Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Roadster – innovationen som förbättrar sikt och säkerhet

10 aug. 2016

Det började med ett önskemål från förarna hos en kund: ”Vi vill ha ett större synfält från våra truckar.” Ett samarbete inleddes, och nu har förarnas önskan blivit ännu en innovativ Linde-produkt – Linde Roadster.

Lindes eltruckar i modellerna E20-E35 tillhör några av Europas bästsäljande motviktstruckar. Modellserien är, liksom Lindes övriga motviktstruckar, utrustad med toppmonterade tiltcylindrar vilket Linde utnyttjat i sin senaste innovation – banbrytande Linde Roadster. Roadsterkonceptet innebär att trucken helt saknar A-stolpar, vilket ger föraren en unik överblick över körfältet vilket väsentligt ökar säkerheten.

– A-stolparna skymmer sikten för förarna. På Roadstern är sidostolparna borttagna och sikten blir därför mycket bättre, säger Peter Hasselgren, produktansvarig på Linde.

Efter kundönskemålet som startade tillkomsten av Roadstern väcktes idén hos Lindes utvecklingsavdelning: Vad händer om vi tar bort A-stolparna och monterar en ruta av säkerhetsglas i taket?

Sagt och gjort. En modell togs fram, och när den presenterades på ett större kundlager blev det en succé. Förarna var så entusiastiska att det stod klart att den tidiga designen av trucken därefter kunde gå in i produktionsfasen.

Som alla Linde-truckar har Roadstern genomgått hårda tester för att uppfylla Lindes höga kvalitetskrav, speciellt när det gäller säkerhet.
– Vi jobbar hela tiden med att förbättra säkerheten i våra truckar och det här är en innovation i den riktningen, säger Peter Hasselgren.

Maximal sikt – ökad säkerhet

Sikt med Linde Roadster

Oslagbar sikt med Linde Roadster

För truckföraren är ostörd sikt en förutsättning för att kunna framföra trucken på ett säkert sätt. Med Roadster förbättras förarens sikt både uppåt och framåt. De döda vinklarna försvinner och föraren kan manövrera trucken effektivare och säkrare i vissa situationer. Säkerhetsglaset i taket skyddar mot fallande gods samtidigt som föraren tydligt ser godset som ska hanteras.

Generöst grundutförande

Linde Roadster lanseras som tillval för samtliga Lindes eltruckar i modellerna E20-E35. Truckarna i Roadsterutförande har samma generösa grundspecifikation som motsvarande standardmodell, exempelvis dubbla pedaler, Linde Load Control och drivaxel med dubbla drivmotorer. Det finns självklart även möjlighet att montera komfortfunktioner som display för Linde Safety Pilot, skrivplatta eller terminalfäste.