Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Elektrifiering utan kompromisser

Kraftfulla eltruckar
Den elektriska motviktstrucken X35 från Linde Material Handling i arbete

Motviktstruckar används ofta i tuffare miljöer med transporter på ojämnt underlag, i dammiga och smutsiga ytor och varierande temperaturer. Tidigare har den robusthet och prestanda som krävs för det enbart funnits hos dieseltruckar, men med vår nya X-serie med truckar som hanterar laster från två upp till fem ton förenar vi kraften och prestandan hos förbränningsdrivna truckar med de miljömässiga fördelarna med eldrift.

  • Miljövänligt alternativ
  • Kraftfull och robust design
  • Dynamisk och flexibel
  • Hög säkerhetsstandard
  • Låga underhållskostnader
  • Smart uppkoppling som standard

Är elektrifiering rätt för er?

Att gå från en dieseldriven till en elektriskt driven truckflotta kan innebära stora förändringar och det är många viktiga aspekter att ha i åtanke. Vad innebär övergången till en elektrisk truckflotta för din verksamhet? Hur påverkas kostnadsaspekterna och vilka ekonomiska fördelar finns det med att byta? Behövs särskilda underhåll?

Vi erbjuder en kostnadsfri analys och rådgivning med våra specialister för att reda ut dessa frågor åt er och hitta rätt lösning för just er verksamhet.

Fördelar med Lindes X-serie

Hög standard på säkerhet och ergonomi

Truckarnas konstruktion och optimerade sikt gör dem till de säkraste i sin klass. Den ljudlösa dynamiken är bara ett av de många ergonomiska förbättringar som truckarna besitter och gör det till en unik körupplevelse.

Servicevänlig design

Truckarna i X-serien har moduluppbyggda komponenter som är lätta att komma åt. Enklare servicearbeten kan föraren till och med genomföra på egen hand.

Hållbarhet utan att kompromissa

Truckarna är utvecklade från ett hållbarhetstänk som täcker hela livscykeln. Hållbara energikällor gör att de inte genererar några C02-utsläpp.

Kraftfull prestanda

Tack vare motorerna är de elektriska truckarna i X-serien lika kraftfulla som sin dieseldrivna motsvarighet

Extremt uthålliga

Tuffa förhållanden, dammiga miljöer eller extrema temperaturer är inte något hinder för truckarna i X-serien.

Utvecklade för smart uppkoppling

Truckarna är utvecklade för att enkelt kopplas upp i redan uppsatta system. Uppdateringar kan enkelt laddas upp samtidigt som du får åtkomst till viktig truckdata.

Kraftfull prestanda

De elektriska motviktstruckarna i Lindes X-serie är lika kraftfulla och robusta som förbränningsdrivna truckar, även under extrema förhållanden. Nyckeln till det är de synkrona reluktansmotorerna (SRM+) som möjliggör en prestanda som hittills inte funnits hos eltruckar. Tack vare de moderna elektriska motorerna elimineras vanligt förekommande problem hos dieseltruckar – vibrationer, oljud och avgaser – och du får istället ett tyst och miljövänligt alternativ.

Chassit är konstruerat för att klara av de mest extrema förhållandena, vilket möjliggör körning på ojämnt underlag. Det är möjligt tack vare den långa hjulbasen och stora däcken kombinerat med den vibrationsfria drivaxeln. Alla enheter är hermetiskt tillslutna vilket gör att inte heller smuts och damm rår på truckarna.

Lindes X-truckar garanterar maximal prestanda helt elektriskt.
Det nya drivkonceptet hos de elektriska motviktstruckarna X20 – X35 från Linde Material Handling

Drivkoncept

Ett innovativt vätskekylningssystem säkerställer att kraftenheterna installerade på drivaxeln arbetar i en optimal temperatur. Det garanterar att föraren kan nyttja effekten även vid extrema förhållanden vid flerskiftsarbete.

Synkrona reluktansmotorer hos de elektriska motviktstruckarna X20 – X35 från Linde Material Handling

Synkrona reluktansmotorer (SRM+)

SRM+ garanterar högre prestanda och energieffektivitet jämfört med traditionella system.

Hög standard på säkerhet och ergonomi

Truckarna i X-serien är de säkraste i sin klass. Konstruktionsmässigt ger truckens låga tyngdpunkt, tillsammans med den högt placerade styraxeln och de ovanliggande tiltcylindrarna hög stabilitet i kurvor och säker lasthantering. Linde Curve Assist, som ingår som standard, reducerar automatiskt hastigheten i kurvor. Linde Load Assist, också det en standardfunktion, begränsar lyft- och tiltfunktionen när gaffelvagnen överstiger sin maxkapacitet. In- och urstigning sker utan skaderisk tack vare det låga, breda och halksäkra insteget. Den automatiska parkeringsbromsen förhindrar att trucken oavsiktligt rullar iväg.

Upptäck fler säkerhetslösningar

Truckarna i X-utförande är utvecklade för att ge bästa möjliga körupplevelse. Förarplatsen är rymlig och syftar till att förbygga spända muskler och trötthet. Reglagen är placerade nära till föraren för att minska belastning på kroppen och tack vare det frånkopplade chassiet känns körningen jämn och behaglig även på ojämna underlag.

Komforthytt till Linde X20 – X35

Optimerad sikt

Den slimmade stativkonstruktionen, smala A-stolparna och låga frontplåten säkerställer att föraren har en bekväm position med optimal sikt över last och omgivning.

Generöst förarutrymme i de elektriska motviktstruckarna X20 – X35 från Linde Material Handling

Förarens arbetsplats

I den rymliga och ljusa hytten har föraren gott om plats. Alla viktiga reglage är placerade i omedelbar närhet till föraren, vilket minskar den fysiska belastningen.

Armstöd i X30 från Linde Material Handling

Armstöd

Armstödet, som finns i flera varianter, ger truckföraren optimalt stöd och säkerställer enkel manövrering av alla viktiga funktioner på ett ergonomiskt sätt. En mängd reglage, såsom Linde Load Control, är integrerade i armstödet för att minimera förarens fysiska belastning.

Bekväm sätesvariant från Linde

Olika sätesvarianter

Ett flertal förarstolar erbjuder extra komfort och skyddar aktivt mot belastningsskador. Luftfjädring och svankstöd ger extra komfort medan stolsvärme och aktiv stolsventilation säkerställer bekväm körning utomhus, oavsett väder.

En 7-tumsskärm visar information om last och bilder från kameran.

Full koll på viktiga parametrar

En 3,5-tumsskärm ingår som standard på truckarna och ger föraren en överblick över all viktig information, som exempelvis batteriindikator, varningslampor och drifttimmar. Som tillval finns en 7-tumsskärm som bland annat visar indikationer från Linde Safety Pilot och bilder från kamerasystemen.

Inuti X20 – X35 med luftkonditionering

Luftkonditionering

När trucken används utomhus är en hytt med kraftfull uppvärmning och luftkonditionering avgörande för förarens välbefinnande och produktivitet. Därför är X-truckarna med hytt utrustade med ett avancerat system för värme och luftkonditionering (tre munstycken för föraren, två i fotutrymmet, och tre som tar bort imma på vindrutan) som ger en behaglig arbetsmiljö oavsett utomhustemperatur.

Mekanisk separering av styraxel, drivning och stativ hos de elektriska motviktstruckarna X20 – X35 från Linde Material Handling

Mekanisk separering av styraxel, drivning och stativ

Eftersom förarplatsen är isolerad från drivning, styraxel och stativ överförs betydligt färre stötar och vibrationer, vilket minskar den fysiska påfrestningen på föraren. En gummiupphägning separerar dessutom ramen och chassit från drivaxeln så att föraren skyddas även på ojämna underlag.

Elektronisk dämpning av stativets ändlägen på de elektriska motviktstruckarna X20 – X35 från Linde Material Handling

Elektronisk dämpning av stativets ändlägen

För att undvika att föraren nås av stötar och vibrationer är stativets ändlägen elektroniskt dämpade. Det minskar även slitaget på stativet.

Utvecklade för smart uppkoppling

De elektriska motviktstruckarna är utrustade med omfattande system för säker datainsamling- och överföring, vilket gör att de enkelt kan integreras till befintlig infrastruktur, fleet management-system och andra digitala processer. Flera sensorer samlar in data som kan användas för exempelvis ruttplanering, underhåll eller fjärrdiagnoser. Data överförs säkert via en trådlös anslutning som även kan användas till att installera uppdateringar och nya funktioner. De här möjligheterna ökar truckarnas tillgänglighet. Med hjälp av data gällande laddningsnivå och kapacitet kan du som kund optimera hur flottan används.

Truckansvarig använder sig av Linde connect:desk.

Servicevänlig design

Servicetekniker från Linde som mekar på en truck.

Alla moduler och komponenter är optimerade mot slitage och kräver betydligt mindre underhåll än traditionella motviktstruckar. Servicekomponenterna är lätta att komma åt och att byta. Viktiga enheter som exempelvis stativ går snabbt att montera bort och byta. Föraren har möjlighet att på egen hand utföra enklare underhållsarbeten med hjälp av instruktioner på skärmen, vilket minskar behovet av en servicetekniker och sänker underhållskostnaderna.

Linde Truck Health Management övervakar kontinuerligt viktiga truckparametrar och kan, om kunden önskar, informera Lindes truckservice direkt när viktiga värden når en kritisk nivå. Det gör det möjligt att vidta förebyggande åtgärder som förbättrar truckarnas tillgänglighet. Dessutom kan nödvändiga servicearbeten planeras i god tid och förberedas bättre, vilket minskar antalet servicebesök, och på så sätt även kostnaden.

Hållbarhet utan att kompromissa

Med Lindes X-serie har du möjlighet att investera i en hållbar lösning utan att göra avkall på truckarnas prestanda. Vi erbjuder en truckserie med de miljövänliga fördelarna hos en eltruck med samma prestanda och kraft som en dieseldriven. Modellerna avger inga farliga avgaser samtidigt som bullret minskar markant.

Används hållbara energikällor kan truckarna nyttjas utan att generera några CO2-utsläpp, vilket inte bara sänker kostnaderna utan även ert totala koldioxidavtryck. Elektriska truckar främjar även ett hållbart resursanvändande på lång sikt – exempelvis kan litiumjonbatterier få ett nytt liv.

Linde X50 i arbete i utomhusmiljö.

Referenser

Lindes X35 lastar dryck hos Ensinger.

Grön truckflotta hos Ensinger Mineral-Heilquellen

Linde X35, som hanterar laster på upp till 3,5 ton, har imponerat på den anrika mineralvattenproducenten Ensinger Mineral-Heilquellen med sin gröna kraftfulla prestanda. Beläget i Ensingen, nära Stuttgart, har företaget värnat om miljön långt innan det blev trendigt. I över 50 år har de bearbetat en av världens mest värdefulla resurser - mineralvatten direkt från källan.

Läs hela kundreportaget

Prestandan sätts på prov hos Eibach Oberflächentechnik

Hos Eibach Oberflächentechnik GmbH (EOT) har gasoltruckar alltid varit en självklarhet. Tills de fick testa på Linde X35. EOT specialiserar sig på korrisionsskydd och är kända för sina snabba leveranstider, något som sätter höga krav på truckarnas prestanda - här kommer Linde X35 in.

Läs hela kundreportaget
Lindes X35 ute i arbete hos EOT.

Produkter

Linde X20 – X35

Lyftkapacitet från 2 – 3,5 ton

Läs mer

Linde X35 – X50

Lyftkapacitet från 3,5 – 5 ton

Läs mer