marknadsandelar. Med Linde som helägare får kunderna ett ännu bättre erbjudande.

Läs mer

Marknadsinriktad ekonom med svart bälte leder Linde vidare

Vid årsskiftet är det dags – Linde byter vd. Bengt Alestig går vidare mot nya utmaningar och Thomas Hasche tar klivet till vd-stolen.

Läs mer

Så mycket bättre – det kundvänliga sortimentet

Med sitt breda och unika sortiment har Linde en truck för alla branscher. Jakob Saf, försäljningschef på Linde, sammanfattar detta faktum med ett ord – kundvänligt.

Läs mer

Skål för 40 fantastiska år, Kjell!

För 40 år sedan satt Kjell Augustsson på dåvarande vd:n Per-Mårten Erikssons kontor. Anställningsintervjun slutade med att han sålde en dammsugare till Per-Mårten.

Läs mer

Så fort trucken lämnar grinden har vi ansvaret

En truck är som en arbetshäst. Den förväntas jobba timme ut och timme in. Stark, uthållig, pålitlig. Om något händer är det primära att få fart på den igen. Det är då det som finns i lokalen bakom Kent Persson är viktigast av allt. Reservdelslagret.

Läs mer

Roberts fantastiska ekipage

Ägaren var bestämd. Bilen var inte till salu. Men Robert Aho var förälskad. – Jag gav mig inte. Till slut fick jag med mig den här skönheten hem, säger han och stryker med handen över den skinande lacken.

Läs mer

Vägen mot en överlägsen truckleverantör

Frank Schepp, biträdande chef för produktionen i Aschaffenburg, ansvarar för en komplex produktion där effektivitet och flexibilitet är nyckelord. Snart ska 60 miljoner euro investeras i fabriken – allt för att göra Linde än mer konkurrenskraftigt.

Läs mer