Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Linde BlueSpot™

Blått ljus för mer säkerhet
Linde BlueSpot™ används hos en dryckestillverkare

Säkerheten framför allt! Men under arbetsdagen – till fots eller under truckkörning – tappar medarbetarna ibland blicken på eventuella risker. De är ouppmärksamma eller är koncentrerade på uppgiften. Starka ljud distraherar och kan överrösta viktiga varningssignaler. Det kan leda till risker och olyckor på anläggningen. Den innovativa körvägsvarnaren Linde BlueSpot™ minimerar risken helt ljudlöst.

LED-ljuset i Linde BlueSpot™ sitter på förarskyddstaket och skickar en blå varnande ljuspunkt mot golvet. Den varnar fotgängare och andra truckförare för att trucken närmar sig. Denna optiska lösning från Linde Material Handling drar intuitivt uppmärksamheten till truckar i rörelse. Både i truckgångar och i skymda korsningar ökar säkerheten betydligt.

Linde BlueSpot™ i aktion

Anspråkslös men inte osynlig

Linde BlueSpot™ består av två bländfria starka LED-ljus som projicerar en blå ljuspunkt på golvet. Du kan ställa in den så att den antingen blinkar eller lyser konstant. Både vid framåtkörning och vid backning visas ljuspunkten några meter i truckens körriktning. Och livslängden är imponerande: Linde BlueSpot™ har en livslängd på över 20 000 timmar eftersom LED-tekniken ger starkt ljus med låg strömförbrukning.

Säker och robust

Körvägsvarnarens elektriska komponenter skyddas enligt skyddsklass IP67. De är optimalt skyddade mot yttre påfrestningar: Linde BlueSpot™ är vattentät – gäller även vid rengöring med högtryck – och dammtät. Varningslamporna påverkas inte heller av skakningar eller vibrationer.

Linde BlueSpot™ för eftermontering

maintenance-repair_working_1200

BlueSpot™-familjen som eftermonteringssats

Linde BlueSpot™ finns inte bara med blått ljus. Linde har utvecklat två varianter till som kan eftermonteras för tydliga signaleringar och riktningsangivelser.

Linde BlueSpot™ med blå körriktningspil

Blå riktningspil

Ljuset som projiceras har formen av en blå pil som pekar i körriktningen. Truckens körriktning framgår tydligt även i skymda korsningar.

Linde BlueSpot™ med rött LED-ljus

Rött ljus

Linde BlueSpot™ med rött LED-ljus är framför allt ett bra val om blå används för andra varningar, eller om underlaget bättre återkastar rött ljus.

Trevlig och säker ledsagare

Tack vare de starka LED-lamporna i Linde BlueSpot™ uppmärksammas medarbetarna på ett trevligt men effektivt sätt på truckar i rörelse. Inga starka ljud – som kanske skrämmer personerna i närheten – och inga risker. Lindes varningssignallösningar är populära och accepteras snabbt i miljöerna där de används. Även besökare som är nya i miljön ser instinktivt Linde BlueSpot™ som en varning och reagerar därefter.

Säkerhet genom innovation

Fördelarna i korthet

  • Körvägsvarnare: Högre säkerhet i truckgångar och skymda korsningar
  • Indikering i god tid: Punkten visas på golvet en bit i förväg och ger tid att gå undan
  • Säkerhet i alla riktningar: Kan användas både vid framåtkörning och backning
  • LED-teknik: Starkt bländfritt ljus med låg strömförbrukning
  • Lång livslängd: Mycket låg arbetstemperatur
  • Robust: Okänslig för skakningar, vibrationer och högtryckstvättning
  • Mångsidig: LED-ljus med röd eller blå ljuspunkt eller blå riktningspil
  • Accepteras snabbt av förare och fotgängare: Inga störande varningsljud

Linde BlueSpot™

Linde TruckSpot

Smala gångar, korsningar med dålig sikt och oöverskådliga områden gör det svårt för fotgängare att i tid se en truck som backar. Linde TruckSpot är ett optiskt varningssystem som avger en ljussignal.

Läs mer