Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

MT15 levererar bakom kulisserna

28 sep. 2017

På Mall of Scandinavia är varupåfyllning och godslogistik avgörande för att försäljningen i de över 200 butikerna ska fungera. Lindes eldrivna låglyftare MT15 spelar en viktig roll bakom kulisserna i Nordens största köpcentrum. – Den är perfekt, säger Nadil Obeid, platsansvarig för Logistikbolaget i den exklusiva gallerian.

Stockholmsbaserade Logistikbolaget ansvarade för bygglogistiken när Mall of Scandinavia byggdes och fick sedan förtroendet att driva gods- och logistikfunktionen efter gallerians invigning.

– Från början var det tänkt att butikerna själva skulle sköta sin godshantering med hjälp av pallvagnar. Men så blev det inte. Logistikbolaget fick uppdraget att sköta processen från inleverans till butik, och det var tänkt att det skulle ske med hjälp av våra mindre motviktare. I samma veva lanserades MT15 och vi föreslog att Logistikbolaget skulle testa den trucken istället, säger Linus Sandersen, regionsäljare på Linde i Stockholm. Testet föll väl ut och Logistikbolaget beställde tre MT15. Stefan Rickmer är logistikchef och ansvarig för affären med Linde:

– Mall of Scandinvia är det första stället där vi använder MT15. Den har hög kapacitet och är smidig när den körs i korridorer och in i butiker. Logistikbolaget har 18 medarbetare på Mall of Scandinavia och alla använder MT15 i den dagliga driften.

Även platschefen Nadil Obeid har provat den kompakta låglyftaren.

– Jag säger som alla andra; den är perfekt, helt underbar att köra. Innan gallerian öppnar kör vi ibland ute på de allmänna ytorna, men till största delen sker leveranser till butik via servicegångarna. Där kan det vara ganska trångt, men det är inga problem eftersom MT15 är liten och flexibel. Även de bakre ingångarna till butik är smala, cirka 1,20 meter. Med en större truck skulle det inte gå att komma in, men MT15 är så smal att det finns gott om plats. Golven i gallerians publika ytor består bland annat av klinker och marmor. Material som är vackra, men också känsliga.

– När MT15 används ute i gallerian är det därför en stor fördel att hjulen är gummerade; det skonar golven, säger Linus Sandersen. Han betonar även en annan funktion – de fyra stödhjulen som ger trucken stabilitet och garanterar säkra transporter. För Nadil och hans truckförare är det också en annan detalj som får högt betyg.

– Batteriet räcker en vecka på en laddning. Och laddaren är inbyggd, så man behöver inte köra till ett speciellt laddningsrum. Batteriet kan laddas var som helst och när som helst. MT15 levererar med framgång bakom kulisserna på Mall of Scandinavia. Och får Nadil Obeid som han önskar blir det leverans av ännu fler av Lindes eldrivna, kompakta låglyftare. – Jag har rekommenderat att vi ska köpa flera, säger han.