Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.
Den elektriska motviktstrucken X35 från Linde Material Handling i arbete
Det bästa av två världar

De elektriska motviktstruckarna X20 – X35

Motviktstruckar arbetar ofta i extrema förhållanden med transporter på ojämna golv, i dammiga och smutsiga miljöer och varierande temperaturer. Tidigare har den robusthet och prestanda som krävs för detta enbart uppfyllts av dieseltruckar. Med nya Linde X20 – X35 lanseras en modellserie som förenar kraften och prestandan hos förbränningsdrivna truckar med de miljömässiga fördelarna med eldrift.

Den elektriska motviktstrucken X35 från Linde Material Handling i arbete
Den elektriska motviktstrucken X35 från Linde Material Handling
Den elektriska motviktstrucken X35 från Linde Material Handling i arbete på dryckeslagret
Den elektriska motviktstrucken X35 från Linde Material Handling i arbete utomhus
Den elektriska motviktstrucken X35 från Linde Material Handling i arbete
Den elektriska motviktstrucken X35 från Linde Material Handling
Den elektriska motviktstrucken X35 från Linde Material Handling i arbete på dryckeslagret
Den elektriska motviktstrucken X35 från Linde Material Handling i arbete utomhus

De nya elektriska motviktstruckarna baseras på Lindes gemensamma plattform för den nya generationens motviktstruckar. Truckarna kombinerar det bästa av två världar: de utsläppsfria elektriska motviktstruckarnas dynamik och flexibilitet, med en robusthet, prestanda och kraft som hittills bara funnits hos dieseltruckar med hydrostatisk drivning. Nyckeln till denna prestanda är en ny motorgeneration och ett truckkoncept som har utvecklats helt från grunden.

De elektriska motviktstruckarna X20 – X35 från Linde Material Handling ingår i en drivningsövergripande plattform.

Truckar för alla behov

De elektriska motviktstruckarna Linde X20 – X35 har utvecklats och konstruerats utifrån ett nytt plattformskoncept. Med det nya konceptet inleder Linde en ny era, där drivtekniken inte längre är avgörande för prestanda och robusthet. Andra modeller som utvecklats på samma plattform är de elektriska motviktstruckarna Linde E20 – E35 och de dieseldrivna truckarna Linde H20 – H35.

Läs mer om den nya plattformen för motviktstruckar

Våra mest kraftfulla eltruckar

De elektriska motviktstruckarna Linde X20 – X35 är lika kraftfulla och robusta som förbränningsdrivna truckar, även under extrema förhållanden. Den nya serien bemästrar tung last, långa transportsträckor och branta ramper med lätthet. Nyckeln till detta är de synkrona reluktansmotorerna (SRM+) som möjliggör en prestanda som hittills inte funnits hos eltruckar. Tack vare de moderna elektriska motorerna elimineras vanligt förekommande problem hos dieseltruckar – vibrationer, oljud och avgaser – och du får istället ett tyst och miljövänligt alternativ.

Chassit är konstruerat för att klara av de mest extrema förhållandena, vilket möjliggör körning på ojämnt underlag. Det är möjligt tack vare den långa hjulbasen och stora däcken kombinerat med den vibrationsfria drivaxeln. Alla enheter är hermetiskt tillslutna vilket gör att inte heller smuts och damm rår på truckarna.

Det nya drivkonceptet hos de elektriska motviktstruckarna X20 – X35 från Linde Material Handling

Drivkoncept

Ett innovativt vattenkylningssystem säkerställer att kraftenheterna installerade på drivaxeln arbetar i en optimal temperatur. Det garanterar att användaren kan utnyttja den nominella effekten även vid extrema förhållanden vid flerskiftsarbete.

Synkrona reluktansmotorer hos de elektriska motviktstruckarna X20 – X35 från Linde Material Handling

Synkrona reluktansmotorer

De synkrona reluktansmotorerna garanterar högre prestanda och energieffektivitet jämfört med traditionella system.

Litiumjonteknologi från Linde Material Handling

Flexibel energiförsörjning

Välj själv det energisystem som bäst passar er verksamhet – bly-syra, litiumjon eller bränsleceller. Tack vare flexibiliteten kan ni anpassa energikällan efter er befintliga infrastruktur.

Lastbalanseringen hjälper till med energihanteringen.

Lastbalansering

I elektriskt drivna flottor hjälper lastbalansering till att anpassa laddningen efter era lokala förutsättningar. Målsättningen är att undvika kostsamma toppar i energiförbrukningen och få en jämnare belastning på elnätet.

Prestanda som känns

För truckförare blir prestandan hos Linde X20 – X35 påtaglig direkt när foten når pedalen, den kraftfulla acceleration som hittills bara funnits hos dieseltruckar känns omedelbart. Ändå kör den elektriska motviktstrucken både tyst och utsläppsfritt. Den ljudlösa dynamiken och kraftfulla prestandan bidrar tillsammans med en rad ergonomiska förbättringar till en helt unik körupplevelse.

Generöst förarutrymme i de elektriska motviktstruckarna X20 – X35 från Linde Material Handling

Förarens arbetsplats

I den rymliga och ljusa hytten har föraren gott om plats, vilket bidrar till bättre ergonomi för föraren. Alla viktiga reglage är placerade i omedelbar närhet till föraren, vilket minskar den fysiska belastningen.

Komforthytt till Linde X20 – X35

Optimal sikt

Den slimmade stativkonstruktionen, smala A-stolparna och låga frontplåten säkerställer att föraren har en bekväm position med optimal sikt över last och omgivning.

Armstöd i X30 från Linde Material Handling

Armstöd

Armstödet, som finns i flera varianter, ger truckföraren optimalt stöd och säkerställer enkel manövrering av alla viktiga funktioner på ett ergonomiskt sätt. En mängd reglage, såsom Linde Load Control, är integrerade i armstödet för att minimera förarens fysiska belastning.

Bekväm sätesvariant från Linde

Utbud av förarstolar

Ett flertal förarstolar erbjuder extra komfort och skyddar aktivt mot belastningsskador. Luftfjädring och svankstöd ger extra komfort medan stolsvärme och aktiv stolsventilation säkerställer bekväm körning utomhus, oavsett väder.

En 7-tumsskärm visar information om last och bilder från kameran.

Multifunktionsdisplay

En 3,5-tumsskärm ingår som standard på truckarna, och ger föraren en överblick över all viktig information, som exempelvis bränslemätare, varningslampor och drifttimmar. Som tillval finns en 7-tumsskärm som bland annat visar indikationer från Linde Safety Pilot och bilder från kamerasystemen.

Inuti X20 – X35 med luftkonditionering

Luftkonditionering*

Framför allt när trucken används utomhus är en hytt med kraftfull uppvärmning och luftkonditionering avgörande för förarens välbefinnande och produktivitet. Därför är de elektriska motviktstruckarna Linde X20 – X35 med hytt utrustade med ett avancerat system för luftkonditionering (tre munstycken för föraren, två i fotutrymmet, och tre som tar bort imma på vindrutan) som ger en behaglig arbetsmiljö oavsett utomhustemperatur.

* innehåller fluorerade kolväten

Mekanisk separering av styraxel, drivning och stativ hos de elektriska motviktstruckarna X20 – X35 från Linde Material Handling

Mekanisk separering av styraxel, drivning och stativ

Eftersom förarplatsen är isolerad från drivning, styraxel och stativ överförs betydligt färre stötar och vibrationer, vilket minskar den fysiska påfrestningen på föraren. En gummiupphägnad separerar dessutom ramen och chassit från drivaxeln så att föraren skyddas även på ojämna underlag.

Elektronisk dämpning av stativets ändlägen på de elektriska motviktstruckarna X20 – X35 från Linde Material Handling

Elektronisk dämpning av stativets ändlägen

För att undvika att föraren nås av stötar och vibrationer är stativets ändlägen elektroniskt dämpade. Det minskar även slitaget på stativet.

Säkerhet in i minsta detalj

De nya elektriska motviktstruckarna Linde X20 – X35 tillhör de säkraste truckarna i sin klass. Detta tack vare en mängd passiva element och aktiva säkerhetstillval. Konstruktionsmässigt ger truckens låga tyngdpunkt, tillsammans med den högt placerade styraxeln och de ovanliggande tiltcylindrarna hög stabilitet i kurvor och säker lasthantering. Linde Curve Assist, som ingår som standard, reducerar automatiskt hastigheten i kurvor. Linde Load Assist, också det en standardfunktion, begränsar lyft- och tiltfunktionen när gaffelvagnen överstiger sin maxkapacitet. In- och urstigning sker utan skaderisk tack vare det låga, breda och halksäkra insteget. Den automatiska parkeringsbromsen förhindrar att trucken oavsiktligt rullar iväg.

En annan viktig säkerhetsegenskap är den enastående sikten över last och omgivning. Det minimerar eventuell kollisionsrisk med fotgängare och andra truckar. Väljer du en Linde X20 – X35 med litiumjonbatteri får du även ett energisystem utrustat med ett säkerhetskoncept som gör det möjligt att använda truckarna i krävande miljöer med hög belastning, även med extrema temperaturvariationer. Både batterier och drivenheter är tätade mot fukt enligt IP69X-standarden. Truckarnas höga säkerhet har även bekräftats vid flera kollisionstester.

Läs mer om Linde X20 – X35

Utvecklad för uppkoppling

Fleet management-systemet Linde connect

Linde X20 – X35 är utrustade med omfattande system för säker datainsamling- och överföring redan från fabrik, vilket gör att de enkelt kan integreras till befintlig infrastruktur, fleet management-system och andra digitala processer. Flera sensorer samlar in data som kan användas för exempelvis ruttplanering, underhåll eller fjärrdiagnoser. Data överförs säkert via en trådlös anslutning som även kan användas till att installera uppdateringar och nya funktioner. De här möjligheterna ökar truckarnas tillgänglighet. Med hjälp av data gällande laddningsnivå och kapacitet kan du som kund optimera hur flottan används.

Kraftfulla elektriska motviktstrucken Linde X35 i arbete

Servicevänlig design

Alla moduler och komponenter i de elektriska motviktstruckarna X20 – X35 är optimerade mot slitage och kräver betydligt mindre underhåll än motsvarande truckar under sin servicelivslängd. Den servicevänliga konstruktionen garanterar en hög tillgänglighet. Servicekomponenterna är lätta att komma åt och att byta. Viktiga enheter som exempelvis stativ går snabbt att montera bort och byta. Föraren har möjlighet att på egen hand utföra enklare underhållsarbeten med hjälp av instruktioner på skärmen, vilket minskar behovet av en servicetekniker och sänker underhållskostnaderna.

Linde Truck Health Management övervakar kontinuerligt viktiga truckparametrar och kan om kunden önskar informera Lindes serviceorganisation direkt när viktiga värden når en kritisk nivå. Det gör det möjligt att vidta förebyggande åtgärder som förbättrar truckarnas tillgänglighet. Dessutom kan nödvändiga servicearbeten planeras i god tid och förberedas bättre, vilket minskar antalet servicebesök, och på så sätt även kostnaden.

Den underhållsvänliga elektriska motviktstrucken X35 från Linde Material Handling
Programvarusystem från Linde Material Handling underlättar underhållsplaneringen.
Litiumjonbatteriet i den elektriska motviktstrucken X35 från Linde Material Handling
Den underhållsvänliga elektriska motviktstrucken X35 från Linde Material Handling
Programvarusystem från Linde Material Handling underlättar underhållsplaneringen.
Litiumjonbatteriet i den elektriska motviktstrucken X35 från Linde Material Handling

HÅLLBARHET UTAN KOMPROMISSER

Med X20 – X35 har du möjlighet att investera i en hållbar logistiklösning utan att göra avkall på truckarnas prestanda. För första gången kan vi erbjuda en truckserie med de miljövänliga fördelarna hos en eltruck med samma prestanda och kraft som en dieseldriven. Modellerna avger inga farliga avgaser samtidigt som bullret minskar markant. Används hållbara energikällor kan truckarna nyttjas utan att generera några CO2-utsläpp, vilket inte bara sänker kostnaderna utan även ert totala koldioxidavtryck. Elektriska truckar främjar även ett hållbart resursanvändande på lång sikt – exempelvis kan litiumjonsystem efter att ha använts i truckar få ett nytt liv som statiska strömackumulatorer eller återvinnas så att beståndsdelarna kan användas på nytt.

En plattform – för alla användningsområden

Linde X20 – X35 är baserade på ett nytt plattformskoncept som samlar alla elektriska och förbränningsdrivna motviktstruckar med lastkapacitet 2 – 3,5 ton.

Kraftfull inomhusspecialist

Tack vare sin kompakta design och höga manövrerbarhet är de elektriska motviktstruckarna E20 - E35 idealiska för inomhusbruk och säkerställer en hög prestanda, även i trånga utrymmen.

Läs mer

Rätt truck för rätt behov

Linde är den första tillverkaren som samlar alla driv- och energisystem på en och samma plattform vilket gör det möjligt att erbjuda truckar som kombinerar de bästa funktionerna från dieseltruckar med de miljömässiga fördelarna med elektriska alternativ.

Läs mer

För optimal sikt och säkerhet

De förbränningsdrivna truckarna H20 – H35 lever upp till kraven för moderna materialflöden och representerar allt som alltid varit utmärkande för Lindetruckar – med förbättrad sikt och optimalt skydd för fotgängare, truck och omgivning.

Läs mer

Fördelar i korthet

Kraftfull prestanda

Tack vare de kraftfulla motorerna är de elektriska motviktstruckarna X20 – X35 ett alternativ för krävande verksamheter där dieseltruckar hittills varit den enda lösningen.

Framtagna för extrema förhållanden

Hög belastning, damm, smuts och extrema temperaturvariationer är inget hinder för Linde X20 – X35.

Hållbara under hela livscykeln

Truckarna är utvecklade utifrån ett hållbarhetstänk som täcker hela livscykeln – från produktion till återvinning.

Hög säkerhetsstandard

Genom truckens konstruktion har säkerheten och förarens sikt optimerats ytterligare.

Lätt att koppla upp

Tack vare truckarnas uppkopplingsmöjligheter kan de enkelt integreras i fleet management-system och digitala processer.

Servicevänlig design

Viktiga komponenter är lätta att komma åt samtidigt som avgörande moduler snabbt kan bytas ut, vilket ökar truckarnas tillgänglighet.

Vad våra kunder säger

Video om X35 i arbete hos EOT
Video om X35 i arbete hos Ensinger Mineral-Heilquellen GmbH