Connect avgjorde upphandlingen av truckar

2016-apr-21

Connect, Lindes nya Fleet management- verktyg, sitter i alla Aditros truckar. – Det var en avgörande del i upphandlingen. Fleet management fanns med i våra grundkriterier, förklarar Johannes Gussander.

Tack vare Connect får Aditro full kontroll på sin nya truckpark, något som Johannes Gussander ser många fördelar med.

– Vi kan minska kundskador på varor och skador på ställage. Vi kan också fokusera på det personliga ansvaret med att köra truck, och genom att minimera risker skapar vi en bättre arbetsmiljö.

– Vi får också koll på nyttjandegraden hos varje enskild truck. Hur mycket används en truck egentligen, och hur mycket står den still? Genom att få svar på dem frågorna kan vi frigöra kapacitet i truckparken och göra den mer effektiv.

Med Connect går det att se vem som kör en speciell truck och om en enskild förare ligger bakom särskilt många kundskador.

– Visst, det innebär att det finns ett visst mått av bevakning i Connect. Men systemet innebär framför allt att vi ökar tryggheten och säkerheten för förarna och alla som vistas i våra lager. Och det är det viktigaste, säger Johannes.

Han är övertygad om att digitala verktyg som Connect har kommit för att stanna.

– Logistik generellt handlar allt mer om digitalisering. Genom att koppla ihop produkt och tid, och därmed få tillgång till statistik, kan vi effektivisera våra processer. En logistikchef eller truckansvarig år 2016 kan inte vara utan verktyg á la Connect.