Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.
Alban Kuqi är lageransvarig på Trensums food
En säker miljö

För anställda och kunder hos Trensums Food

Precis som kvaliteten i produktionen är säkerheten för anställda avgörande för Trensums Food i Tingsryd. De är ett snabbväxande livsmedelsföretag med en rad av Sveriges och Europas ledande varumärken på kundlistan.

Trensums Food

Legotillverkare av flytande livsmedel. Flera av Sveriges och Europas ledande varumärken finns på kundlistan.

Grundat: 1948

Anställda: ca 200

Produktion och lager: Tingsryd, Småland.

Trensums är en av Tingsryds kommuns största privata arbetsgivare med omkring 200 anställda. Det är ett högt tempo och stora kvantiteter som ska hanteras. I och med att en stor del av livsmedlen som produceras måste stanna i karantän en tid efter produktion ställs extra höga krav på lagerkapacitet. Förutom produktionsenheten har Trensums även tre externa lager.

– Vi har närmare 60 Lindetruckar av olika slag i våra lager. På sina håll är det tät trafik och i möten mellan gående och truckar finns det alltid risker. Därför har vi nu börjat introducera flera av Lindes säkerhetssystem på våra truckar och i våra anläggningar, säger Alban Kuqi som är lageransvarig på Trensums.

Alban Kuqi är Trensum Foods lageransvarige och arbetar med stort säkerhetstänk.

Alban Kuqi är lageransvarig hos Trensums Food och arbetar alltid med stort säkerhetstänk.

Linde Safety Guard

Ett av systemen Trensums satsat på är Linde Safety Guard. Assistanssystemet möjliggör zonbaserade hastighetsbegränsningar, kommunikation och samtidig varning mellan truck och person, truck och truck samt truck och infrastruktur. Unikt med Linde Safety Guard är att varningsområdet runt trucken kan skräddarsys med hög precision och ger en indikation till truckföraren om hur många personer som närmar sig trucken, och i vilken riktning de kommer ifrån. Med en räckvidd på upp till 30 meter och varning genom väggar och runt hörn varnar systemet innan truck och gående har möjlighet att se varandra.

Med hjälp av assistanssystemet har man hos Trensums byggt upp säkerhetszoner vid de platser där det är extra stor risk för faror. Inom zonen sänks automatiskt truckens fart till en vald maxhastighet oavsett vad föraren gör, samt att varningsljus projiceras i golvet när truckar närmar sig.

Säkerheten först

– För mig är det självklart att använda de här systemen, då säkerhet alltid kommer först i min bok. Jag har alltid arbetat efter ledorden – säkerhet, kvalitet och produktivitet, i just den ordningen säger Alban. Jag har jobbat här i tolv år och kontinuerligt utbildat mig inom säkerhet, så det är verkligen något både jag och företaget tar på allvar. När min kontakt på Linde, Peter Angelin, lät oss testa det här systemet var det inte mycket att prata om. Det fungerar verkligen bra och redan känner de anställda sig betydligt tryggare, såväl de gående som truckförarna.

Linde Safety Pilot och Linde connect

På Trensums har de även infört Linde Safety Pilot som är ett unikt förarstödsystem som installeras i truckarna. Det ger bland annat föraren information om lastens vikt, hur högt de lyfter och hur fort de kör. Förarna kan även se exakt hur mycket som lastas på och därmed undvika överlast. Om vikten överskrids eller föraren försöker göra farliga manövrar säger trucken ifrån och avbryter. Allt för att undvika skador eller olyckor.

Med hjälp av fleet managementsystemet Linde connect kan dessutom ovana förare begränsas i hastighet. Systemet ger även de ansvariga möjlighet att få ut rapporter om exakt hur de olika truckarna används, vilka som kör dem och om det har inträffat några incidenter.

– Genom att jag får full koll på hur truckflottan utnyttjas kan jag disponera och dimensionera den mer exakt så att arbetet kan bli så effektivt som möjligt, avslutar Alban.

Vill du också prova Linde Safety Guard?

Du vet väl att du som kund kan prova vårt unika säkerhetssystem utan kostnad? Kontakta oss så får du en personlig demo.

Boka demo