Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

De elektriska motviktstruckarna E20 – E35

Ny nivå av smidighet
E30 från Linde Material Handling i arbete inom metalltrådsindustrin

Vid användning inomhus är det framför allt manövrerbarheten som är avgörande för truckens produktivitet. Om föraren kan manövrera trucken enkelt och snabbt genom trånga utrymmen uppnås en hög omlastningskapacitet, vilket gör att föraren kan utnyttja truckens fulla kapacitet under lång tid. Det är anledningen till att de nya elektriska motviktstruckarna Linde E20 – E35 har en oslagbar smidighet och är framtagna för att ge extra hög prestanda på lagret.

Den elektriska motviktstrucken E30 från Linde staplar varor på lagret
Den elektriska motviktstrucken E30 från Linde Material Handling transporterar varor på lagret
Den elektriska motviktstrucken E30 från Linde transporterar varor på lagret
Den elektriska motviktstrucken E30 från Linde staplar varor på lagret
Den elektriska motviktstrucken E30 från Linde Material Handling transporterar varor på lagret
Den elektriska motviktstrucken E30 från Linde transporterar varor på lagret

Truckarna kännetecknas av en kompakt konstruktion och enastående manövrerbarhet, vilket ger föraren en helt ny körupplevelse. Varje detalj i den tidigare truckgenerationen har noga analyserats för att utveckla en optimalt ergonomisk arbetsplats för föraren. I utvecklingen har flera konstruktionsmässiga fördelar från dieseltruckar applicerats, exempelvis gummiupphängningen som separerar styraxel och chassi, vilka ger stora ergonomiska fördelar.

Motviktstruckar baserade på den nya plattformen från Linde Material Handling

Truckar för alla behov

Utöver E-modellerna tillhör även de elektriska motviktstruckarna X20 – X35 samt diesel- och gasoltruckarna H20 – H35 den nya generationen motviktstruckar som utvecklats utifrån en gemensam plattform. Med det nya plattformskonceptet är det möjligt för dig som kund att välja den truck som är bäst lämpad efter era behov – oberoende av energisystem och utan att påverka prestandan.

Läs mer om den nya plattformen för motviktstruckar

Kraftfull truck för inomhusbruk

De elektriska motviktstruckarna E20 – E35 är våra kraftfullaste truckar för inomhusbruk. Anledningen till det är användandet av synkrona reluktansmotorer som avsevärt förbättrar prestandan och ökar energieffektiviteten. Dessutom kan du fritt välja bland våra energilösningar: bly-syrabatteri, litiumjonbatteri eller bränslecell. Det gör att våra elektriska motviktstruckar kan integreras smidigt i befintlig infrastruktur. Truckarna kan levereras uppkopplade redan från fabrik vilket innebär att de enkelt kan integreras i befintliga logistik-, säkerhets- och fleet management-system. Denna data kan sedan användas för att uppnå högsta möjliga tillgänglighet.

Video om de nya elektriska motviktstruckarna E20 – E35 från Linde Material Handling
Kombistyraxel hos den elektriska motviktstrucken E30 från Linde Material Handling

Optimal manövrering

För att de elektriska motviktstruckarna E20 – E35 ska vara så smidiga som möjligt har de tvåmotorig framhjulsdrift. Elmotorerna är integrerade i drivaxeln och roterar åt olika håll vid fullt styrutslag. Kombistyraxeln gör att de båda bakhjulen kan ställas i nästan nittio grader mot truckens längsgående axel. Det gör att trucken till och med kan forma en perfekt cirkel när den svänger.

Synkrona reluktansmotorer

De synkrona reluktansmotorerna garanterar högre prestanda och energieffektivitet jämfört med traditionella system.

Energisystem hos E30 från Linde Material Handling

Kraftfulla energisystem

För krävande flerskiftsarbete är litiumjon- eller bränslecellssystem bra alternativ som ökar truckarnas tillgänglighet och prestanda. Några av fördelarna är hög säkerhet och optimal kompabilitet mellan truck och energisystem.

Lastbalanseringen i den elektriska motviktstrucken E30 från Linde Material Handling

Lastbalansering

Med hjälp av lastbalansering kan du utveckla en egen laddningsstrategi som bäst passar er befintliga infrastruktur för energi. Målet är att undvika kostsamma toppar i energiförbrukningen och få en jämnare belastning i elnätet.

Som att köra på moln

Den elektriska motviktstrucken E30 från Linde Material Handling transporterar en metalltrådsrulle

En av de unika egenskaperna hos de elektriska motviktstruckarna E20 – E35 är ergonomin. Den höga komforten och användarvänligheten gör att föraren kan arbeta säkert och bekvämt under hela arbetspasset. Truckens temperatur är en avgörande faktor för truckförarens välbefinnande och därmed produktivitet. För att jämna ut värme och kyla kan de elektriska motviktstruckarna utrustas med en luftkonditionerad* hytt, ett tillval som tidigare enbart funnits för dieseltruckar. Den omfattande vibrationsdämpningen, som redan är välbeprövad i diesel- och gasoltruckar, minskar den fysiska belastningen på föraren tack vare det optimala skyddet mot stötar och vibrationer.

* innehåller fluorerade kolväten

Förarens arbetsplats i E30 från Linde Material Handling

Förarens arbetsplats

Den nya generationens generöst tilltagna hytt gör att föraren har betydligt mer plats än i föregående modeller.

Bästa möjliga sikt i den elektriska motviktstrucken E30 från Linde Material Handling

Bästa möjliga sikt

Smala A-stolpar, slimmad stativprofil och tillvalet pansarglastak ger optimal sikt. Föraren har god sikt både över lasten och truckens omgivning, i alla riktningar.

Armstöd i den elektriska motviktstrucken E30 från Linde Material Handling

Armstöd

Armstödet, som finns i flera varianter, ger truckföraren optimalt stöd och gör att alla viktiga funktioner kan manövreras på ett ergonomiskt sätt. Utöver den beprövade Linde Load Control finns det ytterligare reglage i armstödet som kan konfigureras på ett flexibelt sätt.

Bekväm sätesvariant från Linde

Utbud av förarstolar

Ett flertal förarstolar erbjuder extra komfort och skyddar aktivt mot belastningsskador – genom bland annat luftfjädring, svankstöd, stolsvärme och stolsventilation.

En 7-tumsskärm visar information om last och bilder från kameran

Multifunktionsdisplay

En 3,5-tumsskärm ingår som standard på truckarna, och ger föraren en överblick över all viktig information, som exempelvis bränslemätare, varningslampor och drifttimmar. Som tillval finns en 7-tumsskärm som bland annat kan visa bilder från kamerasystemen.

Luftkonditionering till trucken E20 – E35 från Linde Material Handling

Hytt med luftkonditionering*

Värme och kyla kan påverka förarens välbefinnande och därmed produktiviteten. Därför går det att välja till en hytt med luftkonditionering. Fläktsystemet med åtta munstycken tre munstycken för föraren, två i fotutrymmet, och tre som tar bort imma på vindrutan) har en kraftfull kyl- och uppvärmningseffekt som ger en behaglig arbetsmiljö.

* innehåller fluorerade kolväten

Mekanisk separering av stativ, driv- och styraxel

Mekanisk separering av stativ, driv- och styraxel

Isoleringen av chassit från styraxeln och stativet minimerar eventuella stötar från ojämnt golv.

Gummilager i den elektriska motviktstrucken E30 från Linde Material Handling

Gummiupphängning

En gummiupphängning för stötdämpning på framaxeln skyddar dessutom föraren på bästa sätt vid körning över trösklar, styrskenor eller ojämnheter i golvet.

Elektronisk dämpning av stativets ändlägen på den elektriska motviktstrucken E30 från Linde Material Handling

Elektronisk dämpning av stativets ändlägen

För att motverka att vibrationer och stötar förs över till föraren, dämpas stativet elektroniskt vid lyft och sänkning, vilket även minskar slitaget på stativkomponenterna.

Hög säkerhet som standard

De elektriska motviktstruckarna E20 – E35 sätter nya standarder när det gäller säkerhet. En av de viktigaste säkerhetsegenskaperna är förarens goda sikt över last och omgivning. Det breda, låga insteget skyddar mot eventuella skador när föraren går in och ut ur trucken. Den automatiska parkeringsbromsen förhindrar att trucken rullar iväg av misstag och minskar olycksrisken. Truckens låga tyngdpunkt ger hög stabilitet i kurvor. Linde Curve Assist, som ingår som standard, reducerar dessutom hastigheten i kurvor. De ovanliggande tiltcylindrarna kombinerat med den vridstyva stativkonstruktionen ger dessutom extra hög lastkapacitet och säker lasthantering på höga lyfthöjder. Linde Load Assist beräknar den återstående lastkapaciteten med hjälp av en trycksensor och lyfthöjdsgivare, vilket minskar risken för vältolyckor genom att säkerställa rätt hastighet på lyft- och tiltfunktionen.

En uppkopplad lagspelare

De nya elektriska motviktstruckarna E20 – E35 har omfattande sensorer för datainsamling och -överföring och går att koppla upp redan från fabrik. Det innebär att de har allt som krävs för att kunna integreras i fleet management-system som Linde connect och andra befintliga digitala intralogistikprocesser. Truckdata kan överföras via en säker trådlös anslutning och analyseras för att exempelvis optimera nyttjandegraden av flottan, genomföra underhåll eller fjärrdiagnoser. Den här möjligheten säkerställer högre tillgänglighet i truckflottan. Även uppdateringar och nya funktioner kan installeras snabbt och enkelt, likväl som att truckarna kan lokaliseras med hjälp av GPS.

Den nya elektriska motviktstrucken E30 från Linde Material Handling

Designad för smidig service

De nya elektriska motviktstruckarna E20 – E35 har en underhållsvänlig design som garanterar högsta tillgänglighet. Alla komponenter är optimerade för minimalt slitage, vilket sänker servicekostnaderna under hela truckens servicelivslängd. Servicekomponenterna är dessutom lätta att komma åt och byta. Om reparationer behövs går det snabbt att montera bort viktiga enheter som exempelvis stativ eller drivning. Uppkopplingsmöjligheterna möjliggör optimala serviceprocesser tack vare trådlös överföring och analys av truckdata, vilket förebygger onödiga driftstopp. Textmeddelanden på skärmen guidar truckföraren genom enklare underhållsarbeten, vilket eliminerar behovet av en servicetekniker. Även möjligheterna till fjärrdiagnos och fjärruppdatering spar in på servicearbeten och kostnader.

Servicetekniker kontrollerar en elektrisk motviktstruck från Linde

Fritt val av energisystem

Truckflottans hållbarhet spelar en viktig roll hos allt fler företag. Med de elektriska motviktstruckarna har du möjlighet att välja fritt mellan bly-syra-, litiumjonbatteri eller bränsleceller som energikälla. På så sätt kan de nya elektriska motviktstruckarna integreras perfekt i era befintliga energisystem. Vid användning av hållbara energikällor är truckarnas drift helt fria från CO2-utsläpp.

En plattform – för alla användningsområden

Högsta elektriska prestanda

Med truckarna X20 – X35 kombinerar Linde det bästa av två världar och kan för första gången erbjuda elektriska truckar med fördelarna från dieseltruckar, vilket gör de till ett alternativ för mycket krävande användningsområden.

Läs mer

Rätt truck för rätt behov

Linde är den första tillverkaren som samlar alla driv- och energisystem på en och samma plattform vilket gör det möjligt att erbjuda truckar som kombinerar de bästa funktionerna från dieseltruckar med de miljömässiga fördelarna med elektriska alternativ.

Läs mer

För optimal sikt och säkerhet

De förbränningsdrivna truckarna H20 – H35 lever upp till kraven för moderna materialflöden och representerar allt som alltid varit utmärkande för Lindetruckar – med förbättrad sikt och optimalt skydd för fotgängare, truck och omgivning.

Läs mer

Fördelar i korthet

Kraftfull prestanda

De nyutvecklade synkrona reluktansmotorerna gör de elektriska motviktstruckarna E20 – E35 till de kraftfullaste truckarna i inomhussegmentet.

Enastående ergonomi

Det omfattande vibrationsdämpningen skyddar effektivt föraren mot stötar och vibrationer.

Optimal sikt åt alla håll

De slimmade A-stolparna, den smala stativprofilen och det valbara pansarglastaket ger föraren en oslagbar sikt.

Uppkopplad som standard

Tack vare truckarnas omfattande uppkopplingsmöjligheter kan de enkelt integreras i befintliga fleet management-system och digitala processer.

Designad för smidig service

Servicekomponenter är lätta att komma åt och viktiga moduler går snabbt att byta ut, vilket ökar truckarnas tillgänglighet.