Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Automatiserade ledstaplare hos Schneider Electric

Global automation
Schneider Electric använder sig av två autotruckar i MATIC-serien från Linde Material Handling, ledstaplarna L-MATIC AC.

Schneider Electric är ett globalt företag med filialer i 150 länder, som specialiserar sig på energihantering och automatisering. De erbjuder lösningar för att förbättra energieffektiviteten, med fokus på hållbarhet. Schneider Electric verkar huvudsakligen inom byggnadsteknik, elnät, kraft- och kylsystem. En viktig knutpunkt för företaget ligger i Sant Boi de Llobregat, Spanien, inte långt från hamnen i Barcelona.

På grund förändrade marknadsförhållanden bestämde sig Schneider Electric för att automatisera vissa delar av sin intralogistik, i syfte att öka effektiviteten. Efter ett omfattande förarbete levererade Linde Material Handling två stycken automatiserade ledstaplare, L-MATIC AC, till företaget.

Förstärkning av distributionscentret

Med anläggningen i Sant Boi, Barcelona, driver Schneider Electric fler än 90 logistikcenter över hela världen. Till Sant Boi kommer de produkter som det globala företaget tillverkar och distribueras sedan till olika platser i Spanien och Portugal. Det är dessutom ett av företagets modernaste internationella distributionscenter. Schneider Electric optimerar kontinuerligt processerna i sina logistikcenter för att upprätthålla sin ledande marknadsposition.

- Marknaden förändras och därmed måste vi anpassa våra logistikcenter utifrån de behov som våra kunder har. Tack vare beslutet att automatisera processerna kommer vi att öka vår produktivitet betydligt, säger Salvador Balaña, projektingenjör hos Schneider Electric.

Vi jämförde olika leverantörer och efter att vi testat L-MATIC AC såg vi hur snabbt och enkelt lösningen kunde implementeras och att vi på så sätt kunde realisera vår vision
Den automatiska ledstaplaren L-MATIC AC från Linde Material Handling i arbete hos Schneider Electric

Logistikcentret i Sant Boi består av två byggnader med en total yta på 53 000 m² med cirka 250 medarbetare. I början av projektet analyserades arbetsprocesserna. Därefter tog Lindes experter fram ett koncept som skräddarsytts efter företagets behov. En av de största utmaningarna var samspelet mellan medarbetarna, omgivningarna och infrastrukturen.

- En viktig faktor för att öka produktiviteten var att optimerada och blev korta ner medarbetares vägar. Genom dessa justeringar förbättrades vår hantering av material, vilket i sin tur ledde till bättre spårbarhet. Nu kan vi snabbt och enkelt lokalisera varje paket, förklarar Salvador Balaña.

Genom implementeringen av de automatiserade truckarna i verksamheten kunde Schneider Electric förbättra kontrollen på varuflödet, skapat mer sammanhängande processer och förbättrade interna arbetsmetoder, vilket har lett till ökad effektivitet.

- Vi har framför allt kunnat se till att våra truckförare får mer tid för värdeskapande arbete, vilket innebär ett viktigt bidrag till företagets framgångar, säger Raquel Gasco, Head of Engineering and Maintenance hos Schneider Electric.

Fem gånger effektivare hantering

På grund av det positiva resultat implementeringen har gett planerar Schneider Electric redan att fördubbla antalet automatiserade truckar i flottan. Då ökar antalet automatiserade truckar till fyra stycken. Prognosen är att effektiviteten i det dagliga arbetet kommer bli fem gånger så hög.