Finns det en säkrare truck än den här?

2017-jan-23

Att Lindetruckar syns och sticker ut, det vet vi sedan tidigare. Men den här Roadstern med ett speciellt säkerhetskoncept är något alldeles extra!

Först och främst – färgen. – Safety colour, självlysande och reflekterande, utvecklad för att trucken ska synas extra bra i mörka miljöer, säger Jakob Saf, försäljningschef på Linde.

Förutom den unika färgen är trucken utrustad med två andra unika detaljer.

Säte med självlysande säkerhetsbälte

Självlysande säkerhetsbälte.

Orange Belt, marknadens smartaste säkerhetsbälte. Ett system som säkerställer att föraren använder säkerhetsbältet. Om bältet inte är knäppt kan trucken nämligen inte köras snabbare än 2 km/timme. Dessutom innebär den orangea självlysande färgen på bältet att föraren syns extremt bra.

Closed Shoulder-hjul, med ett speciellt mönster och hela sidor. Det gör trucken stabilare och gör att den svänger noggrannare efter rattutslag, förklarar Jakob Saf.

Lindes Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot och Red Spot är givetvis självklara delar på den här Roadstern, som redan i standardversion är en truck där säkerheten står i centrum. Sidostolparna (A-stolparna) är borttagna, vilket förbättrar förarens sikt både uppåt och framåt. De döda vinklarna försvinner och föraren kan manövrera trucken effektivare och säkrare i vissa situationer.

Lindes red spot

Linde red spot

Säkerhetsglaset i taket skyddar mot fallande gods samtidigt som föraren tydligt ser godset som ska hanteras.

Frågan är; finns det en säkrare truck än Linde Roadster med Safety Colour?