Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Motviktstruck

Hög precision och prestanda
Motviktstruckar från Linde Material Handling är dina bästa medhjälpare i lagret

Motviktstrucken är din bästa kollega inom intralogistiken. Det är en mångsidig och effektiv truck som passar utmärkt för transport och materialhantering i lagerhallar, produktionsanläggningar och för arbete utomhus.

Linde Material Handling erbjuder motviktstruckar för alla branscher och behov – och har gjort det med framgång i över 60 år. Lindes utbud av truckar är unikt: Det omfattar 77 serier med upp till 382 modellvarianter och över 10 000 utrustningstillval. Kärnan är alltid produktivitet, säkerhet och ergonomi.

Elektrisk och dieseldriven motviktstruck

Elektrisk eller dieseldriven motviktstruck – det är en viktig fråga inom lager och produktion. Det är framför allt platsen som avgör valet av motviktstruck: En elektrisk motviktstruck passar perfekt för lagerhallar, eftersom den inte släpper ut några avgaser och arbetet utförs mer eller mindre ljudlöst. Utomhus används ofta motviktstruckar med förbränningsmotor, eftersom det här är enkelt att tanka med gas eller diesel. Eftersom dieseltruckar dessutom är otroligt tåliga klarar de även besvärliga väderförhållanden.

Elektrisk motviktstruck

Linde erbjuder ett stort urval av elektriska motviktstruckar som utan problem klarar laster på mellan 1 000 och 8 000 kilo. Deras styrka ligger i precision och smidighet, vilket ger en hög hanteringskapacitet. Linde har utvecklat en stark framdrivningsteknik med ett finkänsligt drivsystem för att snabbt kunna lyfta och transportera last. Alla eldrivna modeller är lätta att köra och har en underhållsfri kompaktaxel, vilket gör att de elektriska motviktstruckarna kan manövreras med millimeterprecision.

Elektrisk motviktstruck E30 från Linde Material Handling
Dieseltruck H16 från Linde Material Handling

Dieseldriven motviktstruck

Sedan många år tillbaka är det Linde som sätter standarden för produktiviteten och effektiviteten hos motviktstruckar med förbränningsmotor. Det stora utbudet av dieseltruckar omfattar lastnivåer från 1,4 upp till 18 ton. Med den hydrostatiska drivningen, dubbelpedalstyrningen och manövreringselementen hos Linde Load Control kan föraren utföra alla kör- och lyftrörelser snabbt och med precision. Tack vare den effektiva kraftöverföringen och den intelligenta styrningen har dieseltruckarna alltid kapacitet så det räcker.

Motviktstruck med nya måttstockar: Lindedieseltrucken H20 - H35 i arbete i ett lager

H20 - H35: Perfektion in i minsta detalj

Diesel- och gasoltruckarna H20 - H35 är de första motviktstruckarna i en ny generation där Linde än en gång sätter standarden för prestanda, ergonomi, säkerhet och digitalisering. Motviktstruckarna är framtagna med truckföraren i åtanke. Genom en studie baserad på närmare 1000 truckförare och truckansvariga från 26 länder är diesel- och gasoltruckarna H20 - H35 resultatet för att kunna leverera lösningar som inte bara möter dagens behov, utan även morgondagens. Det beprövade hydrostatiska drivsystemet utgör den tekniska plattformen och överför kraften hos industrimotorn till drivhjulen och lyfthydrauliken utan några förluster. Den robusta konstruktionen ger även en lång livslängd med få servicetillfällen.

Läs mer om den nya generationens truckar

Motviktstruck direkt från fabrik

Rådgivning om finansiering av en motviktstruck

Den som vill köpa en ny motviktstruck från Linde får också ett individuellt finansieringskoncept som säkerställer en optimal kostnadseffektiviteten. Det innebär att man inte alltid måste köpa nytt. Leasing, rental, hyrköp och korttidshyra är också alternativ som finns.

Begagnad motviktstruck

Nystartade och växande företag, eller verksamheter med varierande drifttimmar, letar efter möjligheter att uppfylla sin krav på ett både ekonomiskt och tillförlitligt sätt. Våra begagnade motviktstruckar är omfattat renoverade och ett prisvärt alternativ med samma höga kvalitet. Utifrån en komplett truck- och servicehistorik samt noggranna kontroller när trucken återlämnas väljer Linde ut de bästa truckarna till flottan för begagnade truckar.

Tändningslåset hos en kontrollerad begagnad truck från Linde

Hyr motviktstruck

Hyrtruck från Linde i drift

För många verksamheter är den bästa ekonomiska lösningen att hyra en motviktstruck istället för att köpa en – till exempel vid säsongstoppar eller inför stora evenemang. Lindes truckuthyrning omfattar inte bara snabb leverans av de truckar du behöver – du får även rådgivning och stöd från våra experter. Med vår truckuthyrning får verksamheter tillgång till snabba och flexibla lösningar, och kvalitet när det behövs som mest.

Uppkopplad motviktstruck

En motviktstruck klarar mycket – en flotta klarar ännu mer. Det som krävs är en digital flotthantering. Hit hör exempelvis identifiering av truckar som ofta råkar ut för fel, blir överbelastade eller inte har en tillräcklig nyttjandegrad. Med fleet management-systemet Linde connect tillhandahålls exakt den information som den truckansvarige behöver för att effektivisera truckflottan – oberoende av ort och storlek, om truckarna är nya eller gamla eller från helt andra tillverkare.

Motviktstruckar arbetar tillsammans i ett lager.

Konstruktionen hos en motviktstruck

De viktigaste kännetecknen hos en motviktstruck är lyftanordningen fram och motvikten bak. På lyftanordningen finns två gaffelarmar där avståndet kan justeras och lyftas via hydrauliksystemet.

Illustration av konstruktionen hos en motviktstruck

1: Brytblock 2: Lyftmast 3: Lyftkedja 4: Lyftanordning 5: Gaffelarmar 6: Motorrum/batteri 7: Motvikt 8: Skyddstak med ovanliggande tiltcylindrar

Drivsystem för motviktstruckar

Det är inte bara anskaffningskostnaderna som är viktiga när man köper en motviktstruck, utan även drifts- och energikostnaderna spelar en viktig roll. Förutom förbränningsmotorer och bly-syrabatterier hör litiumjonbatterier och bränsleceller i allt högre grad till de lösningar som många föredrar. Linde erbjuder den modernaste tekniken och servicen oberoende av energisystem.

Linde erbjuder fyra olika energisystem för motvikstruckar:

Förbränningsmotor

Motviktstruckar med förbränningsmotor har en fördel jämfört med andra system: Tack vare den höga markfrigången passar de utmärkt även på väldigt ojämna markytor. Dessutom imponerar de framför allt med sin höga motoreffekt.Dessa dieseltruckar

Bly-syrabatteri

Elektriska motviktstruckar med bly-syrabatterier är fortfarande väldigt populära när man behöver kunna byta batteri vid flerskiftsarbete eller när motviktstruckar inte utnyttjas hela tiden. De kan exempelvis passa detaljhandlare som bara behöver trucken på dagtid under ett par timmar för att lasta och lossa.Dessa elektriska motviktstruckar

Litiumjonbatteri

Medlitiumjonteknik (Li-ION) slipper man dyra och tidskrävande batteribyten, eftersom batteriet kan snabbladdas även under korta arbetsraster.

Bränslecell

Det tar bara en till tre minuter för en motviktstruck medbränslecell att fulltankas med vätgas. Truckens höga tillgänglighet är en stor fördel vid framför allt tidspressat flerskiftsarbete.

Våra motviktstruckars historia

Med dieseltrucken H20 - H35 sätter Linde nya branschstandarder för motviktstruckar.

2019: En ny generation dieseldrivna motviktstruckar

Med de effektiva, smidiga och uppkopplade dieseltruckarna i1202-serien sätter Linde nya branschstandarder för motviktstruckar.

Linde Material Handling firar produktionen av den 111 111:e eldrivna motviktstrucken.

2017: Elektrisk motviktstruck nummer 111 111

Linde firar att den 111 111:e eldrivna motviktstrucken har tillverkats i 386-serien med truckmodellerna E12–E20 som kom ut på marknaden 2006.

Tal av Sabine Neuß i samband med överlämningen av den 750 000:e motviktstrucken från Linde Material Handling till kunden.

2014: 750 000:e motviktstrucken och Lindes första WoMH

Linde firar att den 750 000:e motviktstrucken tillverkats. Över 6 000 branschbesökare kommer till den första World of Material Handling-mässan (WoMH).

Motviktstruck från Linde Material Handling med bränslecellsmotor framför en vätgastank

2009: Motviktstruck med hybridmotor och bränsleceller

För första gången presenterar Linde prototyper med alternativ drivning. Sedan 2010 erbjuder Linde som första trucktillverkare i Europa serietillverkade bränslecellstruckar.

Truckförare kör en motviktstruck från Linde Material Handling på parkourbanan under Stapler Cup 2005

2005: Truckförarnas mästerskap

StaplerCup gör premiär. Över 1 500 förare deltar i det första tyska mästerskapet för truckförare.

Motviktstruck i 351-serien från Linde Material Handling lyfter rör.

1985: Den revolutionerande motviktstrucken

Serie 351 revolutionerar truckvärlden. I toppklassen – med en lastkapacitet på 2–3,5 ton – satte denna dieseltruck en ny standard inom design och hanteringskapacitet.

Den första elektriska motviktstrucken från Linde Material Handling

1971: Den första elektriska motviktstrucken från Linde

På Hannovermässan 1971 hade den första elektriska motviktstrucken från Linde världspremiär.

Hubtrac – den första motviktstrucken från Linde Material Handling

1959: Den första motviktstrucken från Linde

Framgångssagan för Lindes motviktstruckar börjar 1959: Hubtrac är den första motviktstrucken med hydrostatisk drivning.