Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Truckar med skyddad plattform

Säg farväl till er akilleshäl
Akilles på sin truck med skyddad plattform från Linde.

Visste du att truckar är den maskin som orsakar flest arbetsplatsolyckor och att många rör just fötter och ben? Truckförares akilleshäl är därför ofta just det: hälen. Våra nya låglyftare och ledstaplare har skyddad plattform som standard, vilket minimerar risken för skador på hälar, fötter, axlar och rygg. Det är dags att säga farväl till er akilleshäl – och låta truckförarna tryggt utföra sina hjältedåd på lagret.

Fördelar

Säkerhet

Truckarna med Lindes skyddade plattform är utrustade med ett robust midjehögt stålräcke som är konstruerat så att förarens kropp hela tiden hålls innanför trucken. Vid kurvtagning reducerar trucken automatiskt hastigheten.

Ergonomi

SP-truckarna har en avfjädrad plattform vilket effektivt skyddar föraren mot vibrationer. Föraren kan bekvämt luta sig mot det vadderade ryggstödet. Förarplatsens utformning är även konstruerad så att föraren alltid står i 45° vinkel mot färdriktningen, på så vis får denne alltid god överblick över arbetsområdet.

Manövrering

Truckarna når en topphastighet på 14 km/h tack vare den kraftfulla 3 kW-trefasmotorn och de hydrauliskt dämpade stödhjulen. Samtliga truckar i serien kan även utrustas med konceptet Linde e-driver, vilket innebär att föraren enkelt kan manövrera trucken med ett enhandsgrepp.

Ledstaplaren Linde D12 med skyddad plattform.

Hur skiljer sig den skyddade plattformen från en konventionell åkplattform?

Lindes skyddade plattform skiljer sig mot den traditionella fällbara åkplattan genom att föraren är skyddad i förarutrymmet och har en 45° körposition. Detta minskar risken för skador som sker exempelvis genom påkörning från andra truckar. Tack vare plattformens unika konstruktion får truckföraren en bättre överblick över omgivningen, utan ansträngning. Och det bästa av allt - vår säkra plattform har samma pris som en konventionell åkplatta. Det innebär att ni kan få en säkrare och mer ergonomisk arbetsmiljö utan extra kostnad.

Tillgängliga truckmodeller med skyddad plattform

T20 – T25 SP

Låglyftare med lyftkapacitet 2 – 2,5 ton

Till produkten

L14 – L16 SP

Ledstaplare med lyftkapacitet 1,4 – 1,6 ton

Till produkten

D12 – D14 SP

Dubbelpallsstaplare med lyftkapacitet 1,2 – 1,4 ton

Till produkten

D12 HP SP

Dubbelpallsstaplare med lyftkapacitet 1,2 ton

Till produkten

Säkerheten först

På Linde sätter vi inte bara extra fokus på säkerheten – den är genomgående i allt vi gör. Redan 2005 lanserade vi våra första truckar med skyddad plattform och nu tar vi dem till nästa nivå. Med nya generationens truckar med skyddad plattform kan truckförare nu vara säkrare än någonsin på jobbet. Modellerna i SP-utförandet kan fås med säkerhetslösningar som Linde Feet Detection och integrerad Linde BlueSpot.

Ett förmånligt val

Vi anser att en säker plattform inte ska vara en prisfråga. Därför kostar den skyddade plattformen inget extra jämfört med en konventionell plattform.

Praktisk och smidig

En truck med skyddad plattform är inte större eller mer otymplig än en vanlig truck. Den tar lika mycket plats som en konventionell plattform. För att optimera förarmiljön ytterligare kan trucken utrustas med förarskyddstak som skyddar från fallande gods.

Akilles på sin truck med skyddad plattform från Linde.