Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

det kundvänliga sortimentet

Så mycket bättre
Jakob Saf, försäljningschef på Linde Material Handling.

Med sitt breda och unika sortiment har Linde en truck för alla branscher. Jakob Saf, försäljningschef på Linde, sammanfattar detta faktum med ett ord – kundvänligt.

Från minsta handtruck till tungviktare för stålverk och pappers- och massaindustrin. Ingen av Lindes konkurrenter kan mäta sig med den bredden.

– Vi täcker hela rangen, fyller alla behov. Och i framtiden kommer vi att bli ännu starkare, vi står inför en massiv utökning av sortimentet, säger Jakob.

Det handlar dels om helt nya truckmodeller, dels om varianter av modeller som redan finns.

– Vi kommer att kunna erbjuda fler modeller inom varje segment, framför allt inom områden med volymprodukter. Det gör att vi kan nischa oss ännu mer och därmed hjälpa kunderna att investera i exakt den truck de behöver. Man kan säga att det blir ännu fler kund- och specialanpassningar, men redan från fabrik.

Det blir mer fokus på product management och koncepttänkande.

Det framtida utbudet från Linde blir, som Jakob utrycker det, superkomplext. Nya krav kommer därmed att ställas på säljare, back office och support.

– Det blir mer fokus på product management och koncepttänkande. Vi kommer att få se fler specialister i vår organisation, både centralt och regionalt. Andra tjänster kommer att skapas, inte minst inom service, där vi kommer att jobba mer med rådgivning.

Truckvärlden idag och truckvärlden i morgon kommer att skilja sig mycket åt. Det ser Jakob som en positiv utmaning, Från Lindes håll är det inte bara en utökning av sortimentet som står för dörren, utan också en enorm utveckling på den tekniska sidan.

– Vi satsar stenhårt på den nya batteritekniken med litiumjon. Det kommer att bli stort och få en bred användning. Automation är ett annat område där utvecklingen går snabbt och efterfrågan ökar. Vi är med även här via Linde-MATIC och Balyos unika teknik.

Säkerhet har alltid varit ett av Lindes signum. Även här kommer det att ske en rad lanseringar under de närmaste tre åren.

– Säkerhetslösningar med nya varianter av Blue Spot-tekniken är ett exempel. Ett annat är personliga säkerhetsutrustningar som är under utveckling. Liksom olika belysningslösningar. Även våra fleet management-tjänster kommer att förädlas ytterligare.

Just säkerhet är ett område där kraven inom materialhantering och intralogistik har ökat starkt, och kommer att göra det ytterligare. Samtidigt ökar trycket på produktivitet och lönsamhet hos kunderna.

– Här ser vi en tydlig koppling till privatkonsumtion. E-handeln ökar enormt och det gäller för både oss som leverantör av trucklösningar och för våra kunder att få ihop ekvationen säkerhet och produktivitet.

Med sin långa erfarenhet, sitt unika sortiment, innovationsanda och förmåga att sjösätta tekniska nyheter med fingertoppskänsla ligger Linde i rätt läge mer än någonsin.

Kundvänligt var ordet.