Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.
Truckar utvecklade på den nya plattformen motviktstruckar från Linde Material Handling
Rätt truck för alla behov

Den nya generationen motviktstruckar från Linde

Motviktstruckar är som ett multifunktionsverktyg inom intralogistiken som måste klara en mängd olika utmaningar. Kraven på varu- och materialflöden ändras snabbt och blir alltmer komplexa. Hos truckar är därför flexibilitet och anslutningsmöjligheter nyckeln till framgång, i kombination med produktivitet, säkerhet och ergonomi.

De här kraven möter Linde Material Handling med en ny generation motviktstruckar som utvecklats på nytt från grunden. Den nya generationen är baserad på en universell plattform, där man kan välja att utrusta truckarna med förbränningsdriven eller elektriskt driven motor. Linde den enda tillverkaren som samlar samtliga driv- och energisystem på en och samma plattform och därmed gör det möjligt att ersätta dieseldrivna truckar med elektriska utan att påverka prestandan.

Motviktstruckar för alla behov

De nya motviktstruckarna erbjuder en unik kombination av valfrihet och hållbarhet. De bygger på en innovativ teknisk plattform som är kompatibel med alla typer av energisystem och fungerar lika effektivt med dieseldriven motor som elektriskt försörjda med exempelvis bly-syrabatterier, litiumjonbatterier eller bränsleceller. Vid in- och utlagring i trånga utrymmen i lagerhallen eller vid tuffa arbeten utomhus: Linde hjälper dig att välja rätt truck och energilösning. Vi kan lova att alla våra kunder får den bäst passande trucken för det aktuella användningsområdet, utan att behöva kompromissa.

Plattformen har utvecklats med stöd av omfattande marknadsundersökningar. Inom ramen för våra ”Truck Clinics” har utvecklare intervjuat nästan 1 000 kunder och säljare från 26 länder. På så sätt har de kunnat skapa sig en övergripande bild av produktbehov, prestandakrav och betydelsen av vissa funktioner.

E som i enastående: E20 – E35

Truckarna E20 – E35 är perfekt utrustade för användning inomhus. De är kompakta i konstruktionen och lättmanövrerade, vilket innebär hög omlastningskapacitet även i trånga utrymmen.

Läs mer

Det bästa av två världar: X20 – X35

Truckarna X20 – X35 når nya prestandanivåer för elektriskt drivna truckar. De kombinerar de elektriskt drivna truckarnas karakteristiska dynamik och flexibilitet med kraften och robustheten hos dieseltruckar – men är helt utsläppsfria.

Läs mer

Märkbart bättre: H20 – H35

H20 – H35 representerar allt som traditionellt utmärker en Lindetruck: säkerhet, prestanda, ergonomi och robusthet – fortfarande oöverträffat tack vare den hydrostatiska drivningens precision och kraft.

Läs mer

Prestanda på högsta nivå

De nya motviktstruckarna har en enastående omlastningskapacitet redan i standardutförandet. De går dessutom att optimera för det aktuella användningsområdet med hjälp av en mängd tillval och kundanpassade lösningar. Unika elektriska motviktstruckar med kraften som en dieseldriven: ett miljövänligt alternativ som inte kompromissar med prestanda och robusthet. Den centrala delen är en nyutvecklad synkron reluktansmotor med permanentmagneter som ökar truckens prestanda och energieffektivitet. Vibrationerna, bullret och avgaserna som förknippas med dieseltruckar är borta, samtidigt som chassiet och konstruktionen är utformade att klara av hög belastning. Kombistyraxeln gör E-modellerna extra lämpliga för trånga utrymmen och gångar. X- och H-modellerna med robust pendelaxel och lång hjulbas är perfekta att använda utomhus.

Imponerande körupplevelse

Ännu bättre synfält i dieseltrucken H20 – 35 från Linde Material Handling

Även den här generationen motviktstruckar har högsta ergonomi som standard. Truckarna erbjuder maximalt utrymme i förarhytten. Ergonomiska säten och ett enastående manövreringskoncept kombineras med ett ännu bättre synfält för en optimal körupplevelse. Föraren har enastående sikt över både last och omgivning. Det minimerar fel och stopp i processerna och maximerar produktiviteten. Samtidigt ger det breddade armstödet med fritt konfigurerbara reglage ökad komfort. Den omfattande vibrationsisoleringen av stativ, axlar och chassi möjliggör ett skonsamt arbete för truckföraren.

Välkommen ombord: Här får du en 360°-vy från trucken.

Optimalt skydd för fotgängare, truck och omgivning

De nya motviktstruckarna optimeras löpande för att nå högsta säkerhet. Deras låga tyngdpunkt ger dem högsta möjliga stabilitet. Chassiet, hytten och stativet är konstruerade så att de ger så obegränsad sikt som möjligt över truck, last och omgivning. Dessutom finns det toppmoderna säkerhetssystem, bland annat standardassistanssystem som Linde Load Assist, som minskar risken för vält- och lastolyckor, och Linde Curve Control som reducerar hastigheten i kurvor.

Tillvalet Linde Motion Detection upptäcker rörelser inom en omkrets på 180 grader bakom trucken, och hindrar den automatiskt från att backa vid eventuell kollisionsrisk. Lindes LED Stripes, som också finns som tillval, växlar automatiskt färg mellan vitt och rött beroende på truckens körriktning. Det finns även andra assistanssystem som ökar säkerheten för fotgängare, truck och omgivning.

Utmärkta anslutningsmöjligheter

De nya motviktstruckarna är utrustade med omfattande system för säker datainsamling- och överföring redan från fabrik, vilket gör det enkelt att integrera dem i nätverksbaserade processer. Till och med i basversionerna är det enkelt att installera uppdateringar och vid behov aktivera digitala extrafunktioner, t.ex. lastviktsindikatorn. Via ett intelligent styrsystem kan truckarna anpassas individuellt till föraren och integreras i ett befintligt fleet management-system. Viktiga parametrar och prestandadata kan hämtas och analyseras när som helst, vilket ökar truckarnas tillgänglighet. Även energihanteringen kan anslutas till nätverket. Hos de elektriska motviktstruckarna E och X registrerar och analyserar den uppgifter om truckarnas laddningsnivå och laddningsinfrastrukturens nyttjandegrad.

Fördelar

Prestanda

Genom att kombinera de bästa funktionerna hos de elektriskt och dieseldrivna motviktstruckarna har vi uppnått en helt ny prestandanivå.

Ergonomi

De nya förarplatserna och det enastående synfältet skapar en bekväm körupplevelse.

Säkerhet

Fri sikt och toppmoderna säkerhetssystem innebär optimalt skydd för fotgängare, truck och omgivning.

Uppkopplingsmöjligheter

Eftersom datainsamling och -överföring är standardfunktioner är truckarna perfekta att integrera i nätverksbaserade processer.