Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Motviktstruck 1202

Nästa generations truck är här
Nya motviktstrucken 1202 från Linde Material Handling

Våra nya motviktstruckar 1202 representerar allt som Lindetruckar alltid har stått för: de är robusta, säkra, ergonomiska och kostnadseffektiva. Och det som är nytt är ännu bättre än tidigare. Sikten är väsentligt förbättrad och förarmiljön besvarar den globala truckförarkårens samlade önskemål. Nya Linde 1202 är inte bara en ny truck - utan en helt ny truckgeneration.

Highlights Linde 1202

• Uppkopplad som standard
• Effektiv, kraftfull industrimotor ger minskad bränsleförbrukning
• Motorn överträffar EU:s emissionkrav steg 5
• 20 procents ökad sikt framåt
• Lågt och brett insteg
• Rymligt förarutrymme
• Brett urval av tillgängliga säkerhetslösningar
• Upp till 30 procent mer ekonomisk än andra alternativ på marknaden

E-handel, digitaliserade affärsprocesser och allt mer effektiviserad materialförsörjning – kraven på dagens materialhantering ökar ständigt. För att kunna leverera lösningar som möter kundernas behov, har Linde i utvecklingen av nästa generations motviktstruck gjort ett omfattande researcharbete för att förstå vilka faktorer som är viktiga för kundernas verksamhet idag – och i morgon. Linde har genomfört tester på de flesta av marknadens fabrikat, pratat med kunder och intervjuat truckförare. Närmare 1 000 truckförare och truckansvariga från 26 länder runt om i världen har fått ge sin syn på motviktstruckar och tyckt till om allt från instegsdesign till tillgänglighet vid service.

– Arbetet har pågått under flera år och är den mest omfattande research som Linde har gjort någonsin. Det har resultaterat i en truck som är helt ny från grunden, säger Peter Hasselgren, Product Management på Linde.

Nya 1202 är en serie förbränningsdrivna motviktstruckar för laster mellan 2 och 3,5 ton. En truck helt utvecklad efter kundernas behov. Och inte bara en ny truck, utan en helt ny truckgeneration med överlägsen kapacitet som sätter nya standarder för säkerhet, produktivitet och tillgänglighet.

Uppkopplad som standard

Nya Linde 1202 är uppkopplad som standard, vilket innebär att digitala funktioner enkelt kan läggas till när kunden önskar det. Den uppkopplade tekniken ger tillgång till truckdata som sänker kostnaderna och ökar effektiviteten. Samtidigt kan serviceintervallerna optimeras genom fjärrdiagnostik och förebyggande underhåll vilket ökar truckarnas tillgänglighet.

Oslagbar sikt

Ostörd sikt är en viktig faktor för snabb, precis och säker truckkörning. Tack vare den optimerade designen av chassi, hytt och mast har föraren ännu bättre sikt - åt alla håll. De smala A-stolparna i kombination med asymmetriska mastprofiler ger föraren en bra översikt över last och omgivning. Tillsammans med förstärkt glastak och helglasade dörrar får föraren optimal sikt uppåt och åt sidorna.

Sikten framåt har ökat med hela 20 procent jämfört med föregående modell.

Förbättrad ergonomi

På Linde utvecklas truckar alltid med föraren i fokus, och nya Linde 1202 är inget undantag. Här anser man att en truck inte bara är ett verktyg för att förflytta gods från punkt A till punkt B, utan även en arbetsplats. Ju mer bekväm föraren är i sin arbetsmiljö, desto säkrare och effektivare kommer arbetet att genomföras. I utvecklingen av Linde 1202 har det lagts stor vikt på att minska onödig belastning på föraren. Med funktioner som multifunktionellt armstöd och dubbelpedaler kan föraren styra truckens funktioner så ergonomiskt som möjligt. Trucken har även utrustats med ett lågt och brett insteg, ett rymligt förarutrymme och ett brett urval av ergonomiska tillval – från förarstolar till anpassningsbara funktionsknappar.

Säkerheten först

Med ”Vision Zero” har Linde målet att helt eliminera olyckor inom materialhantering. Linde 1202 är ett viktigt steg i det arbetet. Tack vare genomtänkt design, överlägsen sikt och en hög säkerhet som standard skyddas både människor och gods. Truckarna finns tillgängliga med ett brett urval av säkerhetslösningar – exempelvis belysningssystem som LED Stripes och VertiLight och intelligenta assistanssystem som Linde Safety Guard och Linde Safety Pilot.

Ny motor uppfyller kommande EU-krav

I trucken sitter en ny effektiv industrimotor från Deutz som ger mer kraft vid lägre varvtal.

– Den är mycket effektiv, ger lägre bränsleförbrukning och överträffar EU:s emissionskrav som kommer under 2020, förklarar Peter Hasselgren.

Linde 1202 är också en mer hållbar förbränningstruck. Den finns med diesel-, gasol- och CNG-drift, och i många verksamheter kommer förbränningsdrivna truckar spela en fortsatt viktig roll. Därför har Linde lagt stor vikt på att optimera energikonsumtionen och öka hanteringskapaciteten samtidigt som utsläppen minskar.

– Med nya Linde 1202-serien har vi, med hjälp av klassledande produktivitet och låg bränsleförbrukning, den mest kostnadseffektiva trucken på marknaden.

Linde 1202 är också starten för en ny era i Lindes produktion – denförsta modellen baserad på en ny plattform. I framtiden kommer både förbrännings- och eldrivna motviktstruckar att bygga på samma plattform. Oavsett drivsystem kommer Linde att kunna erbjuda likvärdiga truckar för alla applikationer.

Som sagt, Linde 1202 är inte bara en ny truck, utan ett nytt sätt att tänka och utveckla truckkoncept. Det gör de nya truckarna till de mest kostnadseffektiva på marknaden och kommer göra materialflöden säkrare och mer produktiva hos Lindes kunder.