Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Allt föds i Lindes hjärta

13 feb. 2017

Aschaffenburg vid floden Main inte långt från Frankfurt. Lindes hjärta i världen.

Här föds det mesta som har med företaget att göra. Utvecklingen, testningen, stora delar av produktionen, allt som gör namnet Linde synonymt med kvalitet inom materialhantering – effektivitet, driftsekonomi, tillförlitlighet, säkerhet, förarkomfort och omsorg om miljön.

Under en dag fick vi följa med runt i fabriken, bekanta oss med produktionen och prata med dem som bygger Lindetruckar varje dag, de modernaste truckarna som finns. Här ställdes vi också öga mot öga med en Lindetruck från förr. En 1,5-tonare från 1968, funnen i Slovenien, renoverad till fulländning av trainees och före detta Lindemedarbetare. Om den skulle göra sig inom dagens materialhantering ska vara osagt. Men ett välputsat exemplar var det.

Linde Vintage i all sin prakt. Snart blir den väloljade produktionen i Aschaffenburg ännu smidigare och effektivare. 60 miljoner euro ska investeras i tre nya produktionslinjer, en halvautomatisk svetsningsprocess och en state-of-the-art lackeringsavdelning. Då pulserar hjärtat i Aschaffenburg ännu mer taktfast.

Och det blir ännu tydligare vad Lindekvalitet innebär.